Rolig dag

Isabella slog upp ögonen när tusen härliga solstrålar hoppade in i sovrummet när Johan kom in för att pussa mig hej då innan han åkte till jobbet. Jag försökte få henne att somna om igen men det var kört. Passande nog fick jag då ett sms från Kristina som undrade om vi ville följa med till öppna förskolan på babysång. Men när vi kom fram möttes vi av en retsam skylt som talade om att det var stängt pga influensa...
Men men, vi gick till Konsum istället och köpte fikabröd sen gick vi hem till Kristina och tog en kopp te medan barnen lekte i babygymmet.





På eftermiddagen åkte jag till Helena för lite sykväll, lika trevligt som vanligt :)



Leende och joller

Isabella har börjat bjuda på härliga leenden och jollrar när man pratar med henne. Men det går fort i svängarna för i nästa sekund blir hon arg eller ledsen ;)

Mamma tycker det är så roligt att Isabella alltid tycks sakna en strumpa.







Bebismys och sömnad

Igår gick jag och Isabella till Kristina för att hälsa på. Det blev mycket bebissnack samtidigt som det sneglades på OS. Maximilian föddes väldigt tidigt, vecka 26 plus några dagar. Han har verkligen växt till sig sedan jag såg honom på Neo, fantastiskt stark liten pojke det där.

Kristina samlar in kläder till Neonatalen och hon har fått tyg att sy små kläder av. Jag fick med mig lite tyg så jag kan hjälpa till att sy. Har sytt några byxor och mössor de korta stunder som Isabella har sovit idag. Hon sover fortfarande bara kortare stunder på dagen så jag hinner inte få så mycket gjort.
Har du tyg så får du gärna hjälpa till att sy eller så får man gärna skänka tyg, vi använder oss av trikå och mudd. Nästa inlämning är på onsdag nästa vecka.

Efter besöket hos Kristina mötte jag upp Isolde för att åka hem till mamma för att veckans sykväll. God mat, fika och självklart en del sömnad bestod kvällen av.



Soffnötning

Fick ett mail från Libero där det står att man inte ska ha dåligt samvete för att man nöter soffan. Det var faktiskt riktigt skönt att läsa eftersom det känns som att det är precis det jag gör! Men idag har Isabella sovit ganska bra och lite längre stunder så jag har hunnit med att städa lite, lägga nerbajsade kläder i blöt och köra en maskin tvätt. Föresten är det någon som har tips på hur man får bort de där riktigt gula bajsfläckarna?! Funderar på att testa Vanich eller vad det heter. Ja, sånt här är vad man funderar på som nybliven mamma.

Idag fick jag hem en sybok som jag beställt och jag är kär! Väldigt bra innehåll och bra förklaringar vad jag hittills sett. Kul att lära sig lite mer om sömnad så jag kan sy ännu finare grejer.

Katterna har tyckt att Isabella är lite läskig men det har vänt för nu vill de gärna sova nära henne, sötnosarna. Fast om hon skriker drar de öronen åt sig och går om hon inte slutar. Mix tror att spjälsängen är hans vilket inte är fallet. Så det blir en "utskällning" om dagen ungefär, men han lär sig nog snart.

Sköterskan på BVC idag sa att min lilla tjej verkar vara äldre än vad hon är eftersom hon är så duktig på att lyfta huvudet och följa föremål med blicken. Och då är det ju klart att man blir stolt.

Favorit sovplatsen <3








Söta tassar










BVC

Idag har vi varit på BVC och min lilla guldklimp växer så det knakar. Jag blev tillfrågad om jag vill donera bröstmjölk till Neonatalen och det vill jag men tyvärr kan jag inte det pga min medicin.

Födelse:
Vikt 4130 g
Längd 54 cm
Huvudomfång 34.5 cm

1 vecka:
Vikt 4230 g

2 veckor:
Vikt 4480 g

3 veckor:
Vikt 4820 g
Längd 56.8 cm
Huvudomfång 37.3 cm

1 månad:
Vikt 5320 g
Längd 57.6 cm
Huvudomfång 38.5 cm

Träning och vikt

Satt och tittade på bilder före och efter graviditeten. Rätt faktiskt vad kroppen klarar av! Väntar på att jag ska kunna börja med promenader, det gör för ont fortfarande så jag klarar bara av att gå korta sträckor än så länge. Längtar tills jag och Isabella kan gå på ordentliga promenader med vagnen. Styrketräningen kommer jag ta upp i mars har jag tänkt, beror på hur det känns i kroppen. Man ska inte ha för bråttom! Då är risken stor för skador och det klarar jag mig utan. Tänkte kanske börja med pass som är uppbyggda speciellt för nyblivna mammor, de är på tisdag och torsdagar på fm. Är ju ingen passmänniska men tror att de passen kan passa mig som en mjukstart.

Första veckan gick jag ner 10 kilo och den andra 3 och då var jag nere på samma vikt som vid inskrivningen på mödravårdcentralen.
2 dagar innan förlossningen




10 dagar efter FL




23 dagar efter FL




29 dagar efter FL














Torsdag

Sitter i soffan och har en sovande bebis på bröstet och tittar på OS. Vad annorlunda livet är än vad det var för några månader sedan, underbart.

Idag har det inte blivit mycket gjort då unga damen bestämt sig för att bara ta korta sovstunder och när hon sedan är vaken är hon inte tillräckligt utvilad och blir då lite gnällig och vill vara i famnen hela tiden. Under de korta stunder som hon sovit har jag passat på att sy. Och vad blev då det första som jag sydde sedan förlossningen? En klänning till Isabella såklart :) Fick göra om mönstret lite och blev helnöjd med resultatet. Ska bara köpa knappar till den så är den klar sen.

Igår kom Leffan förbi och vi fotade Isabella. Jag ska försöka ta lite fler bilder imorgon men det beror ju helt på om hon sover och låter mig bråka lite med henne så hon ligger som jag vill. Fotograferingen avslutades med ett bajskalas ;)









RSS 2.0