Hemlis

Tänkte avslöja min lilla hemlis som jag skrev om för några dagar sedan :) Jag var på arbetsintervju i torsdags och idag fick jag ett mail där chefen skrev "vi vill gärna att du spenderar din sommar hos oss". Tjohoo, gött som f*n! Så skönt att ha det fixat redan. Jag kommer nog jobba 8 veckor och 100 % - klirr i kassan.

Nu blir det lite tv.


Tralalalalalala, me happy!

Galej

Vilken kväll det blev igår! När jag hade varit i Valdemarsvik och firat Nena åkte jag till Prullans födelsedagsfest. Det var en jätterolig och innehållsrik fest: god mat, schlagertävling, kopiering av tuttar och en massa med skratt. Tack Pernilla för en fantastisk fest och hoppas du mår bättre idag. Vi åkte in till stan och gjorde Harrys - vilket drag! Dansade så mycket så jag har träningsvärk i armarna!?!?!?

Senare under kvällen drog jag vidare till Street Pack och lekte loss med det andra födelsedagsbarnet - Nena. Det blev dans på bord, Black Jack, billig öl och även här många skratt! När vi skulle åka hem hade Fredrik tappat bort sitt balansorgan så han tog en närmare titt på backen ett par gånger. Idag kom han fram till att han har "fruktansvärt ont strax över rövhålet" "Jag måste ha brutit något!"


Föresten så kallas jag i nuläget för svartrockare av Johan.... Håret blev inte direkt brunt utan drar mer åt det svarta hållet!


Lisa och jag


Prullan, Fia, Kristina och Linda

PEPP!!!

Har kladdat i lite toning i håret


Kasper försöker gosa med mig hela tiden, han ska upp på mina axlar och går runt runt, bonkar in huvudet i min axel, slänger sig över datorn osv. Tror det är bäst att lägga bort datorn så jag kan skölja ur håret och sen ge Kasper en massa gos.


Här är klänningen som jag köpte idag

Mys med Christin

Vaknade av att det plingade till i mobilen och det var lilla Christin :) Vi bestämde att vi skulle ses på stan för en liten runda. Liten och liten... Vi gick i typ 6 timmar och hann med en hel del. Bland annat gick vi till Brännpunkt och klippte oss, dock kom vi fram till att vi inte kommer gå dit igen. Känndes som en industri: Besöket tog typ 15 min. De tvättade inte håret eller så och tycker väl inte att frisören gick igenom det så grundligt som jag är van vid. Skit rent ut sagt!

En lunch och lite shopping hanns också med. Köpte mig en klänning (lägger upp en bild sen) sen blev det lite prylar tills imorgon - lösögonfransar, hårfärg, en kasse med gott och blandat från Systemet, present till födelsedagsbarnet Prullan. När jag var på väg hem kom jag på att jag glömt köpa Nenas födelsedagspresent.... Ooops!! Jaja, det löser sig.

Jo just det! Var ju hos optikern och det visade sig att jag har alldeles förträfflig syn men däremot berättade han att när man sitter och läser länge buktar sig linsen i ögat och det kan vara det som gör att det blir jobbigt för ögonen. Jag fick testa ett par glas men de var ytterst svaga så det känns faktiskt onödigt att lägga ut en massa pengar på det. Har jag klarat mig så här länge ska det nog gå bra i fortsättningen också.

Suck, handbollen sket sig! Nu blir det att titta på Let´s Dance och tona håret!

Tjingeling!!!

Effektiv

Sitter just nu på Hälsouniversitetets Bibliotek och har fixat med lite skolarbete, så nu känner jag mig lite duktig. Var iof inte så mycket att göra men i alla fall. Innan det gjorde jag en hemlig grej som jag inte tänker berätta mer om nu ;)

Om 50 minuter ska jag träffa min basgrupp och inta lite lunch. Sedan ska vi till Klinisk Lab här på sjukan för att göra lite intervjuer och snoka runt lite på avdelningen. Vi ska nämligen göra ett förbättringsarbete där vi ska försöka effektivisera deras informationsflöde till alla deras anställda. Jag har redan kommit på en del så det kommer nog gå kanonfint det här.

När Johan slutat jobbet blir det att lasta in katterna i bilen och åka till veterinären för att ge dem deras vaccinationsspruta. Sen kanske det blir att kolla på hockey. Har ju inte gått allt för bra för klubben de senaste matcherna... Men vi ger inte upp hoppet! Kom igen nu klubben!!!!

