Ge mig!!!

Systertajm

Var ju med Ullis hos optikern idag och tog även en runda på stan. Självklart ska inte min kropp sluta vara komplicerad och lätt utan det gick inte att säga riktigt vad jag har för synfel. Mina ögonmuskler spänner sig hela tiden för att kompensera mitt synfel så nu ska jag boka tid hos en ögonläkare i Norrköping... Då ska jag få några droppar i ögonen som gör att de slappnar av och då kommer även pupillen vidga sig så jag får inte köra hem därifrån. Så vi får väl se hur det blir med glajjor...

Hittade en sååå fin klänning på HM! Ska knata in till stan imorgon med Karro å köpa den. Jag ska sova över hos henne onsdag till torsdag för att fixa med... ja ni vet vad.
Hittade även en supersnygg väska! Får önska mig den i födelsedagspresent. En del tycker att det är tråkigt men jag tycker det är toppen att få pengar i present så man kan köpa sig sånt som man gått och trånat efter, perfekt!!! Hittade ingen bild på väskan på nätet så vi får se om jag kan smygfota den i affären imorgon, hihi.

Det var så mysigt att få umgås ensam med Ullis idag, det är inte så ofta vi ses och speciellt inte ensamma <3

Måste bara tala om att jag hatar paint!!! Vet att det är ett hårt ord men jag menar det verkligen. Ville bara göra ett fint kollage på klänningar jag hittat på HM och det tog mig typ 40 minuter. Någon som har tips på hur man lättare gör ett kollage där bulderna inte gömmer sig bakom varandra???

Klänningen jag ska köpa är den vita i spets. Vad tycker ni?

Kattkvinnan

Kasper hjälpte Karro med plugget och som tack överöstes han med gos ;)

Måndag hela på veckan

Idag har varit en bra och skön dag. Karro kom hit så vi fixade lite och pratade en massa tjejsnack, riktigt mysigt! Åt även en smarrig fruktsallad.
När Karro åkte hemåt släppte jag ut cykeln från förrådet och drog mot gymmet. Det var skönt att cykla efter alla lata dagar som jag transporterat mig med bil. Det får bli en vårservice på cykeln någon dag när solen tittar fram och värmer lite. På gymmet blev det ett ryggpass och efter det fyrtio minuter på löpbandet. Avverkade 4.7 km och det gick relativt lätt. Blev lite sur bara för jag råkade komma mot nödstoppknappen så allt nollställdes... Men tror att jag räknat ihop sträckan rätt. Brände cirka 400 Kcal, bra bra. Dock var det väl inte det intelligentaste draget att köra rygg och löpband samma dag eftersom min rygg nu har gått i strejk och det känns som någon slitit loss ländryggen på mig, snyft.

Imorgon blir det ett besök hos optikern med Ullis och en fika :D

Slut på veckan

Idag har hela dagen ägnats åt uppsatsen med lite städ som pausunderhållning. Hemmet blir verkligen lidande när det är mycket plugg! Imorgon får tvättmaskinen gå varm.

Morgondagen börjar med en föreläsning på Hälsouniversitetet i stan och efter det fortsätter vi med uppsatsen. Tänkte bjuda hönan på fruktsallad :)

Nu går jag och knyter mig, vilket Mix redan har gjort.

Buggfix?!

Nu har det äntligen kommit en ny uppdatering till bloggappen, så nu hoppas jag att det kommer gå att kommentera inläggen.

Idag har varit en skön dag där jag har kopplat bort alla tankar som har med skolan att göra och istället gjort annat. Kände att jag behövde det. Men i morgon blir det andra bullar! Johan ska jobba hela dan så då kommer all min energi läggas på uppsatsen, vilket känns bra. Har småfixat lite då och då så det kommer nog gå bra med den imorgon. Kan säga att Karro och jag är måttligt trötta på den just nu!

