Kalas idag igen!!!

Gick natt fredag till lördag och det gick bra. Lagom mycket att göra och jag tog hand om en orange (rätt så sjuk) patient med bröstsmärtor och dyspne själv. Allt gick kalas och jag lyckades även sätta en nån fast han var väldigt svårstucken :)

Innan jag åkte och jobbade utnyttjade min present som jag fick av Johan. Det var så mysigt att strosa runt på stan och bara vara med varandra. Hittade inget som föll mig i smaken men när vi gick in på Stadium blev jag kär i märket Race Marine. Blev totalt fem plagg av det märket!!! Och ja, jag äääälskar randigt :love:
Hittade även en söt bikini på Gina Tricot. Har letat efter en röd med prickar så denna blev perfekt! Tycker det är snyggt när trosorna är lite bredare i sidan. Hade velat ha liiite äldre stil på toppen men man kan ju inte få allt ;)

Blev firad idag av Johans familj, Ullis och Michelle :) Fick mer bidrag till min förnyelse av garderoben - JIPPI!

Längtar till den 14:e då mina vänner kommer och firar mig. Ska bli så kul att träffa alla!

Nu blir det filmmys med hjärtat och imorgon börjar en annan praktik som kallas för KUA. Det är en ortopedavdelning som helt styrs av studenter. Jättekul ska det bli!!!

29 jordsnurr

Igår fyllde jag år och firades av min härliga familj. Mycket bullar, kakor, paj, tårta och härliga skratt. Fick presentkort och pengar så jag kan höja standarden i min garderob, mycket bra! Av Johan fick jag ju den fina väskan som självklart invigdes igår! Han gav mig även ett presentkort med honom fyra timmar (!!!) på stan och tillgång till hans kort ;) Fick även en toapall av Helena och Fredrik som jag vid ett dimmigt tillfälle sagt att jag vill ha för att förbättra toabesöken... Fina blommor från kusin och moster fick jag med. Båda i rosa :D Av söta Karro fick jag ett vykort med en snygg karl och en fin kompistext och ett igångtriggande av nyfikenhet eftersom jag får presenten på min fest!

På lördag kommer Johans familj och firar mig och Ullis. Alltid kul att bli firad fler gånger.

Vårkänslor och bullbak

Sov givetvis som en kratta inatt när det hade varit bra om jag sov bra och länge eftersom jag ska gå natt. 11 1/2 timme!!! Kommer vara helt död när jag slutar klockan åtta imorgon bitti. Jaja, tur jag kan sova längre då i alla fall.

Idag har jag bakat bullar och brände inte sista plåten ;) Nu fixas det med middagen - fetaostbiffar, bulgur, turkisk yoghurt och sallad.

Härliga söndag

Vaknade med ett ryck imorse och trodde det var måndag och att jag försovit mig. Vilken härlig känsla det är att komma på att det bara är söndag och man kan vända på sig och somna om.

Idag blir det gymmet och så blir det nog bullbak för det kommer jag inte hinna med innan min födelsedag annars. Funderar på om jag ska bjuda på paj istället för tårta?! Tycker ju inte om tårta med sockerkaksbotten och vet inte om jag är sugen på kalastårta. Hm, det tål att tänkas på. Har nog inte tid att göra tårta heller ;)

Bilder från imorse

Kattblommor?!

Katterna har missuppfattat vad mina blomlådor är till för. Jag föredrar iof Mix sätt att använda dem på...

Hårda tag!

Jisses vad duktig jag har varit idag! Hotade mig själv med att jag inte skulle få någon helg om jag inte skärpte mig och det funkade tydligen. Jag har gått och grinat lite över en del saker som varit jobbigt med plugget och när det blir för jobbigt och för mycket för mig orkar jag inte hålla skenet upp utan deppar ihop. Nu har jag legat med huvudet under kudden tillräckligt länge så det gick inte att ignorera det fakta att ledarskapsuppgiften var tvungen att fixas. Reste mig upp och klappade mig själv på axeln och satte igång. Efter tio timmar av läsande av artiklar, böcker och framför datorn är jag äntligen klar och nu mår jag genast mycket bättre!

Jag brukar fungera så här så när jag väl sätter igång brukar det gå riktigt bra. Nu har jag en molnande huvudvärk och ont i rumpan efter allt läsande och sittande så det ska bli skönt att sova. I helgen ska jag försöka läsa lite inför den stora tentan jag ska göra - NKSE. Då vet jag att jag kommer må ännu bättre :)

Bjuder på lite bilder från dagen.

Skoldag

Sitter på campusbussen till Norrpan för en skoldag. Först ska jag krama och gosa med min Karro sen ska vi ha möte med vår handledare angående uppsatsen... Hoppas att hon är nöjd med det mesta så det inte är så mycket att fixa. Efter det är det basgrupp, urk!

Måste bara säga VILKET HÄRLIGT VÄDER DET ÄR!!! När man har praktik är det ju inte direkt så att man lägger ner tid på sminkningen på morgonen och tar på sig fina kläder så idag pimpade jag mig lite ;) Och självklart åkte glajjorna på! Jobbigt att cykla med höga klackar dock, fniss.

