Kladdkaka med chokladfrosting
Jag får dagliga mail från kokaihop.se för att få lite inspiration och en dag poppade det upp ett recept på en kladdkaka och det är en av de godaste kladdkakor jag ätit! Har även fått mycket beröm av de som fått smaka denna goding, så ut i köket och börja baka!
INGREDIENSER
Kladdkakan
2 st ägg
2,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker
1 krm salt
5 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
125 gram smör
smör och ströbröd/kokos
Chokladfrosting
100 gram Philadelphiaost
100 gram rumsvarmt smör
3,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
1. Smält smöret till kakan i en lite större kastrull. Ta av från plattan. Rör ner
resterande ingredienser utan att vispa. Rör smeten slät och häll ut i smord och
bröad pajform. Bröa med ströbröd eller kokosflingor.
2. Grädda i 25 minuter i 160 grader. Låt kallna.
3. Vispa samman alla ingredienser till frostingen med elvisp. Se till att den blir helt
slät. Bred denna över kladdkakan som kallnat.
4. Låt gärna stå i kylen ett par timmar innan servering.
Serveras med lättvispad grädde.
INGREDIENSER
Kladdkakan
2 st ägg
2,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker
1 krm salt
5 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
125 gram smör
smör och ströbröd/kokos
Chokladfrosting
100 gram Philadelphiaost
100 gram rumsvarmt smör
3,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
1. Smält smöret till kakan i en lite större kastrull. Ta av från plattan. Rör ner
resterande ingredienser utan att vispa. Rör smeten slät och häll ut i smord och
bröad pajform. Bröa med ströbröd eller kokosflingor.
2. Grädda i 25 minuter i 160 grader. Låt kallna.
3. Vispa samman alla ingredienser till frostingen med elvisp. Se till att den blir helt
slät. Bred denna över kladdkakan som kallnat.
4. Låt gärna stå i kylen ett par timmar innan servering.
Serveras med lättvispad grädde.
Kommentarer
sundarii
Farligt gott minsann! Överlever man kakan? :rolleyes:
Kecka
Det får du veta imorgon ;-)
Trackback