Efter nästa vecka börjar min praktik och jag ska vara på akutmottagningen!!! Känns jättespännande och roligt. Sammanlagt kommer jag vara ute i nio veckor! Det ni :)

Idag har jag hjälpt Johan i garaget. Han ville sätta på stripes på Chargern och det har han inte tålamod till att göra själv så då fick jag rycka in :) Tycker det blev riktigt bra och snyggt, särskilt när jag aldrig gjort det förut. Jag var lite tveksam till hur det skulle se ut när Johan visade en bild men det blev riktigt fränt faktiskt.

Kvällen skulle tillbringas på Cloetta center för att titta på LHC men när de låg under med 0-4 tröttnade vi och åkte därifrån. Nu sitter jag i garaget igen och väntar på att Johan ska bli klar med Bengt. Tydligen var ena tröskellådan som ett mariekex... Förövrigt så är det rätt spänt mellan mig och Bengt, jag ska lägga upp en bild sen så förstår ni varför.

FREEEDAAA... fuck, onsdag...

Sitter som vanligt med Karro och fixar med c-uppsatsen. Snart börjar man se ljuset i tunneln! Igår kväll när Johan var i garaget passade jag även på att leta lite vetenskapliga artiklar till ett annat arbete som jag ska skriva. Det ska handla om sjuksköterskans ledarskap och konflikthantering. Vi läser om ledarskap efter som vi kommer fungera lite som en ledare när vi är ute och jobbar sen. Känns lite konstigt faktiskt. Alla lärare är kåta i frasen: "Sjuksköterskan är som spindeln i nätet".

Blev ingen semla igår :( Men har bestämt att jag ska moffsa i mig en i helgen, med vaniljkräm så klart eftersom jag inte tycker om mandelmassa. Istället för semla blev det ett benpass och efter det blev det 40 minuter på löpbandet. Eftersom mina knän redan har gått i pension (kanske därför jag får det där orangea jävligt svårt att stava till tydligen kuvertet med posten) blev det 30 minuter promenadtempo och 10 minuter jogg. Tänkte jag ska börja med två pass i veckan på bandet och sedan öka för att undvika knäproblem. Nästan 4,5 km blev det i alla fall.

Idag fyller Ullis och pappa år GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Så Johan ska hämta mig vid campusbussen sen för att sedan åka till Ullis och fira dem.

Puss!

Jobb

Den här veckan har det blivit tre dagars jobb på Lungan och det var riktigt kul att komma tillbaka och träffa alla. Jag har inte jobbat där sedan september om jag inte minns fel. Det är verkligen toppenpersonal där så det är så roligt att jobba då.

Två gånger fick jag även frågan om jag hade gått ner i vikt, så något måste ju ha hänt :) Riktigt roligt att de såg skillnad. Så är det ju, de man träffar ofta ser inte förändringar lika tydligt.

Nu är det dags att knoppa! Min sötoKarro komner imorgon och då blir det fortsatt arbete med c-uppsatsen. Tänk, om två veckor är det bara lite finlir kvar med den - Tjohooo!

Effektivt kompismys

Igår mötte jag upp Christin på IKEA för en luch och sedan en go onyttig fika på det. Jag är inte mycket för kakor och sånt men om någon ställer fram ett weinerbröd framför mig hugger jag in i det som ett utsvultet monster!

Efter fikat blev det presenthandlande till pappa och Ullis som fyller år på onsdag. Vi lekte i provhytten och så var det även en kille som ville köpa min halsduk för en hunka. Stackarn hade blivit utdragen på uppdrag av sina kompisar eftersom han skulle gifta sig.

Christin och jag kom fram till att vi förenar nytta med nöje när vi ses. De senaste gångerna har vi tex handlat tillsammans.



Älskar denna bild!

Flyt

Den här veckan har jag och Karro verkligen jobbat på jättebra med C-uppsatsen! Även om man blir helt slut i huvudet är det så skönt när man kommer framåt och när arbetet flyter på. Kasper fick vara med på ett hörn när vi jobbade med kategoriseringen och blev tilldelad en egen underkategori :)

Så här blir man när man skriver C-uppsats...

