Beroende

Jag har hittat min nya drog - Chai latte!!! Så jädrans gott och nu har jag öven hittat ett pulver på Espresso house så man kan göra det hemma också :love: Köpte även lattemjölk och det blev supergött!


Gjorde en tabbe idag.....

Om ni undrar varför så är det inte så skönt för hönan, mufflan, snippan, musen, pullan, korvbrödet etc. att utsättas för de tre knapparna som finns i grenen på bodyn.
OBS! Extra viktigt att lätta från sadeln vid gupp.......!

Längtar till fredag!

Idag har jag haft basgrupp i skolan som handlade om syra/bas-balansen och det gick bra. Känner att jag har fått ganska bra kläm på vad som händer och hur det sker men givetvis måste jag lära mer. Brrr, är skapligt nervös vad det gäller terminstentan! Men om jag pluggar på som jag gjort hoppas jag på att det kommer gå vägen på första försöket.

Om typ 30 minuter kommer Johan hem från gymmet och då ska vi åka till Mia och Kaj för att kolla på hockey :) Om nu undrar hur det går med min träning så kan jag berätta att jag inte har kommit igång än. Känner att det inte har funnits tid till träning men jag ska komma igång snart ;)

På fredag ska jag på fest hos Karro och det ska bli hur kul som helst! Först en heldag med Pullan och sen dricka en massa gott vin på kvällen och utgång i Norrköping! Passar på att sova över så man kan vara med och stänga stället, haha. :cool:

Klar

Pheew! Har skrivit tentan idag och det är sååå skönt att ha det avklarat. Jag svarade på alla uppgifter och räknade om alla en extra gång för att garantera mig att jag inte hade slarvat någonstans.
Det blev en tidig morgon, åkte hemifrån 06.15, så nu är man lite mör. Kanske att det blir en liten lur på sofflocket ;)

Efter luren är det dags för basgruppsarbete. Har tagit reda på den fakta som behövs så nu ska jag bara läsa igenom den så att jag lär mig lite mer. Det jag läser är syra-basbalansen. Om ni inte vet vad det är så handlar det om kroppens pH - surt, basiskt, som beror på bla vätejoner :) Väldigt komplicerat men intressant och livsviktigt.

Vad gör du idag? :question:

Räddare i nöden

Johan släppte in Kasper alldeles nyss. Han for in med en megasvans och med något hängandes ur munnen - en musrumpa!!! Han tappade greppet om musen när jag skulle bära in honom i badrummet och den stackarn levde fortfarande ;-( Jag kanske är töntig men jag klarar inte av att höra när en stackars mus skriker medans katten leker den till döds så jag släppte faktiskt ut den och gav Kasper en godisbit istället :blush:

Många tycker att möss är äckliga men jag tycker att de är supersöta!

Räknat som en tok

Denna helg har varit lugn! Igår åkte vi till IKEA en sväng för att köpa en lampa till vardagsrummet och så saknade jag en kruka. Nu är det bara lite nya tavlor som fattas sen är vardagsrummet färdigt och då kommer det lite bilder. På kvällen pluggade jag och Johan fixade en smaskig middag och sen blev det film.

Idag har jag räknat ännu mer sen åkte vi till svärpärona i Hjulsbro och åt söndagsmiddag bestående av älggryta, potatis, gelé och äppelpaj till efterrätt - mumma! När vi kom hem därifrån blev det ännu mer plugg och nu känner jag att jag inte kan plugga mycket mer. Gör jag det går ögonen i kors! :bigeyes:

Känns ganska skönt - jag gjorde en testtenta som finns och det tog mig 20 minuter att skriva den och vi har 2 timmar på oss. Så jag kommer ha gott om tid att granska mina uträkningar! Hoppas verkligen att jag inte kuggar pga ett slarvfel eftersom man inte får ha ett endaste fel ;-(

Håll tummarna för mig imorgon mellan 8.00-10.00!!!

Jippikajej!!!!

Klarade FARMAKOLOGITENTAN!!!!!!!!!!!!!!!!

yes yes yes................ YES!

Kärt besök

Igår var Ullis och Michelle förbi mig och hälsade på :D Alltid lika roligt! Tyvärr kunde vi inte tjattra på om allt möjligt eftersom jag hade en målare här hemma som tapetserade om mitt vardagsrum. Men vi hade kul ändå. Tänkte lägga upp lite bilder på hur vardagsrummet blev men ska vänta tills vi inrett det som vi vill ha det. Här kommer i alla fall lite bilder på skruffa:

Hennes nya min hon har börjat med - ser ut som en tandlös...

 

Skojsigt!

 

Bjuder kissen på napp :)

 

Kissens öga

 

Kissens näsa

 

Och slutligen en kram för att kissen är så snäll ;-)

Freeeeeeeeedag!!!

