Städ

Nu har jag storstädat mitt skrivbord! Hade alla papper i en enda stor hög och denna hög innehöll allt som jag samlat på mig sen jag började på Sjuksköterskeprogrammet....! Allt är nu sorterat och sitter fint i pärmar och allt skräp är bortplockat. Det känns som en befrielse när man är klar och allt är så fint. Nu ska det bara inhandlas lite dokumentförvaring, klämmor, anslagstavla, lampa m.m. så är jag förberedd för mer hårdplugg!


Gött med ordning!


Det fina skrivbordsunderlägget fick jag av svärföräldrarna i julklapp :)

Framtiden flyttar in...

Johan har köpt en gemensam julklapp till oss. Jag hade inte en susning om vad det kunde vara så jag var supernyfiken när jag öppnade paketet!!! Jag ska säga er att jag blev inte ett dugg förvånad när jag såg vad det var eftersom min Darling älskar teknikprylar. En ny kvinna har flyttat in hemma hos oss, jag har döpt henne till Doris. Hon kan tala för sig och går sin väg när man talar om för henne att nu räcker det för idag...


Doris är en automatisk dammsugare :D

Shopping

Idag drog jag med Johan till stan för att byta lite julklappar och så var mitt mål att hitta en fin klänning att ha på nyårsafton. Det ska bli så himla roligt! Vi ska åka till Helena och Fredrik och fira med dem och ett par till som heter Eva och Micke. Jag och Johan ska stå för efterrätten så det inhandlades också idag. Vi var i en ostaffär och köpte lite olika sorters ostar som vi ska ha till ostbricka, sen köpte vi camenbert som jag ska fritera och servera med varm hjortronsylt, var på Bolaget och köpte en flaska vitt också. Så nu ska det bara inhandlas lite olika sorters kex, vindruvor, melon och eventuellt något mer. Jo just det, jag köpte en burk med fina svarta oliver med kärnor. Undra om det bara är jag som tycker om det :rolleyes:

Det känns lite roligt när man lyxar till det ibland, egentligen borde man göra det lite oftare för det behöver inte kosta så mycket.

Jag sprang runt i hur många butiker som helst innan jag hittade en klänning som jag trivdes i! Inhandlade även smink och smycken :)



Klapprace

Den 23:e köpte jag de sista julklapparna och jag hade sällskap av Isolde och Christin :) Mycket trevligt!


Lillstrumpa


Min käresta och jag

Halleluljamoment

Rubriken säger allt! Jag fick det som stod på toppen av min önskelista: Canada Snow stövlar :love:


Johan fick extra mycket kärlek som tack ;)

GOD JUL!

Idag har vi varit hos Johans föräldrar och firat jul, hur mysigt som helst och massa med god mat! Imorgon åker vi till mina päron och fortsätter julfirandet där :)

Lite bilder från vårat julpyssel





Hoppas ni har en underbar Jul!!!

Sista för i år

Imorgon har jag min kliniska examination och jag har peppat upp mig så gått det går. Har inte pluggat så jättemycket eftersom jag vet att jag kan det mesta som behövs. Det som kan gå snett är om det låser sig i hjärnan och jag inte kommer på lämpliga omvårdnadsåtgärder... Men det ska nog gå vägen, hoppas jag.
Jag tror jag vet vilken patient jag "vill ha" så jag hoppas att denne person kommer vilja vara med i min examination.

Innan praktiken ska jag och Sofia gå en sväng på stan vilket kan vara bra för att lugna nerverna. När denna tenta är gjord är jag klar för i år vad det gäller tentor :)

Turstrumporna på säger jag bara!!!

Slapp dag

Tog en ordentlig sovmorgon idag vilket var hur skönt som helst! Käkade lite sen frukost - ett ägg och mannagrynsgröt. Sedan tyckte Johan att det var på tiden att jag körde igen. Jag har inte kört sen snön kom men jag ska ju även kunna köra när det är halt ;) Jag körde i 1 timme och 40 minuter. Började i industriområdet i Tornby och sedan blev det lite i stan och avslutade på parkeringen vid Coop extra. Det gick ganska bra men det är en del saker som behöver finslipas. Jag är rätt nöjd ändå eftersom jag inte har kört så mycket.

Snart kommer det plinga på dörren och när jag öppnar dörren kommer det stå en pizzagubbe som överräcker mig våran lördagsmiddag. Sedan ska vi kolla på film hela kvällen. En toppenkväll helt enkelt :P

Kom ihåg att hålla tummarna för mig på måndag mellan 15-17 då jag har min kliniska examination!!!

Randigt är min stil!

Jag har inte riktigt fattat det själv............

