Snart ett nytt år

Nu har Johan och jag städat här i stugan så nu är det finfint! Vi tänkte att vi skulle gå ut på en promenad i skogen. Får se om jag tar några fina bilder nu när vi är ute. Jag är sååå avundsjuk på Christin som har en systemkamera, det blir genast så mycket roligare att ta kort om man har en sån. Får väl önska mig en i 30-års present - då har de ju en tid på sig att spara ;)

Vinterfint på landet

Missarna

Michelle och jag på julafton

Varit i stan

Johan och jag har varit hemma och kollat läget och duschat. Guu va gött det är med ett bad när man har varit här ute, man känner sig som en ny människa. Jag plockade ner lite kläder som jag ska ha imorgon och så sminket. Även om vi firar nyår här på landet så vill man ju vara fin =0) Ska ha på mig en klänning som jag köpte i våras men aldrig använt, till och med prislappen sitter kvar. Men det är inte en klänning som passar till vad som helst, men den är en perfekt nyårsblåsa tycker jag.
Vi var förbi Systemet för att inhandla lite bubbel tills imorgon och det var så mycket folk så det stod en dörrvakt vid portarna för att det inte skulle vara för mpnga inne på Systemet samtidigt. Men det gick ganska fort ändå. När jag kom fram till hyllan med mousserande viner så var det som väntar ganska utplockat. Men efter en liten stund fick jag syn på flaskan som jag sökte efter, dock så var den inte i den storleken som jag hade tänkt... Istället för en 75:a så var det en flaska på 1.5 liter =0) Men det är så gott så det går nog ner, sen är det ju inte bara jag som ska dricka av den.
Efter Systemet så åkte vi till Maxi och köpte alla grejer som behövs till vår trerättersmiddag imorgon.

Har tagit lite fina kort idag som jag tänkte att jag skulle lägga ut men jag måste bara samla lite krafter för att orka hämta kameran...

Kallt som tusan

Brr, det 14 minus ute så nu eldas det för fullt här i stugan. Höll på att frysa gumpen av mig när jag gick för att hämta ved förut!
Snart kommer mamsen, vi ska kolla på smaskiga recept till morgondagen. Vi ska fira nyår med mamma, pappa och Issa här ute på vichan, det kommer bli mysigt.
Känner mig så j*vla läcker just nu.... Smutsigt hår, gammal mascara, fodrad flanellskjorta och Betty Boop tofflor (jag måste få känna mig lite rosa)

Som sagt: What a hottie

Klar

Phew, äntligen är jag färdig med min näringsstudie. Har suttit med den hela dagen så jag hoppas jag blir godkänd. Jag har sä fruktansvärt ont i armen så jag får inte sitta vid datorn på ett tag nu tror jag....

Näringsstudie = skit

Tycker det är så taskigt att vi har en massa studieuppgifter över julen! Jag sitter och gör min näringsstudie som ska vara inlämnad idag och det är så jäkla tråkigt och ångestframkallande... Fattar inte hur de tänker egentligen. Först så började inte terminen förns 30:e augusti sen slutat den inte förns 15:e januari. Hade det inte varit bättre om vi hade börjat som de flesta andra och sedan hade fått vara lediga över julen? Det tycker jag i alla fall.
När näringsstudien är inlämnad tänkte jag ta en paus från studierna tills 1:a januari - då är det dags att börja plugga till tenatan i medicinsk vetenskap. Skit kul!!!! - NOT!
Det känns som det snurrar runt i hela skallen så Johan sa åt mig att ta en paus så då passar jag på att blogga lite. Har även ringt till grannstugan och sagt till mamma att de är välkomna på en fika om de har lust så hon kommer nog om en stund. Eller det vet jag inte riktigt, när mamma säger att hon kommer om en stund så kan det ta allt mellan tio minuter till tre timmar.... Hehe, kom å tänka på kära Christin, när vi ska ses så säger hon oftast att hon kommer om tio minuter eller så men det brukar ta minst 20 minuter =0) Hon var tvungen att föna håret juh! Haha, min lilla raring.