Måste bara säga att min basgrupp som jag kommer ha de här två veckorna verkar vara helt fantastiskt bra! Hoppas verkligen att jag kommer i en bra grupp resten av terminen sen. Som en annan i klassen sa: "Det känns inte som terminen har kommit igång än. Väntar på att kursen HEL2 ska vara över så man börjar på riktigt." Och jag kan inte annat än att hålla med! Men en bonus är att man får träffa en massa trevliga människor.

Vad ska jag göra nu då för att fördriva den sista tiden innan vi ska ses :question:

Tråk

Nu har jag tappat mitt pepp för idag så nu har jag tråkigt istället! Men imorgon är jag igång igen ;) Jag kanske blev slö av det varma sköna badet jag tog för en liten stund sen. Passade på att göra en hårinpackning också. Måste ju ta hand om håret när det är långt så det inte ser ut som en svintotoffs som hänger på huvudet! Smörjde in mig med lite BUS - var ju fasen genomskinlig!!! Varför kan inte jag ha mer melanin så jag kan bli brun och fin!?

Funderar lite på det här med glasögon som jag skrev om förut.... Jag tror jag är inne på ett par som har lite tjockare bågar och som är svarta eller mörka i alla fall. Vad tycker ni?

Jahopp, nu kastade min ena häl in handduken också - den har somnat!

Nä, nu ger jag upp! God natt!

Onsdag och redan så PEPP!!!!!

 


Tjohoooo! På lördag har Prullan sin födelsedagsfest och det pirrar i hela kroppen för jag vet att det kommer bli så jävla roligt!!! På fredag ska jag in till stan och inhandla toning. Jag kanske passar på att kika in hos en frisör för att klippa mig lite, sen ska jag nog sola solarium vilket jag inte gjort på flera år. Sen ska jag till optikern för att äntligen fixa mig ett par läsglasögon!!! Jag hade ett par för i tiden men när de försvann i åttonde klass blev det inte att jag skaffade mig ett par nya.

Kvällen kommer användas till att peppa ännu mer och så blir det nog att titta på Let´s Dance.

Dock blir det lite tokigt eftersom min älskade syster Helena fyller 35 bast och även hon har fest på lördag. Men som det ser ut kommer jag nog sluta upp med det sällskapet senare under kvällen.

Mina sötnosar Karro och Kristina kommer slagga i vårt vardagsrum och Helena och Fredrik kommer ligga utfläkta i datarummet. Härligt - som på kollo!!!

Sandra kommer du ihåg när vi brukade sola solarium och jag alltid gömde mitt ansikte för dig plus att jag alltis var svartis på dig för att du gämt blev så jävla brun!?!?!?!?

Kalas

Imorgon blir min darling 33 så nu har jag gjort en tårta också, kan ju inte bara bjuda på kakor ;) Tycker den blev rätt fin.

Svartvitt

När vi var i Finland och hälsade på en massa släktingar fick vi med oss ett par fotoalbum hem av mormors syster Maggie. Nu har jag skannat in alla på datorn så jag tänkte bjuda på några favoriter som jag hittade.


Gunilla och mamma



Mamma och Gunilla



Gunilla och mamma :)



Mamma



Mamma badar i en väldigt liten balja



Mamma - älskar detta kort!



Mormor. På baksidan av kortet stod det: titta på flätorna



Mormor

Bakdag

Dagen började med att vi åkte till Maxi och handlade, körde gjorde jag :) Sedan for vi till Sjögesta för att låna mammas assistent. Väl hemma satte jag igång att baka. Johan fyller ju år på måndag så man måste ju ha lite gott fika att bjuda på:


Havreflarn

 

"Gunilla kakor" med smörkräm

 

Hasselnötskakor

 

Och givetvis bullar!!!


Rent hus

Idag har jag storstädat med stort S!! Bara köket ägnade jag fyra timmar till. Jag förbrukade nästan ett helt paket Svinto när jag gick lös på spisplattorna, ugnsgallret och diskbänken. När jag hade stått vid diskbänken i nästan en timme och fixat med ugnsgallret poppade en tanke upp: "Undra om det skulle vara skönare att ta med sig alla galler och sätta sig i badkaret och fixa med dem där?" men jag kom snabbt fram till att det nog inte skulle va så bra för hönan med dessa medel i vattnet.... så jag övergav den idén rätt snabbt. Skåpsluckor och kakel skurades och skåp rensades. Sedan blev det dammning överallt, städning av badrummet och slutligen dammsugning och skurning. Känner mig riktigt nöjd med mig själv nu när jag sitter här i soffan och det ömmar i min tumme efter all skurning.

