Mys i solen

Idag har kissarna varit glada när solen har värmt. Men när det var som varmast låg de utslagna på vardagsrumsgolvet :)

Mat

Dagens middag blev ugnspannkaka á la Per Morberg!

Hemmafru

Har fått ett uppsving på bakningen här hemma! Igår svirade jag ihop bröd och idag gjorde jag en rabarberpaj. I veckan ska jag göra mitt smaskiga bröd med tranbär i. Jag ska lägga ut receptet men nu orkar jag inte gå upp ur sängen för att hämta det ;) Den som väntar på något gott....






Supersmarrig rabarberpaj med knäckkänsla!

Recept Rabarberpaj
3-5 rabarber
1 msk potatismjöl
0,5 dl strösocker
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
50 g smör
2 msk sirap

Skölj, ansa och skär rabarberna i små bitar. Lägg i formen. Blanda potatismjöl och socker och strö detta över rabarberna. Låt dra en stund. Blanda havregryn, mjöl och socker och strö över rabarberna. Skiva kallt smör och lägg på pajen. Ringla sirapen över.

Grädda i 30 min i 175 grader.

Servera med marsansås!

Fri!!!

Eller, nja lite i alla fall. Jag gjorde terminens sista tenta idag :) Statistik är inte direkt mitt favvo ämne och det blir ännu värre när man känner att det inte känns så relevant att lära sig det annat än till examensarbetet. Men nu när vi har lärt oss det kommer Karros och mitt arbete bli super ;)

Steg upp halv sex i morse eftersom jag var tvungen att ta tåget för att hinna till tentan, gääääsp! Traskade förbi Karros krypin för att hämta upp henne så vi kunde göra sällskap och var stolt över mig själv som hittade hem till henne på egen hand utan att fuska med GPS:en som finns i mobilen.... Jaja, jag gick den vägen i torsdags men det var faktiskt åt andra hållet så det räknas inte riktigt!

Fina planteringar har de i Norrköping i alla fall!

Bläck i päls

Fy sátán vad jag inte är motiverad till att plugga statistik, men eftersom det är tenta imorgon är det bara att bita i det sura äpplet. Fast nu ska jag börja med maten så plugget får vänta en timme eller två....

Toppenhelg!

Jisses vad sliten jag är efter helgen! Men satan i gatan va skoj :) Kasper har saknat mig som vanligt och är helt överkelig nu när jag är hemma igen. Han ska vara på mig hela tiden och har inte riktigt kontroll över sig själv när han blir så exalterad. Förut skulle han hoppa upp i mitt knä men felbedömde avståndet en aning, sen när han skulle upp på axlen axeln totalmissade han igen... Stackars lilla mig!

Historia

Ett äldre par gör sig klara för ett skjut. Frun smörjer in sig med glidmedel "där nere" flera gånger. Mannen ser förvånat på. Så tar han kedjan från sitt fickur och snurrar den runt sin mandom.
- Varför gör du så? frågar frun.
- Jag sätter på snökedjorna, det ser ut att bli halt ikväll!

:cool:

Pengar sprids för vinden!

Imorse väckte Johan mig och sa att om jag skulle ha bilen så fick jag skjutsa honom eftersom han inte hade lust att cykla när det blåste storm ute :) Så det var bara att hoppa upp och ruska av sig den önskade sovmorgonen. När jag hade släppt av honom åkte jag hem till mamma och åt frukost. Efter det tog vi en sväng till CityGross och sedan åkte vi till landet för att klippa gräs. Fy satan vad det växer fort! Efter att alla måsten var klara åkte vi in till stan, tjoho! Magarna kurrade så det blev en lunch med en chailatte på det. Det var hur mysigt som helst att få ha en hel dag med mamma ♥

Här kommer bilder på dagens inköp:


Fula men coola


Där sved det till ordentlitg i plånboken, men vem vill inte ha en Bondelid-jacka!? :love:


Tjoho! Nya löparskorna.

