Jag lever!!!

Det är mycke nu så bloggen blir lidandes. Jag är i alla fall hur glad som helst för jag klarade den praktiska NKSE-tentan som jag hade i måndags. Fick godkänt med bravur :) Och patienten sa till min handledare att jag kändes professionell, hihi. Det är ju vad patienterna tycker och upplever som är det viktigaste. Fick resultatet från den skriftliga tentan i fredags och jag klarade den med, tjohoooo!!! Snart är jag verkligen klar, helt ofattbart.

Igår var jag på fest hos Jonna. När de åkte in till stan gick jag hemåt och det ångrar jag inte nu ;) Idag blir det middag för att fira svärfar.

Bjuder på lite bilder

48 dagar kvar till examen!

Den här helgen har jag belönat mig själv med ordentliga sovmornar, så himla skönt och välbehövligt.

Igår letade jag artiklar till ett omvårdnadsarbete. Har sparat 18 stycken som jag ska gå igenom för att se om de passar. Skrev även ner en fel fakta. Idag när Johan åker till garaget ska jag fortsätta med det arbetet och även leta efter en artikel om palliativ vård till ett annat seminarium.

Har tränat idag och det gick bra. Testar lite andra övningar eftersom jag får ont i axlarna av vissa övningar vilket troligtvis beror på att jag har skolios. Idag blev det ett ben och bicepspass. Körde benutfall med hantlar på elva kilo styck. Snacka om att det tog! Känner redan i baksida lår och rumpan, undra hur det kommer kännas imorgon då :S

Till lunch efter träningen blev det äggröra med rödlök och färska champinjoner och till det den nya favoriten flatbröd (jag vet vad du tänker på Sandra!) som bara innehåller 12 kcal styck. Mix var duktig och fixade egen lunch.

Fetto- och sockerlördag

Johan och jag kom fram till att det fick bli lövbiff till middag ikväll. Åkte till Maxi för att handla det som saknades hemma. Jag ville ha lösgodis men det var inte han sugen på så det inköptes chips och dipp istället. Men på något konstigt vis kom vi hem med nästan ett kilo lösgodis också....

Trött tjej

Tycker inte jag hinner med någonting den senaste tiden. Är sååå trött, Johan blir lika förvånad varje gång som jag säger att jag ska gå och lägga mig före honom. Har inte många pass kvar på praktiken vilket är skönt. Det är kul men nu vill man by bara bli klar och få tjäna lite pengar och inte jobba gratis ;)

NKSE:n har jag ju inte ens bloggat om sen jag skrev den. Den kändes väl lite så där, en del frågor var lite knasiga. En var bland annat om ramadan... Var det sjuksköterska jag läser till?! Tror att det kan gå vägen men jag vågar inte hoppas för mycket. Svaret kommer om typ en vecka och det är alltid lika jobbigt att vänta.
På måndag ska jag göra den praktiska NKSE:n, så nu är jag nervös för den också. Påfrestande för lilla mig det här.
I helgen blir det att fixa med ett omvårdnadsarbete som handlar om skallskador.

När jag kom hem idag bakade jag surdegsbröd à la snabbmodell. Fyra timmar tog det och det har fått godkänt av Johan. Själv ska jag äta det till frukost, har nog förbrukat min kalorikvot idag nämligen ;)

Natti natti

Party

I lördags hade jag min födelsedagsfest och det var en riktigt kul kväll. Massor med fina vänner på besök. Först bjöds det på tacos sedan skålades det och pratades det för fullt. Det blev en sväng in till stan och Harrys. Massor av dans så det kändes som fötterna skulle trilla av när det var dags att dra sig hemåt. Karro, Mia, Helena och Fredrik sov över - mysigt :)
Dagen efter hade alla ont någonstans! Jag skulle få lift på Fredriks rygg vilket slutade med en nära titt på asfalten vilket var förklaringen till det onda i min höft.
Fina presenter fick jag med! En riktigt lyckad kväll!!!
Fick en bonus med - Helena och Fredrik stannade kvar en natt till :)

Hade inte så bra bilder i mobilen utan jag får lägga upp fler sen när jag har fått de bilder Leffan tog.

