Färdig

Har suttit hela helgen och jobbat med mitt skolarbete och nu är jag ääääntligen klar!!! Fatta vad trött jag är på det, men det är så himla skönt nu när jag är klar =0) Ger mig själv en klapp på axeln och ska nog belöna mig själv med ett klädesplagg eller nått. Ullis och jag ska nog gå på stan på onsdag så då blir det shopping.

Michelles dop

Igår döptes Michelle och jag blev gudmor ♥
Här kommer lite bilder:

Klicka på bilderna för att göra dem större

 

Michelle i sandalerna hon fick av mig och Johan

William - stolt storebror

Julius

I går morse vakande jag av att det plingade på dörren, jag snorde in mig i täcket och gick och öppnade. Där stod Issa och Josen med den nya familjemedlemmen i famlijen Ekström - Julius. Värdens sötaste hundvalp, jag smälte direkt när jag såg honom, har velat skaffa mig en liten hund och nu kan man lugnt säga att det inte har dämpats fast det får nog vänta iaf =0(
En busig krabat var det i alla fall =0)

Kolla bara, visst smälter man!!!
























Mamma hade köpt en bitring till Julius men den var för tung så han orkade inte lyfta den..... Men Kaspers favoritråtta tyckte han var rolig! Så han fick Mix råtta eftersom han inte leker med den. Får säga till mamma att hon får köpa kattleksaker till honom istället, hahaha. Mamma berättade att han är så liten så hon fick köpa ett katthalsband till honon eftersom det inte fanns ett tillräckligt litet till honom i affären.


Besök hos Ullis

I torsdags var jag i Ulrika med min basgrupp från skolan, vi var där för att få lite info till våran fältstudie. När vi åkte hem så stannade bussen i Vikingstad och därifrån skulle vi ta tåget till Linköping, men istället för att ta tåget skickade jag ett mess till Ullis för att se vad hon gjorde så jag visste om hon var hemma - det var hon. Efter en stund ringde hon mig och frågade vad jag gjorde, jag ville ju överraska henne så jag sa att jag var påväg hem från skolan. Vi pratade på under hela tiden medans jag gick hem till henne. När jag plingade på dörren så sa hon "Ahhh, vänta lite!"
Hehe, gissa vad förvånad hon såg ut när jag stod där när hon öppnade dörren =0)

Lite bilder:


En glad Ullis ♥  (kommer nog få skäll när hon ser att jag lagt ut detta foto....)


Sötnosen Michelle var gosig


Gos!

Stressad

Urk, känner mig inte alls bra idag. Hängig, trött och så fryser jag och inte blir det bättre av att jag känner mig jättestressad. Har massor att göra i helgen från plugget, det ska vara klart på måndag morgon. Imorgon jobbar jag och på söndag ska jag på Michelles dop så vet inte alls hur jag ska få ihop detta. Skulle vilja spola fram tiden så att helgen var förbi och jag var färdig.

Nehe, nu är det bäst att jag hoppar på cykeln och trampar till universitetet....

Fin i håret

Idag har jag varit på två föreläsningar på morgonen sedan blev det lunch på stan med söta Christin =0) Det var länge sen vi sågs så det var skoj att få mötas över en lunch. Sedan var det dags att gå till frissan, jippi! Det är nackdelen med att ha så ljust hår - man måste gå ofta till frisören så det kostar en del.
Idag valde jag att lägga i lite mörkbruna slingor i håret, tyckte att det kunde vara fint nu till hösten sen tycker jag att det blir lite tuffare. Lägger upp en bild så ni får se, tyvärr var jag inte så fotochenick idag så bilden blev inte så bra.

Prylbög

Japp, man skulle nästan kunna tro att jag har blivit det. Har nämligen varit och köpt en ny mobil idag. Den jag hade var så konstig - stängde av sig när den kände för det. Inte så kul när det händer när man pratar i telefon eller om den skulle få för sig att göra det på natten så att larmet inte funkar på morgonen så man försover sig... Men då fick jag ju i alla fall en bra ursäkt till att skaffa en ny =0)


Tjusig va =0)

Roligt

Skrattade så jag tjöt när jag satt på toa och läste detta ur min dassbok. En del stämmer rätt bra.....