Ibland önskar jag att jag var katt! Kasper ligger på rygg i en konstig vinkel bredvid mig här i soffan och Mix ligger ihopkurad som en liten boll i fåtöljen framför brasan och sover som en stock och här sitter jag och håller på att slita mitt hår för att bli färdig med närinsstudien i tid. Orättvist livet är ibland!
Sen har jag fått ont i axeln efter att ha suttit framför datorn hela dan. Fan vad synd det är om mig!

Over and out!

Paus

Nu är det jul och alltså jag har tagit en liten paus från bloggandet som ni kanske har märkt.

Hoppas att ni haft en fin jul!
Puss puss

Hafafafafafff - som Ullis brukar säga

Jisses vilken stålkvinna jag är, not! Fy f*n vad kallt det var när jag gick och la mig igår, det var åtta grader i sovrummet. Men med två täcken, överkast och kläder så gick det bra efter en stund. Brrrr.
Nu ska jag äta frukost sen ska jag in till stan och fixa de sista klapparna.

Kallt

Ni som klagar på att det är kallt.... Det var -8 grader inne i stugan!!!!

Förstört

Jahopp, så länge höll julfriden i sig... Gick in och läste om näringsstudien som jag ska göra och som ska vara inlämnad 29 december - fy fan säger jag bara!!! Så jäkla tråkigt och det känns verkligen helt meningslöst. Känns som de har gett oss den uppgiften bara för att, inte för att vi kommer lära oss något av den. Plus att jag klämde två fingrar i nötknäckaren, snyft!

Jäkla skit förbannade piss ##*%?#""""#¤¤# ...hål!!!!

Hm, lat

Nu sitter jag här och dricker glögg och låter julstämningen infinna sig - härligt! Jag hade tänkt att jag skulle lägga upp lite bilder från stugan som jag tog när jag var där och lämnade granen, men bilderna är i Johans mobil som ligger i bilen.... Orkar inte!
På tal om gran, jag hittade en fin rackare! Det gömde sig bland alla de stora men tillslut hittade jag sötnosen. Den är nog perfekt i höjd för att få plats i stugan med julgransfot och stjärna på toppen. Men jag har aldrig köpt en så liten gran förut, kan tänka mig att det kommer se ganska fullproppad ut om jag hänger upp allt julgranspynt i den. Får nog hejda mig lite så man ser lite av barren i alla fall =0)

Nu börjar jag bli lagom varm i kroppen av glöggen, kanske att man blir lite snurrig i bollen om det blir mer, fniss. Johan skulle nog bli förvånad och jag vinglade in i datarummet och gav honom en blöt glöggpuss.

Har en suddig bild som jag tog med min mobil på den lilla granen:

Julen närmar sig!

Om en liten stund ska jag och Johan åka och hugga oss en gran. Pappa får ta vår gran i sin bil eftersom vår pärla inte får frakta julgranar... Johans lilla älskling ju ;)
vi ska till ett ställe där man får såga ner sin egen gran, lite kul faktiskt! Sen ska vi åka till stugan och lämna av den. Eftersom vi ska vara där över julen så sa vi att vi skippar granen hemma och bara har en där ute istället. Kommer bli så mysigt. Hoppas bara att det finns en kort rackare. Takhöjden är ju ca 195 cm så granen får inte va så hög om vi ska lyckas få in den =0) Sen så ska man ju få på en stjärna också..... Hm det kan nog bli lite letande kan jag tro. Hoppas att Johan kommer snart så vi kan åka!

Gött!

Så efter mycket velande, osäkerhet och nervositet åkte jag till Norrköping för att se om jag fick en plats för att kunna skriva tentan. Och jag fick en plats så jag satte mig ner och tog tjuren vid hornen. Allt som allt så känns det ganska bra och jag har en liten känsla av att jag koller bli godkänd men jag hoppas inte för mycket. Det blir å se i januari nästa år om jag klarade tentan eller ej.

