Vika

Nu har jag påbörjat min praktik i Valdemarsvik och har bott hos Helena och Fredrik sen i söndags. Jag har det jättebra men är hur trött som helst. Det beror väl på att jag inte är hemma, sover i en annan säng och är inte van vid hundar som får spelet mitt i natten. Fredrik jobbar natt så när han kommer hem får han en välkomstopera av hundarna. Jag har även fått ännu ondare i mina axlar och den vänstra axeln värker hela tiden nu :( Blir det inte bättre snart blir det väl att gå till farbror doktorn, men det är föga troligt att de kan göra något. Är så trött på att alltid ha ont någonstans! Imorgon åker jag hem till Johan och missarna. Kasper är tydligen jätteledsen där hemma, lilla gubben då. Skönt att veta att man är saknad.

Nu ska jag och Fredrik åka och köpa något att äta!

Jahopp

Hade en föreläsning på 45 minuter idag om diabetes och jag hoppade den. Hade ingen som helst lust att åka ända till Norrkan för en föreläsning på mindre än en timme... Kommer säkert ångra mig när Karro berättar om hur bra den var ;)
Har pluggat läkemedelsräkning. Gjorde två testtentor och fick alla rätt på båda, känns bra. Jag har nämligen tenta i det i morgon, så nu känner jag mig väl förberedd. Det är nog de enda tentorna som jag inte är så nervös över. Men det skulle inte förvåna mig om de har hittat på någon skituppgift som förstör det hela. Aja, håll tummarna för mig imorgon!!!

Ramlade in på Nelly.com och råkade beställa ett par superfina skor.... Jag som skulle köpa vinterskor :rolleyes: Men hur skulle jag kunne motstå dessa?!?!? Hoppas de passar och jag kan gå i dem bara, fniss.

Snart är det dags att börja fixa med dagens middag! Det blir färsk pasta med vitlöksräkor och sparris.

Jobblördag!

Igår sov sötaste Karro över. Det blev taco-, vin- och filmmys. När hon tog bussen idag passade jag på att ta en promenad/joggsväng. Efter duschen blev det att klippa av naglarna :/ eftersom jag ska jobba på US i helgen. Idag blir det ett kvällspass och imorgon ett morgonpass. Klirr i studentkassan gillar vi ;)

Hoppas ni får en bra lördag!

Plug........ städdag

Tog en ordentlig sovmorgon som bara jag kan. Ringde och pratade lite med Karro som ska komma hit imorgon och sova över. Då blir det tacos, en flarra vin och troligtvis soffmys framför en film. Alltså en toppenfredag!

Har fått städmani tror jag. Men det kanske beror på att Johan fortfarande är sjuk så det blir stökigare lite snabbare än vanligt här hemma eftersom han inte gör många knop. Har städat av lägenheten idag och passade på att ta balkongen med nu när den står i strålande sol. Så mysigt. Plockade bort alla bär från fläderträdet så det inte ramlar ner mer på balkongen... Katterna trampar på dem och blir helt lila om tassarna och sprider sedan lila fläckar i lägenheten som är omöjliga att få bort. Hörde en kåt katt skrika för full hals. Klippte ner klätterväxten, klippte bort en massa blad på mina tomatplantor så att de tomater som är kvar ska kunna sluka upp de solstrålar som återstår. Sopade... så ja nu är det bara att köpa en presening och klä in möblerna så är balkongen redo för vintern. Ska förresten köpa en söt fågelmatare också för den jag har ser förjävlig ut.

Nu har jag fått på mig paltorna och ska snart åka och hämta upp älskligen på jobbet för att sedan åka in till stan och få massage av Cattis. Och vem vet, jag kanske råkar köpa en vinterjacka också ;)

Återkommer med lite bilder som jag har samlat på mig!

Min lördag

Vaknade av att älsklingen fick en hostattack i morse så då var det bara att kliva upp när man ändå var vaken somanr jag om kommer jag aldrig upp. Efter frukosten drogs tvättmaskinen igång, Johan åkte och tvättade bilen och jag fick för mig att storstäda hela lägenheten. Konstigt det där... det blir alltid så fint här hemma när jag ska plugga ;) Har faktiskt pluggat en hel del så det blir inte så fasligt mycket att göra imorgon. Läsa lite mer om demens, leta reda på en vetenskaplig artikel, läsa igenom en lärandeplan och ge tips på förbättring... ja det är nog det.

Imorgon ska vi ta en sväng till IKANO, tjihooo!!! Jag ska kolla efter en vinterjacka(!!!!) och sen ska vi köpa lite prylar till hemmet på IKEA.

Sen en sak till!
Johan är förkyld......

Karro knas gick loss på min banan

Begravning

May-Britt Herlin

17 maj 1934 - 6 augusti 2011


Blombuketten som jag gjorde

Bandet till buketten tog väldigt lång tid att göra men jag blev riktigt nöjd

En bordsdekoration som jag gjorde





Efter begravningen placerade jag buketten vid trädet som hennes löv ska hänga i

Ulligt och gulligt

Mamma och jag var på landet och klippte gräset och då fick vi lite sällskap :)

Allvar

Nu har jag bestämt mig för att ta tag i träningen ordentligt! Idag gick Jonna och jag spåret på förmiddagen och imorgon ska jag till gymmet. Var på gymmet igår och ska dit även på lördag eller söndag. Då blir det tre styrketräningspass och två promenader den här veckan :) Det blir ju bra! Bara för att det är lite skoj har jag testat att räkna kalorier idag och jag är uppe i 1260 kcal. Jag får äta ca. 2400 kcal/dag så det är ju riktigt bra jobbat. Dock gick jag upp lite senare idag så istället för lunch blev det två smörgåsar. Och ska jag vara ärlig fick jag för mig att det var 1400 kcal jag skulle sätta i mig :blush: Jaja, bättre det än att det var åt andra hållet, fniss. Jag har även kommit fram till att jag dricker för mycket mjölk... Till frukost och lunch blev det totalt 7 dl. Så till middag fick det bli vatten annars sätter jag lätt i mig en liter per dag.

Ett annat allvar är att jag måste skärpa mig vad det gäller bloggen! Har varit riktigt dålig på att uppdatera.

I måndags tillbringades kvällen hos Gunilla där var och en fixade begravningsblommor till mormor. Jag blev jättenöjd över min, ska lägga över bilderna på datorn så jag kan visa hur det blev. För övrigt så var begravningen jättefin. Mormors favoritlåtar sjöngs och spelades och prästen berättade så fint om mormors liv utav det mamma och Gunilla berättat för honom.

Bläck, banan och paket

Dagen startades med lite sovmorgon som blev längre än vad som var tänkt eftersom jag försov mig. Det händer inte ofta men det berodde på att Johan installerat om min mobil så snoozefunktionen var avstängd. Tur för mig att jag vaknade av mig själv i tid annars hade jag missat första föreläsningen. Idag har man fått lära sig lite mer om depression och om blandninen av gamla och läkemedel. En intressant och bra skoldag. Påväg till campusbussen började det mullra ordentligt och precis när jag klev på bussen öppnade sig himlen, ibland har man tur.

Johan bad mig hämta upp ett paket på vägen hem och jag blev inte riktigt så glad när jag hämtade ut paketet....

RSS 2.0