Håll till godo:

Ibland krävs det att man går i närkamp med sina kära husdjur - det kan röra sig om p-piller till katten Snoffsan eller piller mot mask i magen till pudeln Brutus.
Nedan följer hur man får 1) sin katt att svälja ett piller och 2) hur man får sin hund att göra likadant.

Hur man ger sin katt ett piller...
  1. Lyft upp katten och håll den i ditt armveck så som du skulle hålla ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på vardera sida om kattens mun och tryck försiktigt på kattens kinder, håll samtidigt pillret i handflatan. När katten öppnar munnen, låt pillret rulla in. Låt nu katten stänga munnen så att den kan svälja i lugn och ro.

  2. Ta upp pillret från golvet och hämta katten bakom soffan. Låt katten ligga i ditt armveck igen och upprepa proceduren från punkt 1.

  3. Hämta katten från sovrummet, släng det uppblötta pillret.

  4. Ta fram ett nytt piller ur folieförpackningen, håll kattens kropp med vänster arm och håll i baktassarna hårt med vänster hand. Tvinga upp käken och tryck in pillret längst bak i munnen med pekfingret. Stäng nu kattens mun och räkna till tio.

  5. Fiska upp pillret ur akvariet och plocka ner katten från bokhyllans översta hylla. Ropa in din make/maka från trädgården.

  6. Ställ dig på knä, med katten mellan dina ben, håll hårt om fram- och bakben. Strunta i om katten morrar. Be din make/maka att hålla fast huvudet samtidigt som du kör in en linjal i kattens mun. Låt pillret glida ner längs linjalen och gnid kattens struphuvud för att sätta igång sväljreflexen.

  7. Lyft ner katten från gardinstången. Plocka ett nytt piller ut förpackningen. Gör en snabb anteckning om att köpa ny linjal och att laga gardinerna. Sopa försiktigt upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna som stod i fönstret och lägg dem åt sidan för reparation.

  8. Vira in katten i ett badlakan och be maken/makan att lägga sig ovanpå katten så att dess huvud sticker fram under armhålan. Lägg pillret i ett sugrör, tvinga upp kattens mun med en penna och blås i sugröret.

  9. Läs på etiketten och försäkra dig om att pillret inte är skadligt för människor. Drick ett glas vatten för att skölja bort den äckliga smaken. Sätt ett plåster på din makes/makas arm och tvätta bort blodet från mattan med kallt vatten och såpa.

  10. Hämta katten från grannens trädgårdsbod. Hämta ännu ett piller. Stoppa in katten i ett köksskåp och stäng dörren så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en matsked och skjut in pillret i kattens mun med ett gummiband.

  11. Hämta en skruvmejsel från garaget och sätt tillbaka gångjärnet på skåpsluckan. Lägg ett skyddsförband på din kind. Ring husläkaren och fråga när du tog din senaste stelkrampsspruta. Släng din nerblodade T-shirt och hämta en ny i garderoben.

  12. Ring brandkåren och be dem plocka ner katten från trädet på andra sidan gatan. Be din granne om ursäkt för det demolerade staketet. Hämta det sista pillret.

  13. Surra ihop kattens fram- och bakben med ett snöre och fäst dem stadigt vid ett ben på matbordet. Hämta dina skinnskodda trädgårdshandskar i verktygsboden. Tryck in pillret i kattens mun och följ upp med en stor bit oxfilé. Håll kattens huvud vertikalt och spolar ner en till två liter vatten för att skölja ner pillret.

  14. Be din make/maka att köra dig till akuten. Sitt tyst och snällt medan doktorn syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar ut resterna av pillret ur ditt högra öga. Åk förbi möbelbutiken på vägen hem och beställ ett nytt matsalsbord.

  15. Kontakta din lokala veterinär och fråga om denne gör hembesök. Det börjar kännas som att det är värt en månadslön att låta ett proffs göra jobbet.
Hur man ger sin hund ett piller...
  1. Vira in pillret i en skiva bacon. Klart!

