Grönska och bräk

Har det så mysigt och skönt här ute på landet! Vi har fått nya grannar, en flock med söta får. Nu har de dock fått flytta till en hage 100 meter bort eftersom de nästan var mer på vår tomt än i hagen :) De rackarna smet! Lammen är helt röda på ryggen efter att ha krupit under staketet som är målat med Falu rödfärg, så söta. I helgen smet en tacka ut och vågade sedan inte hoppa in i hagen igen så jag och Johan fick valla in den. Våra grannar får dock klagomål från Mix och Kasper - de är livrädda för dem! Hahaha, tackan som smet jagade Kasper runt tomten.

Jag jobbade dag på midsommar och sen dess har jag varit ledig, hur skönt som helst! Har myst och fixat lite i trädgården. Funderar på om jag ska odla lite rädisor, tror att de hinner bli klara innan sommarn är slut och de brukar inte vara så känsliga ifall de inte sköts hela tiden. Jag kommer ju inte vara i stugan hela tiden så de kommer få klara sig själva en del.

Har lite projekt på gång för att fixa lite i stugan. Ska se över det lite närmare den här veckan. Måste även måla utemöblerna och så fick vi ett lass med färg av bonden så stugan ska med målas om. Får nog lägga mitt projekt på is ett tag...

Jobb

Hej och hå vad det går. Jobbar för fullt så jag hinner inte riktigt med att uppdatera bloggen :/

Nerkopplad

Det har varit dåligt med bloggandet men jag ursäktar mig med att vårt internet har varit nere i ett par dagar plus att jag njutit av mitt minisommarlov :) Imorgon börjar jag jobba och jag har förberett mig genom att ta bort nagellacket och klippa ner naglarna. Usch, det är faktsikt väldigt tråkigt att man inte kan ha nagellack för att piffa till sig. Får nöja mig med att ha det på tårna.

Igår var vi och firade Nora och Olivia som fyllde ett år! Från oss fick de varsin docka. Det var ett mysigt litet kalas med den närmsta familjen.

 

Idag har jag tagit det lugnt. Men jag och Johan cyklade till gymmet och slet i nästan 1½ timme så lite har jag jobbat idag ;) Sedan lagades det middag och till efterrrätt blev det en Magnum mandel.

Blommor

Nu har blommorna på klätterväxten på balkongen börjat slå ut. Någon som vet vad växten heter?!

Kissarna

Trött Kasper


Mix myser på balkongen


Mix tar vara på varenda smula...


Fillimpan

Alla ingredienser framplockade.....


Mumma!

Sista dagen!

Gick upp vid sex imorse och hoppade på cykeln och halvvägs till bussen kom jag på att matlådan står kvar i kylen hemma :/ Hade basgruppsutvärdering vid åtta och det var faktiskt lite mys. Dock är det inte lika mysigt att kursutvärderingen är klockan ett så jag får sitta och vänta tills dess innan jag kan åka hem. Men som tur är så bor min goa Karro precis vid skolan så jag kan sitta hemma hos henne och vänta istället - toppen! Nu ska jag breda ut mig i hennes säng och läsa en bok tills hon kommer tillbaka från sin basgruppsträff.

Kyss

Dunder och brak

Sitter och lyssnar och tittar på Tors verk uppe på himlen, så vackert och farscinerande. En tvättmaskin är igång och två fillimpor står i ugnen. Har inte gjort så mycket idag men tycker att jag förtjänar det eftersom mitt sommarlov börjar på fredag och slutar på söndag eftersom jag börjar jobba på måndag. Underbart är kort ;)


Den vackra himlen


Fläderträdet har börjat blomma




Min häftiga klätterväxt som kommer upp på balkongen! Ska lägga upp kort sen så ni får
se hur den ser ut när den blommar.

Härligt med sommar

Det är väldans varmt men ingen är gladare än jag! Man kan väl inte sitta och gnälla på att det är kallt och vintern är sååå lång för att sedan gnälla över att det är för varmt? Jag är nöjd i alla fall. Sitter på balkongen och när det blir för varmt går jag in en sväng och tar lite isvatten.

Fixade en lätt lunch på äggröra med salladslök, purjo och soltorkad tomat och så en knäcke med keso till det. Perfekt lunch när det är varmt!