Helgen

Oj vad slarvig jag har varit med bloggen :blush: I lördags åkte vi som sagt till Helena och Fredrik och det var hur mysigt som helst. Grabbarna höll på att meka bil och Helena och jag tog igen allt som vi missat. Killarna hann inte färdigt med det som skulle fixas så det slutade med att vi stannade kvar. Johan följde med Fredrik ut på fest och jag och Helena hade en mysig hemmakväll. Jag skulle ju plugga lite men det blev bara lite plugg i bilen påvägen dit den dagen. Men på dagen efter var jag flitig och pluggade som en tok. När Johan och Fredrik var klara åkte vi till Norrpan där Johan släppte av mig. Jag skulle sova hos Karro. Det blev lite plugg inför tentan som var i måndags och lite tjejmys. Tentan kändes ganska okej så jag hoppas verkligen att jag klarar den!


Diesel hjälpte till lite

Frisk luft

Jag tog en liten prommis med missarna, väligt mysigt att traska runt lite. Snart ska jag köpa mig ett par löparskor så jag kan ge mig ut och springa, riktigt längtar efter att få komma igång!

Det var ett par fåglar som blev arga när vi var ute och gick, undrar om det beror på fjäderhögen som jag hittade på dörrmattan....

Sol och bläck

Dagen har tillbringats på balkongen med all text som skall in i skallen. Det är ju varit hur härligt väder som helst idag, går definitivt inte att klaga på. Känner även att lite mer av all fakta har byggt ett litet bo i mitt huvud. Hoppas det blir större under natten när det får vila lite. Sen lördag och söndag ska det sista in så till och med en Domherre skulle vilja bo i det fina nästet! Känner mig nöjd med mig själv vad det gäller pluggandet idag. Skall läsa en snutt till sen lägger jag ner.

Imorgon ska vi åka en sväng till Helena och Fredrik, tjohooo! Saknar min lilla Nena-Pena-Pilla mellan Bena, tihi! Påvägen upp skall jag göra mitt yttersta för att plugga lite, sen lär det nog tyvärr även ägnas lite tid åt plugg när vi är där eftersom vi kommer åka hem sent på dagen.

Kom på en fiffig uppfinning idag för att slippa bli bränd på bröstet.
Ja, jag är knäpp men ni älskar mig ändå ;)

Mera plugg!

Känner mig helt utslagen! Igår skulle jag ta mig en power nap när jag hade följt Karro till bussen och den råkade bli två timmar lång! Jag kan verkligen inte det här med power naps, varje gång vaknar jag efter typ 20 minuter och då ska man ju gå upp men det går bara inte.

Imorse åkte jag till Norrpan för att plugga med Karro. Det blev en effektiv dag och jag känner mig nöjd! Jag har även dammat av cykeln och tog den till bussen. När jag kom till universitetet efter att ha varit hos Karro cyklade jag till gymmet och sedan for jag hemåt. Väl hemma svirade jag ihop en snabb middag bestående av en pastasås med kassler, paprika, charlottenlök, vitlök, fänkål och matlagningsgrädda. Vart helt ok! Det blev lite över så det får bli matlåda till nästa vecka. Efter middagen duschade jag och smörjde sedan in min bleka kropp med BUS. Nu sitter jag här i soffan och funderar på om jag ska plugga lite till eller om jag ska slå på dumburken... Jag läser nog igenom det jag skrev idag sen får det faktiskt räcka! Det kommer ju bli plugg hela dagen imorgon, lördag och söndag sen är det tenta BURRRRRRR!!!

Promenad

Igår gick jag och Karro ut på en prommis efter maten, riktigt skönt. Tycker om att gå ut en sväng utan att känna att det är menat som träning utan man går i sin egen takt och har det gutt. Vi gick upp mot skogen som jag alltid gick till när vi hade hund. Visa Karro källan som finns i skogen med gott kallt vatten sedan gick vi vidare till en branddamm som ligger en bit bort. Gick förbi kyrkogården och visade Karro ett jättevackert träd som finns på kyrkogården. Det är ett träd för de som kremerats och varje person som begravs vid trädet får ett löv som sätts upp. På avstånd ser man hur trädet glimmar bland tallarna och det ser så fridfullt ut.

