Utkast: Dec. 31, 2011

Mellandagsrea

I dag åkte Johan och jag in till stan för att titta lite på mellansagsrean. Första stoppet blev en lunch på HälsoFreak för att ladda med energi ;) Mycket gott och vi båda gick mätta och nöjda därifrån utan att ha den där tunga känslan som man får när man äter snabbmat.
Johan hittade ett par jättefina byxor som han köpte och jag köpte lite kläder på MQ för presentkorten jag fick i julklapp. Ska till Maxi imorgon och då ska jag nog ta en kik på MQ inne på Ikano, hihi.

Nu ska jag kika i nya HM-katalogen som trillade ner i brevlådan idag.

Mätt

Ja jisses vad gott det blev! Som tur är räcker det till middag imorgon med :) Vad har ni ätit för smarrigt idag?

Har varit och utfodrat söta Tusse (moster Nillas katt) så nu är alla måsten för dagen gjorda vilket betyder att jag gosar ner mig i soffan och fixar med Nora och Olivias sena julklappar.

Riktig mat

Känner mig som en hemmafru idag. Tvättmaskinen går för fullt och så gör jag pepparrotskött :) Högrevet har blivit av med alla sina hinnor och blivit skuret i bitar och nu står det och puttrar tillsammans med grönsaker, peppar och lagerblad. Det som inte dög till oss kokas till katterna som nog blir glada över den kommande kvällsmaten ;)

Julafton igen!!

Idag är det julafton hos mamma och pappa - I love it!

Fixade håret - påminde lite om dockorna i tomteverkstan som blir skrämda av en spindel när de ska få håret lockat :) Men fixade till det sen.

God Jul

Pyssel

Har äntligen tagit mig för att rensa i min garderob! Och för att få det lite extra fint fixade jag till några skokartonger med lite tapet som jag sparat. Tycker det blev riktigt fint :)

Julklappar

Igår fixades de sista julklapparna och till sällskap hade jag Christin. Vi gick förra året med så det kanske kan bli en mysig tradition :)

Knölen....

.... var ofarlig, phew! Mix var hur duktig som helst, han fick till och med beröm och veterinären sa att han var mer som en hund. Och bara för att stila lite gav han henne vacker tass ;) Lite synd om honom var det, han hann vara där i fem minuter innan han fick en termometer i rumpan. Sen rakades det bort lite päls och så smörjdes det på lite bedövningssalva sedan tog hon ett prov på knölen och tömde ur klar vätska som tydligen fanns i den. Allt detta utan lugnande - mycket duktig kisse!!! Hon tittade på provet och det var inga dumma celler däri. Fylls knölen på igen rekommenderade hon operation, så vi får se vad som händer.

Veterinären

Nu ska jag och Mix åka till doktorn. Han har fått en knöl på insidan av låret som ska undersökas.

Plugg

Tyckte jag att jag hade mycket att göra förut så är det ingenting mot hur det är nu! I måndags gjordes basgruppsarbetet och förberedelser inför ett seminarie och ett åhörarseminarie. I tisdags var det föreläsningar, basgrupp och åhörarseminarie. Efter det jobbades det med tjejerna jag arbetar med. Stressklädde granen halv tolv och däckade sedan i sängen... Kunde inte somna! Upp vid sex idag och åkte till plugget. Hade ett seminarie där vi berättade om reminiscens och efter det har jag suttit med tjejerna igen och förberett bästa seminarie som är efter jul. Sååå nu är det bara skriva ett arbete som jag ska redovisa på ett examinationsseminarie efter jul och fixa arbetet till basgruppen.

Sa jag att jag var skoltrött!?

Typiskt!

Ställde klockan på sju för att komma iväg till skolan och tillbringa förmiddagen i biblioteket. När väskan är packad och jag knatar (springer) till bussen kommer jag på en sak.... Canpusbussen går ju bara varannan timme den här veckan!!!
Gick hem igen och tjurade lite men nu mår jag bra igen :) Sitter med en kopp te, en knäcke, tända ljus, julmusik (för övrigt föreslog telefonen att jag skulle skriva julsmisk...) och datorn i knät. Det går ju lika bra att sitta hemma särskilt när jag såg att det bara finns en bok inom ämnet och att den är utlånad till femte januari. Man får se det glädjande i det sura.