Helena har gjort världens trädgårdsland hemma hos sig så min trekant som jag har på balkongen är ju skrattretande om man jämför... Men jag har hört att man inte ska jämföra med andra, hihihi. Helena var gullig och gav mig lite frön så jag kan odla lite sallad på balkongen så det har jag sått idag. Det blev baby leaf sallad, spenat och huvudsallad.

Party i Bushen!

Nu är jag hemkommen från en trevlig helg hos Helena och Fredrik. Det blev god mat, lite vin, massa syskonprat och en drös med raggare. Här får ni ett smakprov:

Sol i mängder

I morse åkte Johan till garaget och jag fortsatte sova en stund till :) När det inte var så lång tid tills han var klar ringde han mig eftersom jag ville gå till garaget idag igen för att testa appen som jag pratade om. Den fungerade hur bra som helst. Det var 4.5 km, precis lagom att börja med.

När jag kom fram åkte vi till svärpäronen och hjälpte dem lite och bjöds sedan på middag, mums! Sedan åkte Johan till garaget igen och jag åkte till stugan och klippte gräset. En av fördelarna för Johan att jag tagit körkort ;) Efter klippningen åkte jag till Ullis och tjattrade. Det var länge sen sist så det var skoj. Jag sydde upp ett par kostymbyxor till Andreas, de ska på bröllop imorgon.

Är röd som en kräfta efter en dag i solen!



Becka titta! På umpan!!
Min lilla sötnos ♥

Äntligen

Tillslut reste jag mig från soffan och gav mig ut på en promenad. Eftersom jag har problem med knäna startar jag lugnt. Jag gick till Johans garage och tror det blev en sväng på typ 4-5 km och det tog 50 minuter. Har laddat ner en rolig app till telefonen som gör att jag kan se vart jag gått, hur långt, hur lång tid och ungefär hur många kalorier jag förbränt. Sedan kan man gå in på datorn och föra träningsdagbok över all sin träning :) Om man vill kan man även föra matdagbok. Tänkte jag skulle testa att göra det ett tag för att få en överskådlig blick över hur mycket jag stoppar i mig jämfört med hur mycket jag tränar.

Imorgon blir det en promenad till garaget igen och då ska jag använda mig av appen för att se hur den fungerar och för att se hur lång sträckan är. Lite spännande faktiskt. Måste hitta mitt handsfree så jag kan lyssna på lite go musik också!

Aaaaaaa!!!!!

Vilken jävla seg dag! Känner mig så dålig som bara ligger i soffan och slösurfar så jag blir stel och får ont i hela kroppen.... dåligt! Fast jag har bestämt att jag ska snöra på mig löparskorna och gå/jogga till Johans garage senare idag. Han är där med alla mekarkillar och städar. Men vad ska jag göra tills dess??? Funderar på om jag skulle dra till gymmet och sen sticka till garaget men vet inte om jag pallar det eftersom min kondis = 0. Ska ju bli ändring på det nu men jag måste ta det försiktigt så jag inte pajar knäna igen :/ Så himla tråkigt när det är värken i knäna som sätter stopp för min löpning. Hur länge ska man vara tvungen att ta det lungt innan man kan börja löpa? Svår fråga eftersom svaret är olika pga att vi alla är olika. Jag tycker inte det är så kul att gå men älskar när jag fått upp flåset och kan springa! Längtar tills jag kommer dit.

Fillimpa

Här kommer receptet på det supderdupergoda brödet som jag pratat om! Det var Helena som bjöd mig på det och jag blev kär direkt :)

Ingredienser:
7 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
2 dl rågkross
1 dl vetekli
½ dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1½ dl hasselnötter
1½ dl torkade tranbär
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap

Gör så här:
Sätt ugenen på 175 grader.
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågkross, vetekli, vetegroddar, salt, bikarbonat, hela nötter, och tranbär i en stor skål. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop till en kladdig deg.
Klicka ner degen i två smorda brödformar och grädda i 1½ timme.



Hur gott som helst! Dock är det ganska dyrt första gången man ska göra det om man inte har så mycket ingredienser hemma. Men sen behöver man bara köpa till nötter och tranbär :) Hehe, jag hittade inte vetegroddarna eftersom jag var på grönsaksavdelningen och letade :blush:

Lata dagar

Jösses vad jag har sovit idag! Så länge att jag inte ens törs skriva det här ;) Kasper tar det easy idag :)
RSS 2.0