Guuu så skönt med fredag! Kvällen har jag använt till att slå in julklappar och titta på tv. Jo! Jag har även vikt tvätt, så lite nytta har jag gjort =0)

Imorgon kan det bli en sväng till stan för att inhandla lite julklappar sen så måste jag plugga lite till basgruppen på måndag och till seminariet som är på tisdag. Ingen rast och ro från skolan här inte! Får inte jullov förns i mitten av januari :(

Puss puss

Hej mitt vinterland tralalala

Är det bara jag som tycker att det är såå mysigt med en massa snö? Tycker det är så kul att vi kan få lite vinter för en gång skull, om inte annat så är det superkul för barnen. Själv så åkte jag pulka med Ullis, William och Kim härom dagen och det var jättekul. Jag tycker att det är så kul att leka =0)
Jag ska erkänna att jag inte är så förtjust i vintern men det är bara för att det oftast är grått, blött och kallt och inte ett dugg mysigt. Men när det är vinter på riktigt så stormtrivs jag.

Johan ringde mig vid elva och frågade om jag ville äta lunch med honom och självklart ville jag det! Vi åkte in till stan och åt på Sol och Ris, det var smaskens. Jag åt sesamräkor med wookade grönsaker och cashewnötter.

Efter lunchen åkte vi ut till stugan för att kolla läget. Som tur var hade bonden inte lagt en snövall i första grindöppningen som han brukar göra... Allt såg bra ut. Det var 1 grad inne i stugan - varmt va?! Vi ska åka ut på tisdag så det blir att åka ut på måndag för att sätta på lite värme så vi inte fryser ihjäl när vi kommer.

Nu ska jag läsa igenom mina omvårdnadspapper sen ska jag sussa.

Natti natti

Opepp

Fy vad jag känner mig omotiverad idag. Eller det har jag gjort hela veckan! Jag har tenta i omvårdnad imorgon och jag glömde att anmäla mig till tentan så nu vet jag inte om jag får skriva den imorgon. Jag får åka till Norrköping och se om jag eventuellt får en plats... Det gör mig bara ännu mer omotiverad.
Gör jag inte tentan imorgon så får jag göra den i februari. Samtidigt som det är skönt att ha den gjord så känner jag att jag inte är tillräckligt påläst men å andra sidan så har jag fått för mig att den inte kommer vara så svår, men det vet man ju aldrig. Gaaah! Vad ska jag göra??? Vad tycker ni???

Middagsdags

Idag lagade jag middag efter ett recept som Johan hittat. Det blev ugnsstekta kycklingfiléer, stekta champinjoner med chili och vitlök, hemmagjord tzatziki och sallad med färsk spenat, isbergssallad, körsbärstomater, avokado, majs, gurka och rödlök. Slutresultat: Gott!

Rolig historia

Hur gör man när man varit ute och partajat för länge en natt?
Smyg INTE in och tro att din partner sover för då blir det liv. SPARKA istället upp dörren och skrik:
"NU JÄVLAR SKA HÄR KNULLAS!!!"

Då ska du få se på en som sover...

Så kom snön tillslut

Lucia

Idag är det Lucia!
Jag, Isolde, Ullis, William och Michelle packade in oss i bilen och åkte för att lussa för mormor. Väl framme bytte vi om i trapphuset och tände ljusen. Sen skred vi in så fint i hennes rum och sjöng med våra vackra stämmor (hrm) för allt vad vi var värda =0)
Uppskattat var det i alla fall - en tår rann ner för hennes kind samtidigt som hennes ögon lyste och hon klappade händerna i takt. Min älskade mormor ♥