Jag klarade terminstentan!!!!!!
:-O

När jag fick veta att resultatet hade kommit så vågade jag först inte kolla eftersom jag inte ville gå runt på praktiken och må piss, men till slut kunde jag inte hålla mig. De fjärilarna som far runt i magen känns som en stor svärm! Det är en jobbig känsla som jag helst skulle slippa. Men när man ser att det står ett stort G på resultatet känns det som man kan springa ett helt maratonlopp utan problem.

MEN! Jag har två ess i rockärmen..... Nämligen dessa:

Varje tenta som jag har skrivit med dessa på mina tassar har jag blivit godkänd på så härmed utnäms dessa raringar till mina superdupiga turstrumpor!!!!

Bloggen

Ser ni vad fint jag har fått det på min blogg???? Sandra har varit sååå superdupergullig och hjälp mig att piffa till den lite. Det är ju så svårt med alla dessa koder :/ Jag har massor med fler idéer som jag ska bomba stackarn med. Men Sandra min gullegris du får sätta ner foten när jag blir för krävande :rolleyes:

Tjohoo!

Idag har jag gått kvällspass på praktiken och det har gått bra. Jag har haft hand om två och en halv patient ;) Nejvars, den halva patienten tog jag som halv eftersom jag bara tog ansvar för den sista timmarna av kvällen. När man har ansvaret för patienterna ska man dela ut de läkemedel som de ska ha, göra kontroller, ha "koll" på hur de mår, se till att de har det bra och finnas till vid frågor eller för en liten pratstund. Sedan när nästa pass går på ska man rapportera hur dagen har tett sig för patienten och även bakgrundsfakta om patienten. Man pratar även om patienten med ansvarig läkare för att se till att vården blir bra.

Känns kul när man får ta lite mer ansvar!

Eftersom jag jobbade kväll var Johan snäll och hämtade mig så jag skulle slippa åka bussen när det är mörkt ute, han är omtänksam min lilla darling! ♥

Julen närmar sig med stormsteg

Tiden springer iväg som en löpeld och jag känner att jag inte riktigt hinner med. Nästa tisdag har jag examination på praktiken och detta gör att det pirrar i magen! Är så rädd för att jag inte ska komma på "tillräckligt bra" omvårdnadsproblem... Ska plugga gärnet i helgen. Jag tror att jag kan finna tre omvårdnadsproblem genom sunt förnuft så om jag pluggar lite extra så kan jag nog föra ner det på papper och redovisa dem också ;) Ni får hålla tummarna för mig.

Igår var jag i skolan och fixade lite inför seminarierna som är i januari, så det känns skönt att slippa hadet hängandes över en över jul. *duktigt duktigt* Efter plugget plockade Johan upp mig vid busshållsplatsen sen åkte vi in till stan och fixade lite julklappar.

Idag har jag dock inte varit lika effektiv. Jag vet att jag borde men orkar helt enkelt inte... Det har varit så ganska mycket den senaste tiden så jag hoppas att julledigheten får mig i form igen. Jag har i alla fall tvättat idag - alltid något!

Imorgon går jag kvällspass på praktiken och tänkte prata med min handledare om hon har lite tips inför examinationen. Det var inte så länge sen som hon blev färdig sjuksköterska så hon har säkert några bra tips :)

Nu ska jag gosa med min älskling

Julpyssel

Idag har Johan och jag pysslat :) Vi har bakat lussekatter och byggt ett eget pepparkakshus. Bara ritningen tog en bra stund sen tog allt det andra längre tid än jag trodde så nu är vi äntligen klara och klockan är snart 01.00. Men vi har haft väldans roligt i alla fall.

Johans lussebullar. De första såg ut som dollar-S och när jag påpekade

det gjorde han om dem. Fniss!

 

Dags att ge pepparkaksdegen en omgång!

 

Jag fixar staket till huset

 

Tadaaa! Själklart blev det lyse i det fina huset och självklart styrs lyset

med fjärrkontroll... Så blir det när min älskling är med och pysslar

Finbesök

Idag ringde det på dörren så högt så jag höll på att göra i brallan och jag visste direkt vem som stod på andra sida. När jag öppnade stod min underbara Ullis och sötnosen Michelle ute i kylan och ville in :) Michelle fick en smörgås och jag och Ullis värmde oss med varsin chai latte. Sedan var det bus för hela slanten! Kan inte låta bli att bli lite stolt över min kissar. Kasper är ganska skygg men varje gång Michelle är här så försvinner det lite grann och de springer inte och gömmer sig under sängen som de brukar göra när de blir rädda. De följer efter henne och undrar vad hon pysslar med men ibland tror jag att de ångrar sig.....

Gos med fel ände på Kasper

 

Mix får en dos kärlek.... Kolla ögonen :D

 

Men jag är ju försiktig!?!?

