App-strul

Nu är det krångel igen med den senaste appen som jag laddade ner med blogg.se, suck. Jag kan helt enkelt inte logga in på bloggen via appen så därför har det inte blivit så mycket bloggande. Det är så sållan som jag sitter vid datorn nu för tiden, man har ju allt man behöver i iPhonen.

I helgen har jag och Johan hjälp Mia och Kaj att komma iordning i deras nya hus. Jag har bland annat tapetserat åt dem. Idag är jag helt slut och har ont i kropp och huvud. Jag som aldrig brukar ha huvudvärk, hoppas det ger sig snart.

Helgen har verkligen bara flugit iväg och jag känner att det inte vore helt fel med en extra dag ledigt. Imorgon kommer jag vara helt själv på gyn-sidan. De två som jag jobbat med tidigare går på semester och hon som jag ska jobba med är ledig på måndagar. Det ska bli spännande att se hur det går ;) Nej då, de har lärt upp mig bra tycker jag.

Nu piper tvättmaskinen om att det är klar så det är väl bäst att hänfa tvätten. Ska försöka slänga in inlägg lite oftare!

Lillördag

Idag har jag haft fullt upp på jobbet så dan har gått snabbare än vanligt. Jag har haft olika konversationer med läkare och styrt och ställt för att fixa en del saker. Pling, så var klockan fyra!

Efter jobbet blev det ett ryggpass på gymmet. Sedan hem och laga mat och nu ligger jag helt utslagen och har träningsvärk i var och varannan muskel. Härlig känsla! Har tränat varje dag den här veckan så imorgon blir det vila. Beroende på vad mina ben säger så funderar jag på att ta en löptur på fredag. Eller ja, löp slash power walk ;)

Det är ju så fantastiskt härligt att jag har tid att läsa böcker nu som inte handlar om omvårdnad eller medicin. Så nu ska jag läsa en av Mari Jungstedts böcker tills ögonen går i kors och det lär inte dröja, fniss.

Müsli

image description

 

Ingredienser:

6 dl fiberhavregryn (det går även bra med vanlig)

2 dl grovhackade valnötter

1 dl cashewnötter

1 dl kokosflingor

1/2 dl linfrön

1/2 dl psylliumfrön

1 dl torkade tranbär

2 msk honung

2 msk sirap

1 dl raps- eller matolja

1 tsk flingsalt

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

 

Gör så här:

1. Värm ugnen till 150 grader.

2. Grovhacka nötterna.

3. Blanda alla ingredienser förutom linfrön, psylliumfrön och tranbär. Blanda noggrant och använd gärna händerna.

4. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred sedan ut müslin.

5. Grädda i 20-40 minuter. Rör om var tionde minut. När müslin börjar bli gyllenbrun är det dags att ta ut plåten.

6. Hacka tranbären.

7. När müslin svalnat tillsätts tranbär, linfrön och psylliumfrön.

8. Häll upp müslin i en tät glasburk och förvara den i kylskåp.

Hurtbulle

Kastade mig med glädje in på gymmet idag och körde ett hårt benpass. Det har blivit väldigt lite träning sista tiden, har helt enkelt inte hunnit med eller haft lust. Dock har jag inte varit så duktig på att även äta mindre när jag inte tränat så mycket vilket märks... Imorgon blir det ett pass till och tänkte ta mig en springtur på onsdag om träningsvärken i benen inte är för jävlig.

Kvällen har tillbringats i köket. Det är så kul nu när jag kan göra sånt som jag vill och slipper tänka på en massa plugg.
Det blev hemmagjord müsli. Lägger ut receptet imorgon eller kanske dagen efter det ;)

RSS 2.0