Helgen

I fredags var jag hos svärföräldrarna och åt god mat, det blev den sista grillningen för säsongen - älgkött. Det var riktigt mumsigt. Jag är ju tokig i grillad mat men det är inte Johan så det blir inte att vi äter det så ofta. Så när det väl står grillat på menyn njuter jag i fulla drag.
I går hände det inte så mycket på dagen, Johan var och jobbade och jag var hemma och tog det lugnt, jaa jag städade lite så lite nytta gjorde jag allt. På kvällen åkte vi in till stan och åt på kebab-baren - mums! Sen gick vi och köpte lite godis eftersom vi skulle gå på bio och se Flickan som lekte med elden. Den var jättebra, men jag måste nog säga att Män som hatar kvinnor är bättre. Men som sagt bra filmer båda två!
Denna dag har jag försökt att ägna åt plugget men det blir lätt att jag svävar iväg och gör andra saker som lockar lite mer.... Jag har pratat med Ullis på msn, testade att starta ett videosamtal men det gick inget vidare - Ullis såg mig men jag såg inte henne. Och jag är inte så tekniskt lagd så jag kunde inte klura ut vad som var fel. Men jag ringde Johan som är i garaget och mekar med pappas bil och han sa att han ska ta sig en titt på det när han kommer hem.
Snart är det dags att laga lite mat, det blir viltpanna med fläskfile och hemmagjord klyftpotatis. Det blir nog smaskens.
Nu ska jag sortera lite tvätt och sätta igång en maskin - ångrar mig inte för en sekund att vi köpte en tvättmaskin och en tumlare när vi flyttade hit!

Trevlig söndag!

Illa

Jag börjar tappa suget lite när det gäller bloggen. Dels har jag mycket att göra när det gäller skolan sen känns det som om ingen direkt läser bloggen. Iof, vet jag ju inte hur många som läser men om man går efter kommentarerna så är det inte så många ;0) Jaja, vi får helt enkelt se hur det blir.

"Ledig"

Idag är jag ledig från skolan, fast egentligen är det väl fel ord att använda. Jag måste nämligen jobba med skolarbete idag.
Försöker bli på bättre humör genom att tänka på att Helena kommer och hälsar på idag! Jippi!
Hm, vad ska man laga till mat idag då? Funderar på om jag ska göra en rotfruktsgratäng och servera kyckling till, ja det får det bli.

Jahopp, då är det väl bara att sätta igång och jobba.

Slö söndag

Jahopp, nu har man kommit hem efter en trevlig lördag med Mia och Kaj på landet. Vi grillade gott och spelade en massa roliga spel - jättekul!
Dagen kommer nog tillbringas mest i soffan =0)
Det börjar knorra lite i magen så jag ska nog fixa till lite äggröra. Vi har köpt en karta ägg från en bonde nära sommarstugan och VILKA ägg!!! De är inte som de där futtiga man köper i affären som försvinner när man sätter dem i äggkoppen, de här går knapp i den istället. Och varje ägg innehåller två äggulor. Riktigt fina är de.
Ikväll blir det nog film och tacos - mumma!

Sen måste jag ju skriva:

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MIA!!!

Kallt, seg, väntan, varmt

Imorse var det riktigt kallt när jag klev utanför dörren, i alla fall om man jämför med igår. Tycker det är jobbigt när värmen och vädret skiftar så mycket från dag till dag, man har ju inte en aning om hur man ska klä sig när man går upp. Man skulle ha en röst som började prata när man öpnnar garderobsdörren: Idag är det molningt och kallt - ta ett par jeans och en skön tröja. Idag är det toppenväder - kjol eller klänning rekomenderas OBS glöm inte solglasögonen!
Särskillt jobbigt är det eftersom jag cyklar till plugget, så om det är kallt när man hoppar cykeln på så kan man ändå vara genomsvett när man kommer fram. Som sagt idag var det kallt på morgonen men jätteskönt när jag skulle hem.

