Minisemester

Nu packar vi in det nödvändigaste och lite till i bilen och åker till Viken. Det kommer bli mys hemma hos Helena och Fredrik. De har fyra kattungar och en hundvalp :love:

Ikväll ska vi till Johan i Brårum som är en kompis till Fredrik. Där blir det grill och lite dricka.

Hoppas ni får en fin helg!

Katterna vet inte riktigt vad de ska tro när de fått mat för hela helgen på en gång :) Mix är i alla fall i himlen för tillfället, hihihi.

 

 

Fredag redan

Visst är det så att när tiden går fort så mår man bra och har kul? Det känns som den här veckan flugit förbi. Idag hade jag bara en behandling med cytostatika och så hade jag en patient som behövde blod. Jag hann även med att göra en sköterska på en annan del av sjukhuset glad :)

Efter jobbet blev det en sväng förbi affären för att komplettera kvällens middag. Det blir fläskfilé med gorgonzolasås och ugnsgratinerad färskpotatis med timjan. Hoppas det bli gott. Allt är förberett så nu ligger jag i soffan och väntar på att Johan ska bli klar i garaget.

Lägger upp bilder på mina raringar och vår fina "framsida".

Redan onsdag!!!

Hujedanmig vad tiden går fort! Jag hinner inte riktigt med nu igen. På jobbet går det också i full fräs och jag lär mig något nytt varje dag. Mina kollegor sa till mig idag att de tycker jag är jätteduktig och att jag lär mig snabbt :) En patient sa även till min ena kollega att hon tyckte om mig och att de borde se till så jag fått jobba kvar efter sommaren. Hur gulligt var inte det!? Älskar jobbet och mina goa patienter. Visst är det tungt med svårt cancersjuka patienter och man blir ledsen ibland men i det stora hela består dagarna av glädje. Vi skrattar mycket, både med varandra och med patienterna och varje dag får vi höra hur mycket det betyder för dem. Helt klart bästa arbetsplatsen hittills.

Efter jobbet åkte Johan och jag till Hamlet och tog plankstek till middag, riktig vardagslyx. När jag kom hem fixade jag matlådor, ni ser receptet i det tidigare inlägget.

En bild på maten och så bjuckar jag på en outfit-bild ;)

Kyckling med pesto

Ingredienser:
3 kycklingfiléer
4-6 dl mellangrädde
1 pkt fetaost
8-10 soltorkade tomater
1/2 purjolök
Röd pesto efter smak

Gör så här:
Dela filéerna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Hacka osten, strimla tomaterna och purjolöken. Vispa grädden lätt och rör i alla ingredienser. Häll över kycklingen och tillaga i mitten av ugnen i 20 minuter.

Servera med tex hel bulgur.

Ugnsgrillad chiabatta

Dela chiabattan och bred smör på båda halvorna. Bred sedan på önskad mängd pesto. Lägg en skinkskiva på ena halvan och mozzarella på den andra. Grilla högt upp i ugnen på 225 grader tills de börjar få färg. Lägg på ringar av rödlök och lägg sedan ihop halvorna.

Servera med sallad och tomat med ringlad olivolja på.

Helena och Atlas

Hemma igen

Nu har vi kommit hem igen efter mer än två veckor ute i stugan. Det har varit jättehärligt att vara ute på landet fast det har regnat nästan varje dag. Man bli mer avslappnad av all lantluft.

Midsommar firade vi med mamma, pappa, Isolde, Helena, Fredrik, Gunilla och Rod ute i mammas och pappas stuga. Massor med god mat och glada skratt.

Var ute och bokade tvättstugan förut för vi har hur mycke tvätt som helst efter tiden i stugan. Så det blir andra gången på tre år som jag använder den gemensamma tvättstugan :)

Nu blir det sängen, är helt slut. Storstädade stugan innan vi åkte hem och det tog på krafterna.

På landet och myser

Nu var det verkligen länge sen jag skrev här på bloggen men det har varit fullt upp. Examen avslutades med regn men var hur bra som helst ändå. Så härligt att äntligen vara klar! Ska lägga ut lite bilder men det får bli när jag är hemma.

På jobbet går det bra. Börjar komma in i rutinerna nu och efter sommaren kommer jag vara proffs på centrala infarter och cytostatika.
Fick glädjande besked idag när jag pratade med chefen! Jag behöver inte söka något jobb till hösten för de vill ha mig på onkologens avdelning :D Perfekt! Och har jag tur kanske det blir en tjänst ledig på mottagningen sen så jag kan komma tillbaka dit.

Vi har varit ute i stugan sen examensdagen och det är så mysigt att vara här ute. Fåglar som kvittrar, får som bräker och en tupp som gal. Jag var precis över hos grannen och köpte ägg från deras höns. Mer ekologiskt kan det inte bli! De får gå fritt och sprätta och får inget konstigt i sin mat, precis som det ska va.

Älsklingen startar grillen nu, det blir laxfjäril, färskpotatis och romsås - mums

Bästa känslan

Grattis Sverige!

Har chockat mig själv genom att ha tvättstugan mellan 7-10 idag! Väääldigt stor bedrift om ni frågar mig. Har ätit min frukostgröt nu och det är helt knäpptyst här hemma. Småpojkarna har ätit frukost och är ute och njuter av solen medan den stora fortfarande ligger utslagen i sängen. Är inte riktigt van vid detta...

Aja, jag lär ju bli klar i tid till examensmiddagen i alla fall. Ska vara hos Karro runt två sen ska vi dra vidare på lite försittning hos en klasskamrat. Sen middag och efter det krogen. Parteyyyy! Fast jag får ta det rätt lugnt eftersom jag inte har tid att vara bakis imorgon eftersom jag ska förbereda för festen som är på fredag.

Fattar inte att jag ska jobba som sjuksköterska på måndag....!

Tjo! Nu ropar tvättstugan!!!

Utsikt

Jag hade fin utsikt klockan fem på morgonen när jag jobbade natt.

Flyguppvisning

Skitväder!!!

Vart f*n tog sommaren vägen!?!?! De här dagarna är typ min semester eftersom jag ska jobba hela sommaren och efter det ska jag säkert jobba på ett annat ställe direkt så jag har inte en aning om när jag kommer ha semester nästa gång. Sen vill jag ju ha fint väder på examensmiddagen och examensdagen. Snälla ge mig sooool!!!

Idag trotsade jag vädret och åkte till stugan och klippte gräset i duggregn. Turligt nog gick det ändå. Efter det stannade jag till hos Ullis och firade William som fyllt år.

Det börjar även bli lugnt på himlen efter all flyguppvisning som varit i helgen. Helt sjukt vad det dånar när de flyger förbi!

Nu har jag tränat och ätit en smarrig middag så det får bli en film att avsluta kvällen med.

Klart

Idag var sista dagen i skolan! Vi presenterade vår poster av c-uppsatsen (väldigt meningslöst) och sedan hade vi programutvärdering. Så skönt att veta att allt är gjort nu och att det bara är de sista poängen som ska trilla in :D

Gick upp vid sex imorse och ska jobba natt på Lungan inatt. Hann vila 1 1/2 timme... Aja, det brukar gå bra när det bara är en natt.

Trevlig helg!!!

RSS 2.0