Mixilipix

Bjuder på några söta bilder på sötnosen Mix :)

Här har han smugit sig upp på köksbänken för att spana på gröten

 

Mix verkligen älskar att vara på strykbrädan!? Det är inte så bra eftersom kläderna blir håriga så jag brukar få rolla brädan innan jag använder den.

 

Så fort man håller i en mumsbit så ger han tass som jag lärt honom, söt.

Plugg

Imorse kom Karro-Barro! Dagens skulle ägnas åt plugg men det blev inte lika mycket som vi hade tänkt, hihi. Fast vi har fått en del gjort i alla fall. Imorgon är en annan dag och då kommer vi plugga som tusan. Karro hade köpt med sig tonfisk till missarna för att fjäska lite och det gick verkligen hem hos Mix! Dock var Kasper inte lika entusiastisk - när Karro ställde fram skålen åt honom till kvällsmat tittade han ner i skålen och sen på Karro och undrade vad fasen det var han hade fått...! Så det blev en skopa hederligt torrfoder åt honom. Detta tycker ju Mix är kalas eftersom det blir mer till honom.

Nu blir det slapp i soffan och sedan blir det nog en film.

Mums

Blommor, så härligt!

Igår tog jag bilen och åkte till mami och hälsade på. Hade lite mammalängtan så det var skönt :) Vi åt frukost sen skjutasde jag Issa till stationen och efter det åkte jag och mamma till Gällsta Lundby och köpte blommor. Jag är helnöjd över att få ha en dag med mamma alldeles själv, det är ju sällan det händer. Innan jag åkte hem hälsade jag på Ullis och vattkoppen Michelle. Hann med att bada Michelle, fika, prata och busa en massa. Känns som jag inte hinner träffa någon just nu :( Men snart är skolan slut för den här terminen så då ska jag ta ifatt allt jag missat med mina vänner och familjen!

Här kommer en massa bilder:

Mix njuter på balkongen

 

Det lilla trädgårdslandet med tomat, persilja, gräslök och basilika.

 

Plugg på den fina balkonen

 

Även framsidan fick sig ett lyft

Hemma igen

Nu är jag hemma igen men är så sjukt nöjd över Karros och mitt plugg! Vi har varit duktiga och pluggat riktigt ordentlig så nu är jag som kola i huvudet. Ligger i soffan och slöglor på matchen mellan Finland och Ryssland. Hoppas vi får möta Finnarna för att sloss om guldet.

Imorgon ska Johan jobba och jag ska fortsätta med plugget. Imorgon kväll blir det nog lugnt. Hade tänkt passa på att besöka Mia och hennes raringar men det gick tyvärr inte, annars hade ju det varit mys. Ja! Jag kanske ska passa på att åka och köpa blommor till balkongen. Ska ringa mamma och se om hon är ledig imorgon eftersom hon vill följa med. Tjohooo det är så härligt att ha körkort så man inte är så beroende av andra.

Ha en fin helg!

Tentaplugg

Sitter i Karros kök och pluggar till tentan! Vi håller på att sammanställa allt som vi ska kunna - så duktiga ;) Nu är det dags för lyxlunch - fiskbullar med potatis och grönsaker. Släpade med mig Karros present på campusbussen, tur att det höll.

Middag

Gårdagens middag var riktigt smaskig! Renskav, råstekt potatis, stekt lök och senapsgrädde och en äggula

Löv it!!!

Hönshjärna och rapport

Idag hade jag inget schemalagt men var tvungen att åka till skolan för att fixa med en kvalitativ rapport. Vi ville få färdigt den så all fokus kan läggas på den kommande terminstentan. Det var lite suckande och hängande läppar eftersom vi inte alls hade någon lust att skriva denna rapport och för att den känns helt meningslöst. Men är det bestämt att den måste göras så är det så! När vi väl kommit igång flöt det på bra. Lunch intogs i solen och sedan fortsatte skrivandet. Vid fyra kokade min hjärna och mina kära gruppmedlemmar sa att jag kunde ta campusbussen som gick tjugo över eftersom det bara var en snutt på diskussionen kvar - hurra!