I förmiddags hade jag möte med min basgrupp. Vi diskuterade all information som vi fått fram om fetma hos barn och skrev ner det. Så nu är det klart. Sen skrev vi upp regler som vi ska ha inom gruppen. Så nästa gång ska vi ta upp en nytt scenario och diskutera det och ta reda på fakta.

När mötet var slut fixade jag mitt LiU-kort som jag måste ha för att komma in i en del lokaler, åka Campusbuss och komma in på studentkrogar. Efter en väntan på över tjugo minuter var det min tur - kan säga att det är inte så där jättelätt att smila upp sig för en kamera när det står tjugo pers och glor på en... Ser väl typ ut som en fånge som rymt från Hinseberg men det får la duga.

Hemfärden blev allt annat än sval - jag kan verkligen inte cykla sakta! Ligger det någon framför så måste jag om, ligger det någon bakom så trampar jag på som tusan för att inte riskera att den drar om mig. Är det tomt på folk så har jag tävling med mig själv - kom igen nu, trampa på som fasen i 200 meter till så är jag hemma snabbare, eller föresten nu när jag klarade det kan jag lika gärna trampa på tills jag korsar skuggan från lycktstolpen där borta...

Så nu sitter jag här lagom mör i kropp och huvud, ska surfa runt lite sen blir det en dusch!

Äntligen!

Nu har jag fått hem min datorbebis =0)
Så nu kan jag sitta på dass och blogga om jag nu skulle vilja det, hehe.

Onsdagen

På förmiddagen var jag på två föreläsningar, den sista var så långtråkig så jag höll på att somna.... När jag kom hem jobbade jag med ett scenario som vi håller på med i skolan.

Vid fyra kom Ullis och lämnade av Michelle - jag skulle vara barnvakt åt henne medans Ullis var med William på simskolan. Det var en glá liten skit som jag fick ta hand om =0)

 

Först blev det lite välling

Sen var det dags för lek





 

 


Bilderna är klickbara

 

Nu ska jag gå till mamma och ta en kopp thé innan det är dags för sängen.

Plugget

Nu börjar det kännas som man har kommit igång med skolan. Idag har jag haft grupparbete med PBL (problembaserat lärnade). Vi har läst en artikel om ett barn som lider av fetma och som nu har fått hjälp, hela hans familj ska följa ett program för att tillslut leva ett hälsosammare liv. Så vår uppgift är att ta reda på vem som drabbas av fetma, varför, vad gör samhället, vilken hjälp finns att få, när får man hjälp, hur ser statistiken ut osv. Så jag har lite att göra tills vi ska ses på torsdag igen.
Imorgon ska jag på två föreläsningar som håller på fram till lunch, sen slutar jag så då är det bara att trampa hem och fortsätta arbeta - fullt upp men kul!
Idag ska vi åka och handla sen ska jag hämta min nya dator!!!!

Lydnad!!!!

Ja Sandra - jag ska uppdatera bloggen =0) Men jag har liksom varit lite upptagen men det är bäst att göra som hon säger så hon inte blir förbannad på mig, hihi.

Den här veckan har det varit fullt upp så jag får skylla den tillfälliga bloggtorkan på det. Det har iaf varit jättespännande att börja på universitetet. Lite jobbigt första dagen eftersom man inte kände en kotte, men det släppte andra dagen. Vi har bla hunnit med att ha en föreläsning om sjuksköterskans historia - väldigt intressant!
De kommande sju veckorna så kommer jag mestadels vara i Linköping vilket känns skönt, då slipper jag gå upp kl. 6.00.............. Kursen som jag ska läsa heter HEL 1 (hälsa etik lärande).

I helgen har vi varit på landet, det var skönt men man hade ju hoppats på lite finare väder. JAG VILL INTE ATT DET SKA BLI VINTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Snart kommer jag bli med dator!! Jippie!!!! Jag beställde en idag och det var ingen billig historia men jag tänkte att det var lika bra att köpa något ordentligt som verkligen håller. Johan fick va min hjälp i datadjungeln =0) Så nu kanske jag blir lite duktigare på att blogga oftare.

Nu ska jag hälla upp lite morotsjuice och glo på tv!

See ya!
RSS 2.0