Veckan som gått

Satt och surfade runt och tittade på fina babyfiltar för ett tag sedan. Hittade en jättefin så jag beställde garn till den på en gång, Alpackagarn. Fick hem det i fredags och det är hur mjukt som helst, mysigt. Det är inte behandlat med en massa kemiska ämnen och det färgas med naturliga ämnen. Det tyckte jag lät bra när det är en liten som ska ha den... Mina katter tycker också om garnet! Jag känner knappt något när jag luktar på det men det gör dem - sniff sniff, åh kurrrrrr! Ja ni förstår nog.

Det är inte bra att sitta och slösurfa, jag har även köpt en olja som ska vara för att förebygga bristningar. Nu tror ju inte jag så mycket på att en olja kan motverka bristningar men däremot kan det inte skada om man smörjer sig ordentligt. Smörjer jag mig inte så kliar det satan på magen så varför inte unna sig en lite finare olja ;) Tydligen ska även Victoria Beckham ha använt den oljan när hon varit gravid.

Svärmor kom i tisdags och hjälpte mig att få klart bebisrummet. Lägger upp för- och efterbilder sen.

I onsdags kom Helena och Manfred till mig. Vi gick en sväng på stan, fikade, pratade, skvallrade, ringde giftcentralen eftersom Manfred tyckte att det var en bra idé att smaka på min skvätt iväg blomma vilket resulterade i en allergisk reaktion (han mår bra, dock ett rött öga och utslag), ritade av mönster på babykläder och massa mer. Sååå himla mysigt <3

Har jobbat 50 procent den här veckan och det går bra. Jag har ont ändå men det funkar, så tur att jag fick gå ner i tid. Skickade även in ansökan om gravpenning och hoppas att den ska gå igenom utan en massa strul.

Igår tog Johan med mig till Stockholm för lite shopping och sedan blev det musikal - Rock of Ages. Den var riktigt bra och man skrattade gott.
De har ju lite större HM butik mot vad vi har så jag passade på att titta på vad de hade för utbud på mammakläder. Hittade tre par byxor som jag köpte men som vanligt hittade jag ingen tröja eller topp som föll mig i smaken. Alla mammatoppar ser så töntiga ut eller så ska man se ut som ett mysmongo...

Summa summarum så har jag haft en toppenvecka!















Vecka 25

Idag går jag in i vecka 25 och vi startade dagen med att åka in till stan och äta brunch. Perfekt start på en lördag om ni frågar mig ;)

Johan är trött och ligger och vilar medan jag är rastlös och vill hitta på något. Han skojar lite med mig och undrar hur jag ska klara mig nu när jag går ner i tid och sedan kommer gå hem på gravledighet. Jag får sy, pyssla och ragga fikasällskap för att klara mig igenom detta tror jag, fniss.

Ska rensa lite i datarummet nu så man kan börja med målningen lite smått.



Veckan som gått

Var hos barnmorskan i onsdags och det gick fin fint. Mätte magen, lyssnade på bebisens hjärtljud, tog blodprover och pratade en del. Allt såg jättebra ut :) Vi firade det med att gå ner till stan och köpa första klädesplagget till bebis <3
 
 
Har fått svar från min läkare nu och han sjukskriver mig 50 % så det blir att arbeta måndag - fredag 4 timmar per dag. Kommer kännas konstigt att arbeta så lite men skönt för kroppen.
 
Idag var jag och beställde vagn och bilbarnstol, får även med en skötväska - perfekt! Har tittat runt mycket på vagnar och läst en hel del så det slutade med en Brio Smile. Det fiffiga är att man även kan sätta bilbarnstolen på vagnen så man slipper bära den. Bra för min rygg.
 
 
Färg och tapeter är inköpt till datarummet som kommer bli bebis rum så de största inköpen är fixade. Mia och Kaj är så snälla och lånar ut skötbord och säng. En byrå till kläder är väl det enda stora som är kvar.
 

Hemsk start på veckan!

Urk, denna vecka kunde varit tusen gånger bättre än vad den blivit. Igår när jag var på jobbet och skulle ta rapport av dagpersonalen fick jag plötsligt jätteont i magen och blev helt kallsvettig så kläderna blev blöta rakt igenom. Linda, mitt lilla guldkorn, tog kontakt med en av våra läkare som i sin tur tog med sig en till läkare som jobbat på förlossningen. De kom och pratade med mig och konstaterade att det var lika bra att jag fick komma till förlossningen för en ordentlig koll. Hade inte känt av bebis på ett tag heller vilket gjorde mig ännu mer nervös.
 
Sen blev det en pinsam tur i rullstol till förlossningen. En orolig Johan kom och höll om mig och det kändes genast lite bättre när han var vid min sida. Bebis mådde bra och hjärtat tickade på så fint <3 De kunde inte riktigt svara på vad som orsakar det onda men jag fick stanna kvar ett tag, sen valde jag att åka hem istället.
Smärtan vill inte riktigt ge med sig och inatt vaknade jag av att det gjorde ont. Nu gör det mest ont vid rörelse så jag har valt att stanna hemma från jobbet resten av veckan. Har även skrivit ett mail till min läkare eftersom det nog är dags att trappa ner lite på takten på jobbet.
 
Imorgon ska vi till barnmorskan för sedvanliga kontroller så det ska bli intressant. Får se om hon har något att säga om smärtan.

September + Höst = sant

För första gången sedan jag var barn längtar jag till vintern, men det beror ju inte på själva vintern i sig utan för att jag kommer närmare till att få träffa bebis. Som för övrigt kör gymnastik i magen just nu <3

Var hos min läkare på kvinnohälsan i veckan som var. Vi pratade lite om förlossningen och hur det går med min ryggvärk. Har ju även varit på sjukhuset och träffat en narkosläkare för att prata om bedövning så min rygg pallar med en vaginal förlossning. Planen är att om jag kommer in med värkar och har börjat öppna mig så ska de inte skicka hem mig igen utan jag får stanna kvar så att jag säkert hinner få en epidural. Det känns jätteskönt! De ska även planera in ett besök på förlossningen när jag har nått BF och göra en undersökning bara för att se status på eventuell igångsättning. Det känns så skönt att de tar mina ryggproblem på allvar.
Ryggen värker och så har jag börjat få ont i höfterna, går som en vaggande anka ibland. Balansen är inte heller riktigt med mig så jag har en tendens att fara ut mot sidorna när jag går. Min läkare frågade om det inte är dags för sjukskrivning men jag vill försöka ett tag till. Men går det inte så var han noga med att jag skulle höra av mig på en gång så det inte blir för mycket för mig. Han påpekade även för mig att det kan bli aktuellt med igångsättning innan BF ifall ryggsmärtorna blir för jobbiga. Hoppas verkligen att det inte kommer bli nödvändigt.

Igår rensade jag ur mina garderober. Så i den ena har jag proppat in alla kläder som inte passar längre och i den andra är det lite finare ordning på de kläder som jag kan ha. Skönt att slippa rota runt efter passande kläder varje gång.
Fixade även med en present till Helena som jag hoppas hon kommer bli glad över.

Idag blir det ett kvällspass på Onken, så det blir nog bara lite slapp i soffan innan jag åker dit.





RSS 2.0