När jag stod och väntade på bussen imorse fick jag syn på denna krake som inte riktigt hade tänkt till... En fiskmås som fått för sig att taket på en busshållsplats var ett perfekt ställa att bygga bo på och ruva sina ägg. Känns som det kan bli äggröra av alltihop ;) Om inte annars så finns nog risken att äggen börjar koka där på det varma taket.

Dåliga bilder men måste ju visa

Magsår och sol

Morgonen började med att jag försov mig vilket är väldigt ovanligt faktiskt. Hade tio minuter på mig innan bussen gick så jag for runt som en skållad råtta här hemma. Väl i Norrpan hade jag en föreläsning om ulcus - magsår. Intressant och lärorikt men föreläsaren verkade tro att vi skulle läsa på läkarnivå... Jag stängde av när det blev för mycket och är nöjd över det som togs in. Efter lunch var det lite information om termin 5, helt otroligt att jag snart är där, jippi! Sedan hade vi lite resurs där frågor om terminstentan kunde ventileras och få svar.

Tog ett träningspass innan jag for hem. Ska se om jag kan köra Zumba någon dag i veckan, verkar så roligt. På bussen hem från träningen satt det en trött tjej som hade gamancke, hon sov och nickade till med huvudet hela tiden. Perfekt att ha solbrillor på sig då så man kan glo och roas lite, hehe. Det hela slutade med att hon somnade till ordentligt så hon vippade åt sidan och slog i huvudet i pelaren som håller kortläsaren. Hon tittade upp helt vettskrämd och hennes solbrillor satt snett över hennes ansikte - hahahahahaa hade sååå svårt att hålla mig för skratt, stackarn.

Karro och jag mös lite i solen på lunchen

Sol gånger tusen - minst!

Vilken underbar dag vi haft! När vi hade ätit frukost for vi ut till stugan för att fixa lite. Plåten på nocken på ladan har blåst ner så den behövdes sättas på plats och gräset har vuxit så det knakar. Jobbfördelningen blev som sådan att jag fick klippa gräset och Johan fick fixa plåten med hjälp av Frans.
Nu är jag verkligen trött! Det tar på krafterna att vara ute i solen en hel dag. Dagens arbete avslutades med grillad korv innan vi for hemåt igen.


Tomtar på loftet?


Innan klippning


Och efter. Väldans fint måste jag säga ;)

Jahopp.... Som ni vet har jag världens sämsta pigment, jag är typ genomskinlig på vintern. De som tycker att jag ska sluta med brun utan sol och satsa på en riktig bränna bör nog tänka om. Jag förberedde mig med solfaktor 50!!! imorse på bröstet och lite på axlar och armar. Detta är resultatet...

Typ krokodilhud, någon som vill byta?

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN KARRØV!!!!!!

Min lilla pärla :P

Äntligen fredag!

Idag har jag verkligen utnyttjat att jag har tagit körkort. Först åt jag lunch med Johan. Vi visste inte riktigt vad vi skulle äta, Johan hade tänkt kinarestaurangen som ligger vid World Class men den såg verkligen B ut! Känndes även lite konstigt när de serverar friterade räkor med sötsur sås och ett annat alternativ var köttbullar med mos??? Vi gick mot bilen och fick syn på en libanesisk restaurang, så det fick det bli. Det var riktigt gott! Smaksatt bulgur, vanlig bulgur, grönsaker, kebabrullar som såg ut som bajskorvar (faktiskt!), tzatziki, någon stark röra med valnötter m.m. Jag förälskade mig i den smaksatta bulgurna, bajskorvarna, tzatziki och den starka röran. Så nu har jag gått runt hela dagen och luktat stunkit vitlök.