 

Dags för städ

Galna kort

Började skratta så dant när jag hittatde detta kort på datorn! Jag bara älskart!

Miner

Har kommit på en sjuk grej... Varje gång jag använder mig av en smileys så gör jag samma min som den har....
Tokigt!
:blush:

Rolig helg men även frustrerande

I fredags åkte Johan iväg med arbetskamraterna till Stockholm för att gå på julbord på Globen - fint ska det va! Själv passade jag på att åka till min kära Christin. Hon bjöd på smaskig mat som sköljdes ner med en flaska rött.
Från början hade vi planerat att vi skulle gå till ett studenthak som heter Flamman med det slutade med att vi hamnade på Hamlet och sedan gick vi vidare till Platens. Inget av ställena är något som jag brukar gå till när jag väl vistas på stan. Träffade på trevliga och goa tjejer som är vänner till Christin och vi gjorde att dansgolvet lyftes lite granna. Allt var hur trevlig som helst tills jag kom på att någon hade varit så fräck och stulit min plånbok ur min väska som jag hade hängandes på mig! Blir så besviken på mänskligheten ibland ;-( Jag fick panik och ringde och spärrade mitt kort direkt, men Johans kort kunde jag inte spärra eftersom jag inte hade hans kontonummer i huvudet... Spärrade det när jag kom hem. Och hem kom jag tack vare en go kille! På morgonen ringde jag polisen och anmälde stölden och tjugo minuter senare ringde de upp mig och sa att en kvinna hade hittat plånboken i Domkyrkoparken. Jävla as som kan vara så elak och ta folks grejer!!!!

Vi lekte lite med kameran och som tur var skedde det i början av kvällen ;)


Lilla Flippen fick va med på festen


Kittlar matte i nacken :)

Utmaning

Svara på dessa frågor som börjar på samma bokstav i ditt namn, inte alltid så lätt då du ska skriva det första du tänker på!

1. Vad heter du?
Rebecka

2. Ett ord på fyra bokstäver:
ratt

3. Flicknamn:
Rosie

4. Pojknamn:
Richard

5. Yrke:

Receptionist (tog en evighet att komma på!!!)

6. Färg:
ROSA

7. Klädesplagg:
Raggsockor

8. Mat:

Rosépepparstek

9. Sak i badrummet:

Rakvatten

10. Plats/stad:
Rosengård

11. En orsak att vara sen:

Rännskita

12. Något man skriker:

Rövhål!!!

13. Film:
Romeo och Julia

14. Något man dricker:
Ramlösa

15. Band:
Roxette

16. Djur:
Räv

17. Gatunamn:
Roslagsgatan

18. Bil:
Renault (med hjälp av Johan...)

19. Sång:
Right here waiting

20. Aktivitet med mer än en deltagare:
Rally

Kallt!

Jisses, höll på att smälla av när jag vaknade i morse och kollade upp i taket på laserklockan och såg att det stod -20 grader!!! Herrejisses! Jag bultade på mig termobyxor, mössa, vantar och allt där till sedan gick jag till hållplatsen som ligger en bit bort och jag trodde att jag skulle frysa gumpen av mig!

Ett spöke på balkongen som också tycker det är kallt

Min vardag

Igår skrev jag terminstentan som varade i fem timmar och jag skrev hela tiden ut... Ont i fingret och handen blev resultatet av det. Jag hoppas verkligen ända in i benmärgen att jag klarar den!!! Skulle vara så himla skönt! Snart ska jag börja plugga inför nästa tenta men jag tycker att jag förtjänar några dagars paus. Är fortfarande helt slut efter att ha pressat min hjärna till max så länge.
Inför tentan åkte jag till Norrkan och flyttade in hos Karro och Kristina i två dagar och det var helt fantastiskt roligt, underbart och givande! Vi kom fram till att detta måste göras om.

Trevligt sällskap och god mat!


Idag började jag på min praktik igen och det känns skönt även om jag gärna hade haft sovmorgon idag... Gick 6.45-15.30 och gör det även torsdag och fredag sen är det helg.

Blommor

Jag bara älskar orkidéer, de är så vackra! Nu blommar tre av mina fyra plantor medans den fjärde håller på att få knoppar :) Så i mina fönster är det sommar ;)


Mina älsklingar

Hade tillgång till svärfars systemkamera häromdagen och passade på att ta ett par bilder på katterna.

Lyckades knäppa ett par fina bilder på Kasper

Detta är föremålet som hjälpte mig att få fina bilder på Kasper :)

Det är jättesvårt att ta fina kort på Mix för han sammarbetar inte...

Johan höll lite ost framför honom för att jag skulle få en fint kort men

precis när jag tryckte av högg matvraket in på osten!

RSS 2.0