Jag saknar de fina kvällarna vi hade tillsammans då du bjöd på kräftor som jag tycker så mycket om. Och sen spelade vi yatzy och alfapet bara för att du visste hur mycket jag tyckte om det. När det var dags att sova kröp jag ner bland lakanen som luktade så gott.
Jag blir så ledsen när jag vet att jag aldrig kommer få uppleva det igen. Min mormor har försvunnit från mig sen länge, nu sitter det en gammal dam i en rullstol som ibland inte vet vem jag är. Vi pratade om snön idag om hur vackert det var sen helt plötsligt pratar hon om att hon skulle vilja ställa upp dem där på fönsterbrädan och ge alla en skruvmejsel.... Hon hade helt plötsligt kommit in på renovering. Och de som jobbar på hennes hem är hennes anställda, hon brukar slå i telefonkatalogen och ge dem nummer som de ska ringa. Hon tror att hon är tillbaka på sitt kontorsjobb...

Fina fina mormor - vad jag saknar dig!

Rolig nyhet!

Imorse ringde Mia mig och släppte en bomb - Hon och Kaj ska få tvillingar - enäggstvillingar!!!! Så himla roligt! Jag blev hur glad som helst och går fortfarande runt med ett leende på läpparna =0)  Jag tror att de tänkte på mig innerst inne så jag också kan få ett litet knyte att ta hand om ;)

Idag har jag haft seminare i skolan och det gick bra. Dock var det lite tråkigt att det slutade samma minut som bussen gick... Så nu sitter jag i skolan och fördriver tiden så jag kan åka hem och ha fredagsmys!

Det blir nog lite god mat sen ska jag krypa upp i soffan med chips och dipp och softa ♥

Sista dagen

Idag är det sista dagen på praktiken, inte skoj alls jag vill ju vara kvar!

Sitter i morgonrocken och klockan är strax efter 13.... Jag måste försöka hitta energi för att fixa lite med plugget men har ingen ork idag. Ska försöka göra lite i alla fall!

Jag har köpt en kanelkrans som jag ska bjuda damerna på ikväll på praktiken. Haha, det kanske blir en guldstjärna i kanten då!?

Mix har tappat locket till sin sändare så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Funderar på att sätta på honom hans gamla halsband så han kan få gå ut. Annars kommer jag få höra hans gnäll tills jag åker! Men det skulle inte förvåna mig om tokstollen ser till att irra bort sig bara för att han inte har sändren på. Men han har ju bott här i snart ett års tid så han borde ju känna till trakterna nu kan man tycka.

Har upptäckt att min kära vän Christin har fått en liten tös, Filippa heter hon och är jättesöt! Hade ju varit skoj om man hade fått veta det från henne och inte få läsa sig till det på hennes blogg.... Jag som hade hoppats på att få bli gudmor, snyft!

Virrigt

Idag har det varit mycket snurrigt på praktiken. Det var en patient som blev svårt sjuk så det hände lite grejer. Kände mig som en svans på min handlerdare men hon verkar helt nöjd med mig i alla fall. Hon skriver så snälla kommentarer till mina dagliga anteckningar =0) Jag kommer verkligen sakna praktiken, jag har haft en så underbar handledare och det har varit så mycket roligare än att sitta på en massa föreläsningar och basgrupper. Men tillslut så kommer jag ju slippa det...

Igår kom sömntåget men jag blev avkastad! Vaknade av att Johan kollade på American Choppers och att det bara var en massa pipljud hela tiden som amerikanarna envisas med att ha när folk svär på tv... IDIOTER! Det tog ett bra tag innan nästa sömntåg kom, suck.

Ikväll blir det hockey LHC mot Färjestad. Det ska bli skoj.

Imorgon "jobbar" jag kväll och det kommer bli sååå skönt att få sovmorgon så jag slipper gå upp klockan fem.

Nu är jag hungrig som en varg så jag hoppas Johan kommer hem snart!