Praktik

Sitter i fikarummet och laddar med ett glas vatten innan mitt pass börjar. Det är lite lyx här för mig som inte är kaffedrickare - det finns en automat med kylt kolsyrat vatten! Mums :) Det behövs inte mycket för att glädja mig, fniss.

Under tiden som jag hittills har varit här på praktik har jag kommit fram till att jag ska köpa mig en cykelhjälm. Det är inget hårt våld som behövs mot huvudet innan det kan få katastrofala följder! Hamnar det bara på "rätt" ställe så är det bara att checka ut och säga morsning goodbye till jordelivet :bigeyes: När jag ändå är igång ska jag köpa mig en sadel också för att skona hönan... Vem vet, man kanske kan köpa hjälm till henne med!

Gryta med chili och paprika

Ingredienser gryta:
Fläskytterfile'
Röd paprika
Purjolök
Färska champinjoner
Crème fraîche chili paprika
Grädde
Maizena
Salt

Hasselbackspotatis:
Potatis
Smör
Ströbröd
Riven ost

Gör så här:
Skiva potatisen tunt utan att skära igenom hela potatisen. Lägg potatisarna i en form och hyvla smör och lägg på potatisarna. Tillaga i mitten av ugnen på 225 grader i ca 45 minuter. Pensla potatisarna med det smälta smöret var tionde minut. När det är tio minuter kvar strös lite ströbröd och på potatisarna. Salta och toppa sedan med ost. När de är gyllenbruna är de klara.

Strimla köttet och fräs i en gryta. Tillsätt strimlad paprika och skivade champinjoner. När det fräst tillsätts crème fraîchen och grädden. Kola ihop i fem minuter. Tillsätt strimlad purjo och red grytan med maizena. Salta.

Klart!


Så sant så!

Sköna söndag!

Behövde verkligen helg! Det tar på krafterna när man har praktik. Det blir på ett helt annat sätt mot när man jobbar eftersom som student vill man visa sig på topp och vara intresserad heeela tiden. Man tillåter sig inte att koppla av i rädsla för att handledaren ska tro att man är lat. Jag blir så trött av det och vet att jag inte är den enda. Karro är precis likadan har hon berättat. Man vill ju vara så duktig hela tiden. Två veckor av nio avklarade nu i alla fall ;)

Just nu är det lite slapp i soffan som gäller medan Johan kollar på F1. Sen blir det gymmet, ett bröstpass och sedan ett konditionspass efter det. Ska även läsa igenom en del artiklar som jag letade fram igår. Vill hinna så mycket som möjligt med Lesarskapsarbetet idag eftersom veckan som kommer är fullspeckad. Tänk vad skönt om man bara kunde få ta helg när det är helg! Men snart är jag där så det är bara att härda ut.

Vart har alla kommentarer tagit vägen förresten?!?!

Har fått en tidig födelsedagspresent!!! Så glad fast jag får inte använda den förns jag fyller.

Stickdag

Idag fick jag gå med två andra sjuksköterskor som var hur goa som helst. Har skrattat hur mycket som helst idag! De gjorde som mission att jag skulle få sätta så många PVK:er som möjligt idag. (Ni vet en sån där man brukar få i armen som man kan få dropp genom)

Riktigt bra att gå öva ordentligt för det är verkligen något som man måste träna på för att bli riktigt duktig. Det känns som att stickvagnen har suttit fast vid min sida hela dan. Har lite egna patienter nu med och det känns bra. Det som jag inte är van vid är att det är väldigt korta möten i jämförelse med hur det är när man är på en vårdavdelning.

Nu är det natti natti för att ladda för en ny dag på akuten. Imorgon blir det även det där spinningpasset jag pratat om, får väl se vad jag tycker om det imorgon kväll ;)

Måååndag

Tjo är våren här mon tro?!?! I vilket fall så var det en fröjd att cykla till praktiken imorse när solen lyste och jag hade glajjorna på och bra musik i öronen. Dock var det lite trist att vara inne hela dan när det var så fint ute men man kan ju inte få allt ;)

Gick till 17 idag sedan blev det ett ben och bicepspass på gymmet. Kom hem till ett dukat bord, Johan hade gjort köttfärssås. Så skönt att bara få sätta sig till bords efter en lång dag.

På onsdag ska jag testa på spinning. Jag har alltid varit lite anti mot det men tänkte att man kan ju inte säga något om man inte testat ;) Fick lite ont i knät när jag körde knäböj idag så hoppas det hinner ge sig till onsdag.

Nu blir det horisontalläge i soffan :)

80-talet

Igår hade Ullis och Jonna 80-tals fest och det var riktigt skoj :) Självklart måste man gå all in vilket jag gjorde. Efter en shoppingtur på Myrorna, lånande av vänner och lite fantasi var kvällens outfit klar. Lite sliten i dag men jag har det rätt gött - ryggläge i soffan medan Johan är och hämtar bakfyllekäk på Max :D

Bengt och jag

Här kommer bilden som jag pratade om. Vi är verkligen inte perfect match....