Imorgon blir det att storstäda mig själv :) Ett långt bad med tvagning och hårinpackning, en vända med rakhyveln och sedan en insmörjning med brun utan sol.

Mums

Dagens frukost bestod av lättfil, ekologisk müsli, äpple, apelsin och kanel. Smakade riktigt gott!

Väntans tider

Sitter här hemma och väntar på att Christin ska ringa och säga att hennes tenta gick kanon och att hon är redo för att träffas en sväng på stan. Men suck vad sakta tiden går! Jag har plockat undan här hemma, sminkat mig, lockat håret, gosat med katterna, slösurfat på FB och youtube, bloggat och nu kommer jag inte på mycket mer att fördriva tiden med! Får väl slå på dumburken då....

När voven är borta gosar katten i knät

Idag kom pappa och hämtade hem Julius och ingen är lyckligare än Kasper som har fått sin matte tillbaka! Vart jag än går så följer han efter mig, det var visst jobbigt att inte få gos av sin matte på hela två dagar...
Gissa vem som har förstachinget på platsen bredvid mig i sängen ikväll!!!

Hundsalong

Pappa tyckte att Julius såg lite raggig ut så han sa att det var dags för honom att åka till sin personliga salong - hem till Rebecka med andra ord. Så igår fick han följa med mig och Johan hem och idag åkte han ner i badkaret! Ställde sedan upp strykbrädan för att han inte skulle kunna springa iväg hela tiden som han försökte förra gången. Det gick kanon så det var ett smart drag av mig ;) Efter en stund kom han även på att det var liiite skönt med hårfönen trots allt. Här kommer lite före och efter bilder:

Lite tuffsig!


Blött!!!

 

 

FÖRE


EFTER

 

FÖRE


EFTER

 

Tadaaaa!!!!

 

Roliga historier

Hemtjänsten kom på besök till en gammal dam och det stod en skål med nötter framme.
- Ta dig lite nötter, för jag gillar dem inte säger den gamla damen.
Hemtjänsten tog för sig flera gånger..
- Du måste sluta köpa nötter bara till mig, för du gillar dem ju inte, Sa hon.
- Nej men jag gillar chokladen runt om, Svarade tanten......



Boy whispers to his mom during a wedding:
- Mommy?!
- What?
- Why is the girl dressed in white?
- Because this is the happiest day of her life
- ..... so why is the boy dressed in black?!?!

Sköna söndag

Idag har jag övningskört igen :) Känns bra att jag kört så mycket nu den senaste veckan. Fortsätter det så här så kanske jag kan satsa på att ta körkortet i vår! Vi får se hur det flyter på och hur snabbt jag lär mig. Det är roligt att jag kommit till det läget att jag kan köra nu när vi ska någonstans eftersom jag behärskar bilen tillräckligt bra.
Jag körde till IKEA, Biltema och Maxi sen for vi hemåt igen.

Kvällens middag blev lasagne, supersmarrigt! Hur bra som helst eftersom det blev fyra matlådor också.

Jag har börjat kolla lite på nästa termin som börjar den 24:e. Först ska jag gå en kurs på två veckor som heter HEL2, så det materialet har jag gått igenom. Det är bra att förbereda sig lite ;)

Imorgon ska jag följa med pappa till stan och vara smakråd när han testar glasögon. Får se om det blir en fika efter det också. Sen kanske jag ska träffa Christin, det beror på om hon har tid med lilla mig.

Nu ska jag titta vidare på Solsidan som bara är hur bra som helst!!!

Profilbild

Tyckte det var dags att byta profilbild eftersom det var ett tag sedan som jag var blond. Fick inte till något bra kort så det slutade med att jag la mig på golvet...

Mys och Bus

Igår kom Ullis och hämtade mig sedan for vi hem till henne. Vi lagade smarrig mat, spelade kort och lekte med barnen. När William och Andreas åkte iväg bänkade jag, Ullis och Michelle oss framför tv:n med en godisskål. Michelle hade en egen skål eftersom Andreas tog oss på orden när vi sa att vi gillar lakrits, så den enda smak som fanns i vår skål bestod av just lakrits. Michelle som inte gillar lakrits hade en skål med geléhallon. Men titt som tätt tog hon ett smakprov ur vår skål och när hon än en gång upptäckte att det svarta godiset inte gick att äta bjöd hon Ullis eller mig på den slickade godisbiten - mums, eller så la hon helt enkelt tillbaka den i skålen :)
Det blev en mysig dag med en massa bus!