59 dagar kvar!

Kattastrofnatt, med betoning på katt, var förra natten!!! Stackars Karro som sover över under KUA:n blev terroriserad av Mix som fick för sig att han skulle ut, så han gick runt och pep och skrapade på balkongdörren. Kasper blev hungrig mitt i natten och gick därför och trampade mig i ansiktet och använde även mitt ansikte som kudde. Kom på runt fyra tiden att han kanske var hungrig, gav honom mat sen var det bara en timme kvar tills klockan skulle ringa :/ Skapligt trötta tjejer idag!

Denna natt lär nog bli bättre eftersom monstren varit ute hela dan. De sover som klubbade sälar.

Efter KUA:n blev det en snabbis till stan för att köpa en pluska som jag kikat på. Sen åkte vi hem och pluggade lite inför tentan och på kvällen blev det storkok av kyckling red curry. Visar även en bild på den smarriga maten Karro bjöd på idag.

Nu ska jag sova som en liten nöffe!!!

Tentaångest

Nu har den obligatoriska tentaångesten knackat på min dörr och klivit in i mitt liv, igen! Det var länge sen sist men det är alltid lika obehagligt. Tentan är på fredag och jag håller på att gå igenom alla papper som jag sparat från terminerna. Ska strax börja på termin tre och det kommer gå snabbare ju längre jag kommer eftersom det nyaste är det jag kommer ihåg bäst. Stackars lilla hjärnan bara. När tentan är gjort och jag fått resultatet och det är ett G kommer jag äntligen kunna koppla av igen och ta tag i det sista som ska göras denna termin.

Träningen har halvt om halvt blivit lagd på is pga tentan och praktiken :( Det tar tid att bygga upp muskelmassa men det går relativt fort för den att krympa, vilket inte är kul.

Nu blir det mer läsning!!!

Glad Påsk

Vi firade påsk idag istället och det blev god middag hos mamma och pappa. Alltid lika kul att samlas hela familjen och umgås och ha roligt. Barnens påskägg hamnade bland annat uppe i flaggstången och på en fågelholk. Men så blir det när jag är i farten ;) Och tänka sig, påskharen kom till mig med :D Det låg ett ägg på garderoben som var fullt med en massa smaskigt godis!
Imorgon blir det middag hos Johans föräldrar.

Virkning

Jag har virkat en del och tänkte jag skulle visa hur det blev. Dessa raringar fick Nora och Olivia.

Fiffigt!

Långfredag

Tog mig en rejäl sovmorgon idag. Helt slut känner jag, men inte så konstigt med tanke på att jag vara sov fyra timmar förra natten och satt uppe igår kväll för att hämta Johan på stan.

Planerna för idag är lika med noll, vilket känns skönt! Imorgon ska jag börja uppdatera mitt minne inför den stora tentan NKSE som är nästa fredag. Det är nu man inser hur mycket man har pluggat och lärt sig på tre år. Jag vill spola fram tiden med en månad så denna oro inför allt som ska fixas och klaras av kan lägga sig.

Påsken kommer firas på söndag hos min familj och på måndag hos Johans familj. Hoppas påskharen kommer med godis till mig ;)

64 dagar till examen

Det går undan! Nu är det som sagt bara 64 dagar kvar till examen och jag och Karro fixar det sista med uppsatsen innan vi ska gå upp med den. Har bara metoddiskussionen kvar och det är inte så bara... Men ikväll är vi nog klara.

Lilla pluttKarro sover över ett par dagar den här veckan så hon slipper åka hem till Norrpan när praktikdagen är slut. Mycket kattgos blir det ;)

Nu blir det nog en sväng till affären för att kompletera det som behövs till middagen.

Puss och nyp!

Säkerheten framför allt!

RSS 2.0