Glucosbelastning

Brööööööl!!! Gjorde glucosbelastning idag som inte gick som jag hade tänkt, den visade att jag har fått graviditetsdiabetes :'( Tycker verkligen synd om mig själv, jag hatar verkligen att bli stucken. Det kommer bli typ 10 stick per dag för att mäta blodsockret. Johan har lovat att hjälpa mig och när jag är på jobbet kan säkert någon arbetskamrat sticka men det funkar ju inte i längden så jag ska sticka mig själv!!! Hua!
Ska till specialmödravården på måndag för inskrivning, så jag kommer troligtvis få lämna min underbara barnmorska som jag har nu.
Det kommer bli tätare besök och ett extra ultraljud. Jag har redan ett extra ultraljud inbokat på grund av min sjukdom som kan göra att bebisen blir lite mindre, så jag tror de slår ihop det andra med det så det blir ett ultraljud till. Extra ultraljud gör mig inget eftersom det bara är mysigt att få se den lilla. Fick ju inte se så mycket på det senaste eftersom bebis inte var så samarbetsvillig.
Alla säger att det kommer gå bra och det gör det säkert men jag är i alla fall jätteledsen över detta, tycker det är så jobbigt det där med alla stick.
Johan är så gullig så han har tagit ledigt från jobbet på måndag för att kunna vara med mig hela dagen som kommer spenderas på sjukhuset. Ska träffa barnmorska, läkare, dietist och diabetessköterska, så fyra besök på en dag...

Vecka 29

Igår gick jag in i vecka 29 och är nu inne i sista trimestern. Det märks att bebis växer på sig snabbt nu, märker tydlig skillnad varje vecka. Det börjar nog bli mindre plats för den nu också för jag känner tydligt hur h*n böjar runt. Nu kan jag även känna något som buktar ut - knä, fot, rumpa, huvud. Jag vet inte vad som är vad men det är häftigt att se hur hela magen rör sig. Magen står ut med på höger sida vilket blir riktigt tydligt ibland.

När jag lägger mig ner brukar h*n vakna och det är så mysigt att bara ligga med händerna på magen och känna hur det rör sig <3

En magbild kommer senare, känner mig inte upplagd för att vara med på kort just nu.

Tjoflöjt!

Så var denna vecka till ända, helt sjukt vad fort tiden går! En summering av veckan då:

För några år sedan brukade vi (jag, mamma, Helena, Gunilla ibland Marina, Ullis, Sandra, Isolde) träffas en gång i veckan för att sy eller göra något annat pyssel. Väldigt kul och trevligt. Även bra på så sätt att man tog tag i vissa saker som inte blivit gjorda. Men av någon anledning slutade vi med dessa kvällar vilket jag tycker är trist. Så jag tog tag i det igen och i onsdags kom mamma, Helena, Isolde och Gunilla hem till mig, jättekul! Jag var inte så jätteeffektiv men fick i alla fall ihop två dregglisar till Hannas (en kompis genom jobbet) lille Ivar. När den ena var tvättad och struken så var Mix så snäll och satte sig på den för att torka tassarna efter att han varit ute...

I fredags var Johan på after work så jag la mig raklång i soffan och tryckte godis samtidigt som jag tittade på Idol. Skönt att bara ta det lugnt.

I går var vi på Hockey och tittade på LHC som mötte Luleå, blev förlust efter förlängning och straffar. Men piggade upp oss med pizza ;)

Idag känner jag mig omotiverad till att göra något alls. Trött men ändå inte. Johan är i garaget ett sväng och när han är klar ska vi åka till Campushallen och träna. Försöker komma iväg en gång i veckan i alla fall. Ska börja gå på ett pass som heter stark mamma som är anpassat för gravida och nyblivna mammor. Så träning två gånger i veckan har jag som mål. Tänkte ju att jag skulle köra lite powerwalk men det är totalt omöjligt pga foglossning.

Manfreds dop 2013-07-13

Lite bilder som jag tog på Manfreds dop
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Höstbilder

Måste verkligen ge mig tid för att lära mig min kamera! Har bestämt att jag ska läsa, fota och pilla med den så mycket jag kan denna höst nu när jag kommer vara hemma mer. Var sugen på att ta fina höstbilder och frågade därför Helena om hon och Manfred ville ställa upp som modeller. Jag har inte redigerat bilderna något utan det får bli nästa steg att lära sig. På en del bilder ligger inte fokuspunkten på rätt ställe men som sagt jag håller på att lära mig :)
 
Här kommer en del av bilderna som togs.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0