Granjakt

Nu är vi hos Helena och Fredrik och har skjutit oss en gran :) Johan fick äran att avfyra det dödande skottet, hehehe. Efter det blev det misslyckad korvgrillning eftersom vi inte hade tålamod att vänta på att det skulle bli glöd. Nu blir det lite vin och hämtpizza :D

Jag är jag igen

Igår skulle jag möta upp Heidi och Ludde för en fika på stan. La ner lite extra energi på att fixa håret men när jag var klar ville jag bara skrika rakt ut och kasta borsten i spegeln! Håret såg risigt och grått ut och så var det några stänk grönt om man tittade ordentligt... Skickade ett ledset mess till Johan och det slutade med att jag senare på dagen satt hos frissan :) Nu är jag glad igen!

Äntligen...

...börjar denna vecka gå mot sitt slut! Fy vad tråkig och jobbig den har varit :/ Fullproppad med arbetsuppgifter i skolan på en gång. Har varit på två studiebesök den här veckan för att studera en person med demenssjukdom. Av det jag sett ska jag skriva en vårdplan på ett problem och sedan ska den läggas fram på ett seminarium i januari. Till nästa vecka ska jag skrivit basgruppsarbete och förberett mig inför ett seminarium. Så ja, jag kommer inte sitta sysslolös. Imorgon blir det en tripp till bibblan för att fixa lite böcker som jag kan stoppa näsan i sen ska jag träffa Heidi och Ludde för en fika på stan :) Lite ljus i vardagen i alla fall. Sen blir det plugg och ett pass på gymmet och sen ska det väl även hinnas med lite fredagsmys ;) Åh, tänk om dygnet hade lite fler timmar. På lördag ska vi till Helena och Fredrik för att SKJUTA oss en gran! Fniss, det är tydligen så det går till på landet. Ursäkta gnället, men jag behövde detta!

Lucia

Jag fick lite luciafirande idag i alla fall :) Stackars Lucia hade stearin i ansiktet.

Jobb

Nu är det klart!!! Jag kommer jobba på Onkologens mottagning i sommar - tjohooooo! Så lycklig :D

Ny kurs

Dagen började med att grannens katt väckte mig klockan 5 imorse, han ville in antar jag... Gick upp strax efter 6 och tog tydligen lite för lång tid på mig - sprang till bussen men ingen buss kom! Sprang hem, hämtade bilnycklarna, vroomade iväg och kom fram på 6 minuter... Pheew, hann med Campusbussen.

Började en ny kurs idag som handlar om demenssjukdom och första intrycket är att det är en flumkurs och jag har fått negativa vibbar... Föreläsningarna som var idag tog inte upp något nytt som jag inte vet och det var typ högstadienivå på dem kändes det som. Sen är ju allt mycket värre eftersom Karro har fart hem till Oskarshamn så jag få gå den här kursen utan min pluggiskompis :/

Hoppas på bättre intryck imorgon.

Tredje advent

Jisses vad tiden går fort! Det är snart jul och det känns som jag är kvar i oktober...

Igår firades att det var tredje advent med en fika hos oss. Mamma, Issa, Ullis, William, Michelle, Helena och Fredrik kom, väldans mysigt!
Johan gjorde godis - Rocky roads och jag gjorde mjuk pepparkaka.
Det blev mycket prat och skratt som vanligt och det blev lite tomt när alla hade gått, men vi ses ju snart igen.

Oppsi

Jahopp, note to self: inte laga mat samtidigt som man tittar på film...

Seg som kola

Är så trött och det känns som om jag håller på att bli sjuk :/ Tror det beror på att man har känt stress och oro inför tentan. Tentan ja, det kändes ganska bra så nu är det bara hoppas på det bästa, vore ju så underbart att klara den.