Slö

Urk, idag är jag trött! Det blir så fel med tiderna när det har varit helg. Man är upp längre och sover längre på morgonen så det var inte så lätt att somna igår. Kom väl iväg till drömmarnas land 00.30 och sen ringde klockan kl:5.00 = en trött Rebecka. Men eftersom det är så roligt på praktiken så är det inga problem där utan det är när jag kommer hem som jag är helt förstörd. Jag var tvungen att vila en stund förut för att bli människa igen så nu är jag lite piggare men inte så mycket. Men jag får hoppas att jag kan somna lite skapligt ikväll. Jag har ju problemet att jag är trött men inte kan somna och det är verkligen inte roligt. Och när jag väl somnar så drömmer jag bara en massa så jag känner mig aldrig utvilad..... Någon som har ett tips? Har testat att lyssna på lugn musik när jag går och lägger mig med jag drömmer en massa ändå. Börjar bli j*vligt trött på alla dessa drömmar!!!

Nu ska jag inta horisontalläge i soffan och glo på Ullared.

Glöggfest

Uj uj uj, igår gick det hett till. Vi hade glöggfest här hemma och det blev en kväll med massor av glögg, allsång, bugg, hiphop-moves, spex, sprit och Street Pack.

Nu har jag dammsugit och Johan har moppat golven. Det var så mina tofflor smet från mina fötter då de fastnade i en kladdig glöggfläck på golvet. Känner min lite lagom mör i kroppen men är inte bakis =0) Det ligger en ensam varmkorv i min stackars mage så snart är det nog dags för påfyllning.

Bjuder på lite bilder från kvällen:
Grabbhörnan

Coola grappar!

Mamsen och jag

Nena

Fredrik har bjudit upp till dans

Kul grej

Hej jag heter Rebecka, men ni kan kalla mig äckelRebecka. Jag gillar Hitler jättemycket, nästan lika mycket som kyrkokören. En gång kom grannen på mig i duschen när jag runkade av en man. Men jag sa bara kasta lasso. Nu ska jag be en bön så att inte mina kaktusar dör.

Gör så här:
Hej jag heter (1), men ni kan kalla mig (2). Jag gillar (3) (4), nästan lika mycket som (5).
En gång kom (6) på mig (7) när jag (8).
Men jag sa att jag bara (9). Nu ska jag be en bön så att inte (10).

1) DITT NAMN

2) DIN SKOSTORLEK
under 36 - söt(ditt namn)
37-38 - bajs(ditt namn)
38-39 - äckel(ditt namn)
39-40 - homo(ditt namn)
41-43 - älsklings(ditt namn)
över 43 - emo(ditt namn)

3) DITT MOBILMÄRKE
Simens - Pappa
Samsung - Naken Janne
Nokia - Lordi
Sony Ericsson - Hitler
Motorola - din mamma
LG - HIV-Anders
Apple - Jultomten
Annat - barnen i bullebyn

4) DIN ÖGONFÄRG
grön - lite grann
blå - jätte mycket
grå - så in i helvete mycket!
brun - lagom mycket
olika på båda ögonen - att jag dör
annat - inte det minsta

5) DIN TRÖJAS FÄRG
blå - Robbie Williams
vit - Westlife
Orange - Abba
grön - Pikku G
gul - Sven-Ingvars
svart - lill-babs
lila- Markoolio
grå - vikingarna
rosa - Roger Pontare
Annan - kyrkokören

6) TV-PROGRAM
Aktuellt - Pappa
Fråga doktorn - Mamma
Lilla sportspegeln - Brorsan
Lost - Syrran
Bolibompa - Morfar
House - Grannen
2900 happieness - Rörmockaren
På spåret - Chefen
Simpsons - Rektorn
Efterlyst - Polisen

7) GODIS
Choklad - På bussen
Lösgodis - I duschen
Surt - I skafferiet
Salt - På jobbet
Sött - I provhytten
Rostat - I soptunnan