I onsdags åkte Johan på kurs till Stockholm så jag börjar sakna honom lite nu. Det är väldans tråkigt att sitta ensam hemma på kvällarna! I onsdags kom kära Christin till mig :) Jag bjöd på middag: potatis, korv och pepparrotssås sedan blev det lite vin och en Seaman´s shot men det smuttades det bara på. Muffins trampade iväg på sin cykel inpå småtimmarna och då knoppade jag.

I går var jag verkligen så LAT! Gjorde inte ett skit...

Idag har jag plockat iordning lite här hemma och tvättat lite. Och nu har jag suttit och räknat läkemedelsräkning och känner mig riktigt duktig - har gjort 54 tal.

Hittade en lämplig spruta till Sandra  :-P


Trevlig helg!!!!!!!!!!!!

Plugget igen

Nu är VFU:n slut för denna gång och det känns lite motigt att gå tillbaka till skolan. Nu kommer det bli råplugg till läkemedelstentan som man inte får ha ett enda fel på! Så hej då världen ännu ett tag... Känner att jag aldrig har tid att träffa min familj och mina vänner :( Jag får helt enkelt styra upp lite i min kalender och boka in träffar med dem ;)

Imorgon kommer jag bli gräsänka och kommer vara det tills på fredag. Johan ska åka på kurs i Stockholm imorgon, det kommer bli lite ensamt men det får gå. Hade jag varit ledig skulle jag passat på att åka till någon och hälsa på, Helena kanske.

Jag kom på att det bara är en månad kvar tills jag ska på den årliga Rock-kryssningen!!!!!!! Tjohooo vad skoj :D Frågan är bara när SANDRA ska lämna sin trygga borg och följa med!?!?!?! Får väl boka en kryssning i smyg åt henne och sedan skicka henne en faktura :-P

Träning

Jag tror att jag äntligen har bestämt mig och peppat mig själv till att börja styrketräna igen! Fniss, jag tänkte be Johan ta lite kort på mig så jag kan jämföra om typ ett halvår för att se om det blivit skillnad. Det är ju alltid bra att bli peppad och motiverad på olika sätt. Tänkte även ta till det berömda måttbandet. Har ju lärt mig sedan tidigare att man inte ska använda sig av vågen eftersom muskler väger mer än fett. Det är ju faktiskt omfånget man är intresserad av och inte siffrorna på vågen. SÅÅÅ i sommar kanske man slipper gömma sig i vassen :bigeyes:


Praktiken

Allt går kanoners och jag lär mig en hel del. Känner att jag blivit duktig på att ge subcutana injektioner (ge en spruta i underhudsfettet) vilket känns skönt eftersom jag är livrädd när jag själv ska få sprutor och blir stucken. Jag vill inte bli stucken men jag kan gärna sticka andra ;) Jag har även blandat antibiotika dropp, spolat CVK:er (slang som går in i en central ven), delat läkemedel, pratat om jobbiga händelser med patienter, tagit blodprov osv. Känns riktigt bra och när nästa praktikperiod kommer igång kommer jag lära mig detso mer :)

Idag har jag pratat med en patient om dennes situation och tankar och vårt samtal filmades. Filmen ska tittas på med fyra andra studenter och så ska vi prata om vad som gjordes bra och mindre bra - nervigt!

Imorgon är jag "ledig" så då ska jag göra basgruppsarbetet som ska vara klart tills på onsdag. Måste även komma ihåg att ringa mag- och tarm!!! Glömmer det hela tiden ju!

JAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!

Tjohooooo klarade statistiktentan!!!! Så jäkla skönt att ha den avklarad. Nu väntar jag bara på resultatet från Farmakologotentan..... Hoppas så innerligt att jag klarade den med. Skrev ju den i lördags så det kommer ju ta ett tag tills man får reda på hur det gick. De har ju tio arbetsdagar på sig att rätta = jobbigt väntan! Varje gång man vet att ett tentaresultat har kommit så håller man på att skita på sig av nervositet medans sidan öppnas. Scary!!!

Nu ska jag hoppa i säng. Har jobbat kväll idag och börjar 06.45 imorgon så det blir inte så mycket sömn.

Helgen

Först kan jag börja med att säga att jag hade en rolig och trevlig resa till Finland :) Träffade släktingarna som bodde i Nickby och det var bara två jag kände igen, fniss.

Helgen har varit lugn och skön. Har bland annat övningskört, skrivit tenta, varit på landet och plockat in utemöblerna, hälsat på mamma och pappa, tittat på film, handlat, varit på hockey, gjort storkok av lasange. Hm när jag tänker efter så har den kanske inte varit så lugn....

Nu har jag magen full med smarrig lasange så jag och Johan ska gotta ner oss i soffan och titta på en film. Imorgon är det dags för praktik igen.

Kram
RSS 2.0