Jag har förresten fått erbjudande om sommarjobb på båda tjänsterna jag sökte :) Nu är det ju bara det att jag måste välja! Idag var jag på ena stället och gick med ett par timmar för att se hur de jobbar och hur en dag kan se ut. Jag fick väldigt fina ord från chefen om varför de valde mig så jag blev faktiskt lite rörd :blush: På fredag ska jag lämna besked till båda ställena om hur jag gör. Rebecka sjuksköterska.... ja det låter ju inte så tokigt, fniss.

Nä, nu har jag legat i sängen en stund för jag kände att jag faktiskt behövde det men nu är det dags att ruska om kroppen och vakna till.

Puss

Tentadags

Burrrr, idag ska jag skriva min terminstenta!!! Hjälp mig någon, så nervös. Tog första bussen till skolan för att plugga lite innan så jag får in det viktigaste som inte fastnat än. Laddar med lite frukost.

Förresten, har drömt helskumma drömmar inatt! Bland annat att mamma hade ställt ut en barnstol som saknade sin sitts, där kunde man sätta sig om det tryckte på vilket jag gjorde... Små harpluttar trillade ner på gräsmattan men några råkade komma i hundarnas gula vattenskål vilket INTE var ok enligt mamma. Hann dock inte ta bort dem utan fick vid ett senare tillfälle gå ut med hundbajspåsar och plocka bort kluttarna :/ Sen missade jag bussen som skulle ta mig till skolan och då skulle Helena minsann ringa och stämma bussbolaget! Även fast jag sa till henne att det var mitt fel eftersom jag gick försent till bussen, detta spelade ingen roll - de ska stämmas! Men när jag frågade om hon kunde köra mig så jag hann med Campusbussen var hon såå trött och hon fick aldrig sitta ner och bara ta det lugnt. Så ja, jag fick komma försent helt enkelt!
Sen hade några vänner till mig varit med i Arga snickarn. De hade då fått en extra matsal på övervåningen med skåp och diskbänk?! Men man fick absolut inte skölja av disken där för då skulle avloppen förstöras. Sen blev det grillning med otillräckligt stekt fläskfilé. Jag, pappan och barnet fick dela på ett par bitar medan mamman hade en hel fläskfilé på sin tallrik som hon oblygt stoppade i sig.

Ja, så där har det hållt på heela natten!!! Plockade bara ut några sekvenser ;) Och ja, jag är lite bäng!

Urk!

Vårt hem har invaderats av bananflugor!!!! Har redan dödat halva deras släkte med hjälp av öl, yes, sirap och en skvätt ättika. Idag testar jag ett nytt recept gjort på balsamvinäger (hade inte vanlig vinäger hemma), sirap och yes. I blomkrukorna har jag stoppat i tändstickor och lagerblad. De har bosatt sig i min finaste blomma och använder den som barnkammare!!! Att de har mage....

Patofysiologi, demens, SSRI och hjärnsläpp

Tjo! På tisdag nästa vecka har jag min terminstenta och jag är hur nervös som helst! Har verkligen inte kunnat komma igång med tentaplugget och för var dag blir jag mer nervös och ångesten gör sig påmind. Jag har inte så bra strategi, för när jag blir så här nervös stoppar jag huvudet i sanden och lossas om som om det regnar. Vilket leder till att när jag väl plockar upp mitt tappade huvud igen idiotförklarar jag mig själv och det riktiga och braiga tentaplugget sätter igång. Synd bara att det ska ta så lång tid att ta sig upp från den där förbannade sanden!

Nu är huvudet fullt med fakta om depression, upplyftande eller hur!? Kanske hade varit smart att börja med demens istället... Fast snart känns det som att jag kommer vara en deprimerad dement tjej med artros och brutet höftben, kan väl lika gärna slänga med lite stroke också så är jag fulländad ;)

Over and out!

Medlidande

Snyft, idag har man själv varit patient. Självklart var de tvungna att ta hål på min hudkostym för att sno åt sig av det röda som pumpar runt i min kropp och det är det värsta jag vet :(

RSS 2.0