8) FÖDELSE MÅNAD
Januari - kissade
Februari - härmade Danny
Mars - runkade av en man
April - hånglade med en spegel
Maj - onanerade
Juni - stal pengar
Juli - misshandlade pensionärer
Augusti - hade sex med Bosse bildoktorn
September - provade min nya BH
Oktober - läste porrtidningar
November - Petade mig i näsan
December - dödade lillebror

9) FRISYR
Halvlångt - motionerade
Långt - kastade lasso
Kort - förhindrade växthuseffekten
Skallig - letade efter knark
Page - lekte kurragömma
Axellångt - utövade yoga

10) LÄNGD
Under 140cm - min gris knivmördar mig ikväll
141-155cm - Gubben i månen vill ha sex med mig
156-165cm - någon damsugarförsäljare hoppar fram ur garderoben
166-175cm - Mina kaktusar dör
176-185cm - jag får stånd i kyrkan
över 186 cm - mormor viker ut sig i playboy

Fredaaaaaag!

Jupp så är det! Idag har det gått jättebra på praktiken, jag försöker verkligen visa framfötterna och min handledare verkar vara nöjd med mig. Hon säger att det märks att jag har erfarenhet från vården och att jag känns säker. Det är ju alltid kul att höra. Jag börjar kl:6.45 och slutar kl:16.00 men det känns som dagen flyger förbi eftersom det är så roligt. Det gör mig inte ens så mycket att gå upp kl:05.00 och det är inte normalt för att vara mig....
Här har ni den blivande sjuksyrran

Johan är på julfest med jobbet idag på annan ort så han kommer hem imorgon igen. Det är ett fasligt farande på honom just nu ;)

Försökte hitta på något kul idag, hade lust att ta en flaska vin hemma och bara mysa. Varken Christin eller Heidi hade tid med mig. Jag förstår inte det - jag som alltid är ute i så god tid =0)

Men min kära syster ändrade sina kvällsplaner och kommer hit så nu har jag laddat med Singstar och inhandlat en vinare! Det jobbiga är bara att hon inte kommer förns vid typ åtta men jag ska inte klaga som får sällskap!

 

Puss på er mina raringar!

Kvällens bestyr

Idag kom sambon hem efter att ha varit på en annan plats i detta avlånga land och jobbat. Det känns skönt att få somna med honom vid min sida inatt. När han är borta så blir katterna som extra lemmar på mig.... Var jag en går så följer de efter och natten ska vi inte tala om. De brukar alltid sova hos mig men när Johan är borta så ska de typ ligga på mig för att komma så nära som möjligt. De är söta mina små hårbollar - vad ensamt det skulle vara utan dem när Johan inte är hemma!

Tog som sagt en liten tupplur förut. Vaknade av att mobilen ringde och det var söta Heidi i andra änden. Det var kul att få prata med henne - vi är lite slarviga att ringa till varandra men fast vi inte har pratat på så länge så känns det som igår när vi väl ringer. Tur att du ringde gumman så jag vaknade annars hade jag nog fortsatt sova och vaknat upp klockan två inatt eller nått ;)

När Johan kom hem åkte vi till Coop för att handla lite käk till kvällen. Jag gjorde baguetter med kyckling, sallad, tomat och hemmagjord tzatziki. Det var smaskens.

Nu ska jag nog gå och tvätta av mig sminket och borsta gaddarna så jag kan krypa ner och få min skönhetssömn.

Good night!

Praktik

Igår förberedde jag mig inför min praktik - tog bort nagellacket och klippte naglarna korta. Så idag är jag lite öm i fingertopparna eftersom jag är van vid att ha långa naglar...
Hur som helst så trivs jag hur bra som helst och jag har fått en helt underbar handledare!
Var med när de bytte förband på en patient men helt plötsligt så började jag må illa för att det började klippas och skrapas och så... Det var bara att gå ut och sätta sig på en stol för att hämta andan ;)

Är hur trött som helst så jag ska nog göra som katterna - inta fosterställning och sova en liten stund.
RSS 2.0