Efter lunchen åkte jag och släppte av Johan på jobbet och åkte sedan mot Tornby. Svängde förbi Toys`R´us för att köpa en present till Leo som fyller sju bast. Sedan for jag vidare mot Maxi. Gick runt och strosade säkert en timme :) Gött att inte ha en stressad, uttråkad karl med sig. Köpte ett par svinbilliga skor - nöjd!

Åkte sedan till Posten för att hämta ut ett paket.

Solade på balkongen en stund.

Åkte och hämtade Johan för att senare åka och träna lite styrka.

Åkte in till stan för att hämta ut biobiljetter. Vi ska se Fast & Furious 5. Johan var gullig och bokade två platser med de glassiga fotöljerna längst bak i salongen. Han vet att jag älskar att vila ögonen på Vin Diesel :love: så det var ju gulligt av honom att fixa så jag får se den filmen. Vi hade två biokuponger så jag skulle bara betala extraavgiten för lyxstolar och bokningsavgiften, men när jag hämtade ut biljetterna log bara killen i kassan åt mig och jag behövde inte betala någonting, ha! Självklart skröt jag över deetta för Johan och han sa att händan efter får jag alltid hämta ut biljetterna, fniss.

Nu har vi ätit tacos och jag sitter och jäser i soffan. Snart är det hockey!!!!


Göttar mig i solen


Fyndet som gjordes på Maxi

Sömn, bokstäver, fix

Vaknade vid sju imorse och var superkissnödig! Gutt att veta att det bara var att somna om sen eftersom jag inte hade någon tid att passa idag. Somnade om och vaknade knappt när Johan pussade mig hej då. Slog upp mina blå runt tio och skulle bara dra mig lite.... Nästa gång jag vaknade var klockan 12!!! Jisses säger jag bara. Fast jag måste erkänna att det var väldigt skönt även om man skäms lite ;) Mix var i alla fall nöjd, han låg och snarkade bredvid mig och var helnöjd med livet.

Släpade mig upp och gjorde "frukost". Det fick bli en smörgås av mitt hembakade bröd, ett ägg och ett glas juice. Måste föresten lägga ut receptet på brödet sen - hur gott som helst! Det var Nena som hade med sig lite av det för ett tag sen för att bjuda mig på. Och tur var väl det för jag fullkomligt älskar det.

Efter frukosten slog jag mig ner framför datorn för att skriva klart min rapport om pedagogik. Fastnade såklart på Facebook och en massa andra sidor, så det tog ett bra tag innan jag började. Men nu är jag äntligen klar med den, så skönt.

Fixade mat till Johan kom hem, det blev kycklingfilé, pressad potatis, kantarellsås, gelé och självklart en sallad till. Efter middagen åkte Johan till garaget. Han bor typ där nu, så mycket att göra. Själv pratade jag en stund med söta Heidi, vi bestämde att det är på tiden att vi ses nu! Efter det hoppade jag in i duschen. Nu sitter jag i soffan och luktar brun utan sol... fan om man bara kunde ha lite bättre pigment!

Såååå SÖT!!!!!!!!

Hittade en så himla bra video på youtube, kolla in den här!

Kallt om tassarna

Nu har katterna blivit innekatter igen! De tycker verkligen inte om kyla och slask. Nu är de lite extra jobbiga också eftersom jag var borta hela helgen. De är som klister på mig! De senaste två nätterna har de velat ligga nära nära, gärna på... Kasper har väckt mig på nätterna och vill ha gos. Han står och trampar runt mitt huvud och rätt som det är slänger han sig ner och använder mitt ansikte som kudde! Mix ligger som en boll på andra sidan så nära och högt upp han kan komma in i min armhåla.

Sluta fota och släpp in mig istället!

Vår?

Öhhh, var blev våren av????

Så här såg det ut när jag for till gymmet

Party hos Karran!

Ja jäklar vilken fest det blev! Sååå roligt jag haft. Tyvärr har jag bara sunkiga mobilbilder att bjuda på för tillfället. Ska få kort från Karro så småning om. Maskerad är så soligt!!!


Övade lite dagen innan ;)


Skulle ni låta era barn träffa denna clown, hihi


Fina Karro


Duon

RSS 2.0