Bra Rebecka!

Japp, jag kom iväg och nu sitter jag här i soffa och känner mig så nöjd som jag visste att jag skulle känna mig om jag kom iväg. Ett bröstpass på 60 minuter och 5.5 km på löpbandet blev det. Heja mig! Det var länge sen jag svettades så mycket, härligt.

Igår skickades uppsatsen in för granskning, tjoho. Börjar se ljuset. Nu behöver man inte tänka på den på två veckor, gutt! Nu blir det en dusch sedan ska jag slå en bläng på några artiklar om ledarskap. Imorgon blir det att påbörja arbetet om ledarskap undrar bara vad jag ska skriva om för scenario?

Latmask

Alltid när jag tar mig en ordentlig sovmorgon så blir jag slö hela dagen sen. Eller om jag är ensam blir det så. Kasper och jag ligger som en hög i soffan och pillar oss i naveln. Jag SKA ta mig till gymmet, försöker bara samla kraften till att ta mig ur soffan. Tror det får bli ett armpass och sedan en tur på löpbandet. Orka!!!

95 dagar kvar till examen!

Hoppar på Karros idé om att ha nedräkning till examen :) Kan vara lite skojsigt plus att man känner att det händer något. Så nu är det bara 95 dagar kvar tills allt detta slit får sin belöning!

Middagen

Här kommer bilder som utlovat från halv åtta middagen. Dock lägger jag ut recepten senare eftersom jag ligger nerbäddad i sängen och är helt slut i knoppen efter första praktikdagen.

Dagen efter

Middagen igår blev lyckad! Men jisses vilket slit det var, är verkligen helt slut. När efterrätten var serverad pustade jag verkligen ut och sjönk ner med ett glas vin. Mycket trevligt blev det. Lägger ut bilder imorgon.

Nu ligger Kasper och jag i soffan och tittar på Wallander, eller ja jag tittar och Kasper sover på mig.

Imorgon börjar praktiken på akutmottagningen!!! Har bestämt att jag ska cykla så mycket som möjligt nu. Johan ska serva min cykel och så måste jag köpa en ny sadel eftersom den jag har är rena döden!!!

Förberedelser

Imorgon ska vi ha Halv åtta hos mig, så hela kvällen har Johan och jag styrt i köket för att förbereda det mesta. Det har gått riktigt bra och jag hoppas på en toppenkväll där alla tycker att maten är god. Det känns bra att vi förberett ordentligt eller man kanske ska säga att det är tur att vi gjorde det. Man kan ju lätt bli tidsoptimist... Bara idag har vi hållt på i köket i fem timmar!!!

Imorgon ska jag åka och handla det sista som behövs sen blir det att duka långbord i vardagsrummet så alla får plats. Är så orolig att jag glömt något?!

Nu ska jag gosa upp mig hos gubben innan det blir sängen.

Hjääälp!

Jag hinner inte med! Önskar verkligen att dygnet hade fler timmar just nu. Sov ju hos Karro och fick en toppenstart på dagen genom att kliva upp ur sängen och direkt få sätta mig vid ett uppdukat frukostbord. Hon vet hur jag ska tas ;)

Sedan blev det skrivande på varsitt håll - jag satt hemma hos Karro och skrev medan hon var i bibblan och skrev. Efter en sammanföring blev det hej då puss puss.

Hem till Linkan och till US, hade introduktion på akutmottagningen där jag ska ha min praktik. Det tog två timmar och jag känner mig helt salig över att få ha min praktik där, så spännande!

Mot gymmet för att köra lite triceps och mage. Sedan iväg till Tornby för att handla allt vi ska ha till middagen på lördag. Även en sväng till Systemet.

Landade innanför dörren klockan tio! Fixade lite med uppsatsen sedan en dusch och nu ligger jag här i sängen med en svag huvudvärk.

Någon som känner för att vara min personliga assistent ett tag?

Seg dag igår

Vaknade halv fem och kunde inte somna om fast jag var dötrött. Hasade mig upp ur sängen när klockan ringde och fixade till mig. Gick till bussen som aldrig kom eftersom jag tittat på köksklockan som uppenbarligen inte går rätt. Sprang hem och hämtade nycklarna till förrådet för att ta cykeln. Cyklade som en tok och hann med bussen som tur var. Kommer till skolan och sätter mig till rätta för dagens första föreläsning. Efter tjugo minuter konstaterar vi att det inte blir någon föreläsning!!! All denna stress i onödan...

Karro och jag satte oss i bibblan och läste lite istället. Sedan var det föreläsning om cytostatika vilket var väldigt givande för mig eftersom det är vad jag kommer jobba med i sommar.

Missade matlåda idag men fick äta som Lady och Luffsen med Karro :) Vi tog en PN innan basgruppen, gutt!

Fika och klänningköp hann vi med också. Nu ska den sista orken klämmas ur på uppsatsen.

RSS 2.0