Vårstämning

Eller ja, lite i alla fall. Mamma har varit här i veckan och hjälpt mig att sy gardiner till köket. Man kan väl säga att hon var mer som ett sällskap som fixade ögglor och var DJ, för allt annat fick jag göra :) Hon ville visa en grej på datorn och det slutade med flera timmars lyssnande av musik. Men jag klagar inte, det var riktigt trevligt. Jag fick höra låtar som andades 60-tal och som jag aldrig utsatt mina öron för, sen hade hon mage att utsätta mig för frågesport och fråga vilka dessa människor var!? Ja jisses säger jag bara! Ett rätt fick jag i alla fall - Agneta från ABBA...

Efter allt syande och DJ:ande fick jag köra bilen när vi skulle skjutsa hem mamma. 90 km/h kom jag upp i ;)



Julen har åkt ut!

I onsdags var det dags... Fram åkte sekatören (eller ja, en plåtsax) och granen klipptes ner i små delar och stoppades i en svart sopsäck medans våra fötter badade i granbarr. Tomtar och snögubbar åkte ner i kartongen tillsammans med allt annat julpynt. Dock kände sig Johan inte riktigt redo att skiljas från vårt pepparkakshus så det står kvar med all sin prakt och damm bredvid tv:n.

Mix undrar varför vi har tagit bort hans inomhusskog som hade så gott vatten!

Halt på vägarna

Idag har jag varit ute och kört igen och det gick mycket bättre än igår. Nu kommer jag snabbare iväg vid rödljusen och det verkar som om jag har mer Sverige-bensin i tanken istället för den Australienska-kängurubensinen ;) Det känns toppen att det går framåt och att jag möjligvis kan ta körtkort i sommar, tjohooo!!! Dock beror ju det på hur mycket tid jag får kvar efter allt skolarbete. Det som känns skönt är att jag har bestämt mig för att ta allt i min takt och inte känna någon press på att jag ska ta det inom en viss tid. Självklart vill jag ta det inom två år men jag har inte bestämt när än.



Jag stannade vid vår vändzon sedan gasade Johan iväg mot gymmet. Han blir nog lite obstinat över att puttra runt lagligt på alla vägar :P När han kommer hem ska vi äta tacos!!!

Föresten så ska jag köpa inneskor när det trillar in lite pengar den 25:e sen ska jag börja träna med start av nästa månad. Johan har fått i uppgift att gör ett träningsschema åt mig.

Det kommer bli ett innehållsrikt och bra år det här!!!

Lördag

Usch vad dålig jag har varit på att blogga! Men jag ska försöka att skärpa mig :)

Idag har det inte hänt så mycket än. Jag har duschat och doppat huvudet i sminkväskan så jag inte skrämmer iväg alla som jag kommer träffa idag. Passade även på att kladda ner mig med brun utan sol för att inte matcha snön... Sen har jag hängt och vikt tvätt.

Johan är hos en kompis och hjälper honom med lite el. Så nu sitter jag och väntar på att han ska bli klar där så jag kan åka och köpa lite tyg så jag kan sy en fin topp som jag ska ha när jag går på Prullans födelsedagsfest den 29:e. Jag fick ju en så himla fin symaskin när jag fyllde 26 men jag har knappt använt den :blush: Men nu ska jag som sagt sy en topp och så har jag köpt tyg så jag ska sy nya gardiner till köket.
Efter det ska jag övingsköra och sen ska vi på hockey för att se LHC-AIK.

Nu ska jag bara fundera på vad vi ska äta idag....

Nyår 2010-2011

Nyår firades som sagt hos Helena och Fredrik och det var toppen!!! Har en hel del bilder så istället för att skriva en massa får ni titta på dem istället ;)


Huvudrätten stod Efwa och Micke för och det blev:
Toast skagen


Helena och Fredrik stod för varmrätten:
Oxfilé, potatistoppar med västerbottenost, kantarellsås och gelé med rött vin


Johan och jag stod för efterrätten:
Friterad camenbert med persilja och varm hjortronsylt och ostbricka med vitt vin





Johan och jag fixar i köket




Den vackra värdinnan


Kul hade vi!


Truppen samlad


Tolvslaget
GOTT NYTT ÅR!!!!


Puss älskling!

Ja just det, jag inviger det nya året med att testa på att vara brunett ;)
RSS 2.0