Laxgryta

Gjorde en laxgryta höromdagen på den färska laxen som jag köpte och den blev jättegod! Så jag tänkte att jag ska dela med mig av receptet. Tyvärr blev det inget kort på rätten och så ska jag säga att receptet är taget från kokaihop.se med viss modifikation av mig.

Ingredienser
4 st laxfiléer
Dill
1 st purjolök
Smör
Cirka 1 dl hummerfond
4 dl vispgrädde
4 dl creme fraiche
1 st fiskbuljongtärning
Salt och peppar
Potatis

Gör så här
Finhacka purjolöken och fräs den i en klick smör. Tillsätt grädde, creme fraiche och hummerfond. Tillsätt buljongtärningen och koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Skär laxen i tärningar och lägg den i såsen. Koka några minuter till laxen är klar. Tillsätt dillen och servera med kokt potatis.

Goda fillimpan

Det var länge sen som jag gjorde den smarriga fillimpan och Johan undrade om jag inte kunde baka det brödet, så det gjorde jag. Det jag tycker om med just det här brödet är att det är mörkt men saftigt och har så goda smaker. Det som kan vara lite besvärligt är när man ska baka det första gången eftersom det innehåller så mycket ingredienser, så det kan bli dyrt. Men det är värt varenda krona!!!

 

Ingredienser:
7 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
2 dl rågkross
1 dl vetekli
½ dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1½ dl hasselnötter
1½ dl torkade tranbär
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap

Gör så här:
Sätt ugenen på 175 grader.
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågkross, vetekli, vetegroddar, salt, bikarbonat, hela nötter, och tranbär i en stor skål. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop till en kladdig deg.
Klicka ner degen i två smorda brödformar och grädda i 1½ timme.

Mitt hjärta

Bra mat

Försöker tänka lite mer på vad jag äter. Halvfabrikat är verkligen skit och innehåller en massa snusk som man inte vill tillföra kroppen. För att trimma till kroppen lite extra inför sommaren blir det att dra ner lite på kolhydraterna också. Mer grönsaker åt folket! Många är så rädda för fett men de har inte en tanke på hur mycket socker de stoppar i sig och hur det påverkar kroppen. Sluta äta en massa frukt och knapra på en morot istället ;)

Det gäller även att bryta mönster och se över sina vanor. Som exempel har jag alltid använt mig av frysta wookgrönsaker och inte tänkt så mycket på det. Nu senast köpte jag istället förska grönsaker och det blev ju hur gott som helst och även nyttigare och billigare. Idag köpte jag en hel lax för första gången. Nu har jag filéat det och imorgon blir det middag på färsk lax, mumma. Det som blir över tänkte jag använda i veckan och göra fiskgratäng på. Så när man slår ut det blir det inte så mycket dyrare med bra mat.

Megakisse

Den senaste tiden har vi fått besök av en söt kisse som är megastor! Den sitter så gulligt på plankan eller fönsterbläcket och tittar på mig. Som tur var har inte Mix sett den utan att jag varit beredd för då hade jag väl inte haft några hela krukor kvar... Vid ett tillfälla hämtade jag Mix och satte honom i fönstret, han fräste åt missen som då sprang iväg. Mix kände sig skapligt nöjd och stannade kvar en stund för att hålla vakt.

 

Så söt!

Frukost

Hur kommer det sig att det är så gott med frukost? Troligtvis för att magen inte har fått något på ganska många timmar. För mig så behöver inte frukosten vara så avancerad för att jag ska tycka att det är hur gott som helst.

Fil med müsli och kiwi

 

Lyxfrukost á la Karro

Kladdkaka med chokladfrosting

Jag får dagliga mail från kokaihop.se för att få lite inspiration och en dag poppade det upp ett recept på en kladdkaka och det är en av de godaste kladdkakor jag ätit! Har även fått mycket beröm av de som fått smaka denna goding, så ut i köket och börja baka!



