Att vara behövd

Idag har Isabella krävt mycket närhet, vill vara nära nära och gärna hela tiden. Hon har blivit ledsen så fort jag lagt henne ifrån mig förutom när hon sovit sina längre stunder, tror det är magen som spökar. Hon har även varit extra snuttig.
Det känns ovant men fint att någon är så beroende av en.

Att plocka ur och i diskmaskinen tog en evighet och upphängningen av tvätten fick avbrytas tre gånger. Tänkte även rita av ett mönster till en klänning som jag ska sy till henne men det har jag inte ens kunnat börja med :) Johan är i garaget ikväll så han har inte kunnat hjälpa till, men det gör inget. Vi har myst i soffan istället och tittat på tv hela dagen.

Lyckades med en pinsam grej idag föresten. Det kom en kille som lämnade ett paket och jag tyckte att han tittade lite konstigt på mig. Jag tänkte att det kanske berodde på att mitt hår såg ut som ett skatbo och att jag hade pyjamasbyxor på mig fast klockan var efter tolv. Det kanske var en kombination av allt men jag tror nog att det var för att jag läckt....







Tisdagen

Igår invigdes liggdelen till vagnen och Isabella åkte buss för första gången. Vi åkte in till stan för att träffa mamma som skulle ta hand om Isabella medan jag fixade mina naglar. Förstärkningen som jag gjorde i december började bli sliten och naglarna alldeles för långa.
Den här gången valde jag glitter istället för fransk manikyr.

Det var första gången jag var ifrån min lilla flicka och det kändes lite konstigt men hon hade sovit så snällt så det gick bra. När jag var klar åt vi god mat på Chioccolata och vi lyxade till det med varsitt glas vin.


Bild på naglarna med och utan blixt

Älskar verkligen maten på Chioccolata

Isabella i det söta setet som mamma stickat

Isabella <3

Den 7 januari klockan 20.56 kom vår efterlängtade dotter till världen.

Jag började få värkar kl. 04 och vi åkte in till sjukhuset 10.30 och då var jag öppen 3-4 cm och tappen var det 1 cm kvar på. Vid klockan 14 ville de ge mig EDA:n pga mina ryggproblem så då sattes den. Lokalbedövningen gjorde verkligen skitont och oturligt nog kom EDA:n mot en nervrot som gjorde att det kändes som att blixtrar strålande genom mitt högra ben. Tyvärr var det bara att göra om det och sticka på ett annat ställe. Nu blev det perfekt och jag kände inte värkarna ett dugg. Jag fick värkstimulerande dropp eftersom EDA:n gjorde att värkarna avtog lite. När de värkarna som känns mer neråt och bakåt började det göra ont igen. Sen gick allt fort! Från kl. 18 till 20 öppnade jag mig från 4 till 10 cm och det var dags att börja krysta.

Jag visste att det skulle göra ont såklart men det här var verkligen något i hästväg! Trodde jag skulle gå i två bitar och det har nästan avskräckt mig från att skaffa fler barn :-( Man märker hur olika det är för olika personer.
Jag sprack 4 cm och blödde en del från livmodern efteråt annars gick det bra.

Vi fick stanna kvar på special-BB två dagar för att hålla koll på Isabellas blodsocker eftersom jag hade graviditetsdiabetes. Andra dagen reagerade barnmorskan på att hon var lite gul så de tog ett prov som visade att hon hade gulsot. Vi fick åka hem ändå men fick åka in dagen efter för att kolla så att det inte blev värre.
Tyvärr hade värdet stigit så vi fick läggas in igen och hon fick sola. Efter två dagar var värdet bättre och vi fick äntligen åka hem.

Nu har det gått tre veckor och vi börjar lära känna varandra och allt är så fantastiskt!

I början hade jag så fruktansvärt ont i brösten eftersom jag hade mjölk till typ ett helt kompani, jag kunde pumpa ut 200 ml efter att hon hade ätit... men nu har det stabiliserat sig och det är bättre.



























Vecka 40

Idag är jag i vecka 40 (39+5) och jag längtar som en tok efter bebis. Känns så märkligt att vi ska få en alldeles egen bebis som bara är vår. Nu är det andra som kommer villa hålla och mysa med min bebis och inte tvärtom, älskart! Känner inget direkt, men barnmorskan sa till mig att det är vanligt bland förstföderskor att de inte känner något förns det precis är dags. Men du får gärna komma nu <3
 
 
 
 

Gott nytt år!

Nyårsafton var ganska lugn men mysig. God mat blev det. Helena stod för förrätten: caribisksoppa med heta räkor och vitlöksbröd, Johan och Fredrik gjorde varmrätten: älgfilé, duschesspotatis, rödvinssås och kantareller, Jag gjorde efterrätten: panacotta med smak av hallon, passionsfrukt och vanilj.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Glad över att bebis valde att stanna i magen tills efter nyår!
 
En samling av bilderna jag tog på fyrverkerierna
 
RSS 2.0