INGREDIENSER
Kladdkakan
2 st ägg
2,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker
1 krm salt
5 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
125 gram smör
smör och ströbröd/kokos
Chokladfrosting
100 gram Philadelphiaost
100 gram rumsvarmt smör
3,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao



1. Smält smöret till kakan i en lite större kastrull. Ta av från plattan. Rör ner
resterande ingredienser utan att vispa. Rör smeten slät och häll ut i smord och
bröad pajform. Bröa med ströbröd eller kokosflingor.
2. Grädda i 25 minuter i 160 grader. Låt kallna.
3. Vispa samman alla ingredienser till frostingen med elvisp. Se till att den blir helt
slät. Bred denna över kladdkakan som kallnat.
4. Låt gärna stå i kylen ett par timmar innan servering.
Serveras med lättvispad grädde.

Äntligen fredag

Den här veckan har det varit full fokus på C-uppsatsen och det känns faktiskt bra med det vi har gjort hittills. Igår tog vi en paus och var på en till akutdag men den här gången var det i Linköping och så övade vi med läkarstudenter och det var mycket givande. En toppendag helt enkelt. Dock började den inte så bra eftersom Bengt inte sammarbetade med mig. Stackars Karro fick åka lite rally men berömde mig för att jag inte ballade ;)

Idag var det jobb hemma hos Karro som gällde. Fast jag för ovanlighetens skull somnade som en bäbis igår var jag aptrött när klockan ringde imorse. Väcktes sakta till liv när jag fick hotellfrukost av Karro och sedan fortsatte vi med transkriberingarna.
Körde ett mag- och tricepspass innan jag åkte hem och lagade god fredagsmat.

Ligger i soffan och funderar på om jag ska ta mig en bit kladdkaka :love:

Examensarbete

Började dagen med en mysig sovmorgon. När jag slog upp ögonen låg Mix och sussade bredvid mig så det blev lite kattmys innan jag gick upp. Packade väskan eftersom jag skulle till Karro för att jobba med examensarbetet. Fixade lunch till Johan och sedan skjutsade han mig till bussen. Passade på att ringa Helena när satt på bussen så det blev ett samtal på drygt 50 minuter - I love it!

Nu sitter jag här i Norrkan och samlar energi för att börja med arbetet. Känns lite som att man inte riktigt vill börja för när man väl gjort det så finns det ingen återvändo. Men men, efter allt slit så kommer vi känna oss nöjda och vem vet om man är lite optimist så kan man ju få ett par dagar "ledigt" om arbetet flyter på bra ;)

Testa förresten på ett pass med coreboll igår och det var riktigt skoj. Idag känns det lite i mage, ländrygg och ben vilket känns bra. Totalt fem pass förra veckan, känner mig riktigt nöjd!

Söt kaninis

Sköna katter

Mina små älsklingar kan verkligen konsten att slappa. Ibland ser det ut som huvudet sitter på fel ställe när de har mosat ner sig i en "skön" ställning...


Helgens mat

Igår gjorde jag klyftpotatis och kött med cambonzolasås och det var riktigt smakskigt. Tänkte att om det nu är någon som vill göra något av det jag lagar kan det ju vara bra att lägga ut receptet. Mina recept är oftast ett hopplocka av flera andra eftersom jag brukar läsa recept för att få lite inspiration sedan bygger jag om dem till mina egna. Men jag kommer inte skriva ut så mycket måttangivelser eftersom jag för det mesta höftar lite ;)

Klyftpotatis med kött och cambonzolasås
Ingredienser:
Fast potatis
Valfritt kött/Fisk
ca 2-3 dl matlagningsgrädde
2 dl cremé fraîche
Cambonzolaost
Salt
Peppar
Olja
Smör

Gör så här:
Tvätta potatisen noga och skär den sedan i klyftor. Ringla olivolja över och strö på flingsalt, vänd runt alltsammans för att oljan och saltet ska fördelas på potatisen. Ställ in mitt i ugnen på 225 grader i cirka 40 minuter.
Banka ut köttbitarna lite och stek dem i smöret, salta och peppra efter eget tycke. Ta upp köttet och låt vila under aluminiumfolié. Häll på grädden i stekpannan för att ta till vara på skyn. Tillsätt cremé fraîche och osten och rör runt tills allt smält ner. Peppra och salta.

Servera med en sallad.



Idag gjorde jag egna vårrullar för första gången och det blev verkligen kanongott!

Vårrullar
Ingredienser:
Vitkål
Morot
Stjälkselleri
Färska champinjoner
Gullök
Vitlök
Kött/räkor
Fisksås
Salt
Vitpeppar
Chili
Olja
Sweet chili
Soja
Glasnudlar
Vårrulleblad

Gör så här:
Riv alla grönsaker och fräs dem i olja. Tillsätt salt, peppar, chili och ha i några stänk med fisksås. Strimla köttet och stek det och krydda med valfria kryddor. Tillaga glasnudlarna och spola sedan av dem med kallt vatten. Blanda ihop grönsaksfräset med kött/räkor och tillsätt klippta glasnudlar.
Lägg en lagom mängd av röran på ett blad och rulla ihop till en fin vårrulle. Lägg rullarna på en tallrik och täck med plastfolie så de inte torkar.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek värrullarna runt om tills de fått fin färg och är genomvarma.

Servera med sweet chilisås och soja.

Jeeevlar vad kallt!

Hihihi, har fått jeeevlar på huvudet efter ett roligt scenario som Karro berättat om, kan inte sluta använda det!

Höll på att frysa gumpen av mig imorse! Jag glömde kolla på termometern men tänkte att det kunde vara bra att ta ett par tjocka strumpor och tur var väl det! Det var ju 17 minus ute!?!? Craaaazy!


Idag har vi haft föreläsningar om palliativ vård och det var lika intressant som vanligt. Det är toppen att få läsa lite extra om det eftersom några av mina patienter som jag kommer ha i sommar garanterat kommer få palliativ vård. Söta Karro bjöd på supermumsig lunch idag och vad passar inte bättre en kall vinterdag än soppa!!!



Kvällen tillbringades med Christin på Maxi. Passar perfekt att mathandla tillsammans för att få lite sällskap och erbjuda skjutts till lilla donnan :) Svängde även förbi IKEA en sväng för en fika och så hittade jag "några" burkar. Behövde verkligen små byttor. IKEA ska verkligen ha en eloge för hur de packar!!!





Sitter ensam här i soffan för min älskling är i Stockholm och jobbar :( Men som tur är kommer han hem imorgon igen. Kääääääääääärlek!!!! <3

Finaste tjejen

Blir alltid lika glad och varm i hjärtat när Ullis skickar bilder på Michelle till mig. Den här gången skulle hon tydligen in till stan och shoppa loss, kan dock bli lite kallt ;)

Bengt

Jupp, det är vad jag har döpt om bilen till efter att vi hade ett ordentligt gräl i tisdags och vi höll på att gå skilda vägar. Startade som en klocka och brummade på medan jag skrapade rutorna men när bältet var fastspännt och jag skulle backa ut från parkeringsrutan dog han! Bara så där, helskumt... På den korta vägen från mig till universitetet stannade han väl en sisodär 8-10 gånger!!! Tur att jag var smart nog att gasa på innan rondellen så jag kunde rulla igenom den för att sedan starta upp bilen igen när jag väl var igenom.

Eftersom den inte lyssnar på mig när jag ber snällt och än värre inte lyssnar när jag blir arg, gör som den vill och inte bryr sig speciellt mycket om andras känslor och tycker att den vet vad som passar bäst kunde den helt enkelt inte vara en hon och kallas för Bettan utan det är definitivt en han och heter härmed Bengt och kallas för Bengan när vi är sams.

Idag är det Bengan som gäller ;)
RSS 2.0