Födelsedag

Så har man blivit ett år äldre ännu en gång, 31... Kanske dags att uppdatera informationen om mig på bloggen! Sandra?! ;)

På fredagen var jag hos svärmor som hjälpte mig med Isabella så jag kunde baka. Det blev hallongrottor och negerbollar (nu är det någon som blir arg). På kvällen gjorde jag en kalastårta som hamnade i soporna... Min ugn sjunger nog på sista versen, jag tillagade tårtan i mitten av ugnen som man ska men nötterna på tårtan blev brända och botten var inte klar. Gjorde en ny på lördagen som jag tillagade längst ner och den blev bra som tur är. Svängde även ihop bullar innan gästerna kom och de blev riktigt goda.

Jag fick pengar så jag kan köpa mig en overlock så idag beställde jag en :D Nu kommer det gå med racerfart när jag syr.

Operationen

Den gick bra och jag hade bara ont samma dag som den gjordes, vilket är jätteskönt. Men... idag har jag börjat få ont igen?! Det är helt ok när jag sitter eller ligger men när jag står upp mer än fem minuter så börjar det värka :/ Hoppas det är bättre imorgon.

Kan det aldrig bli bra?!

Imorgon ska jag opereras för cellförändringar igen, suck. När jag var och tog cellprov i vecka 20 under graviditeten så hittade de inga förändringar men det som jag gjorde efter förlossningen var tyvärr positivt. Som tur är så var de inte lika allvarliga och inte lika mycket den här gången så förhoppningsvis får de bort allt nu. Jag är inte lika nervös eftersom det ser bättre ut.
Håll en tumme eller två på att det är sista gången jag behöver gå igenom detta.

Fullproppad dag

Kristina behövde hjälp med att sy gardiner till Fröken Jennys så idag sydde jag klart dem. De blev riktigt fina men det var verkligen ett hemskt tyg att arbeta med! Det bara kasade runt och var inte så samarbetsvilligt så det tog mycket längre tid än vad det brukar, ca åtta timmar!!! Men nu är de klara så det ska bli skönt att lämna över dem.

På eftermiddagen kom svärmor för att ta hand om Isabella medan jag åkte till Lambohovskyrkan för att hjälpa Mia att sälja av en massa barnkläder. Det finns en hel del kvar så är det någon som behöver tjejkläder i storlek 56-92 för en billig peng är det bara att hojta till!
Jag var borta i tre timmar och så länge har vi aldrig varit ifrån varandra. Men allt hade gått bra, hon hade bara blivit lite ledsen när hon tyckte att det tog för lång tid när mjölken värmdes :) Perfekt att man kan frysa bröstmjölk! Jag har ju rätt mycket så det finns ett lager i frysen som kan användas vid sådana här tillfällen. Vill helst undvika att ge ersättning när hon faktiskt kan få mjölk.

Världens finaste leende mötte mig imorse <3




Så här snygg blev hon när jag tvättade bort skorv idag. Hon blir riktigt rödhårig när håret är blött.


Skolkompisträff

Igår for tösen och jag in till stan för att träffa Pernilla och Kristina och deras söta flickor. Vi pluggade ihop på sjuksköterskeprogrammet.
Det blev en lunch på Chioccolata, som vanligt ;) Massor med bebissnack kan ni tro när tre småbarnsmammor träffas.

Himla kul att jag gjort som jag tänkt - passat på att träffa alla fina vänner och inte bara tänka på att vi borde träffas.





Skitstart på veckan

Jo faktiskt, Isabella la nämligen dunderbajsen-Allan i morse vilket resulterade i att det blev byte av lakan... Men i övrigt har det varit en bra dag ;)

Efter bajsincidenten fick jag ett mess från Kristina som undrade om vi skulle gå till öppna förskolan. Isabella var hur pigg som helst så det passade bra. Men med vår vanliga tur så var det för barn mellan 0-5 år och inte 0-6 månader som det stod på min lapp, suck. Så det var bara att att vända eftersom Maximilian är så infektionskänslig. Vi gick hem till Kristina istället och hon bjöd på frukost. En massa prat och bebismys som vanligt, härligt.



På eftermiddagen tog vi bilen och åkte till Mia. Vi gick igenom alla hennes avlagda barnkläder eftersom jag ska se om jag kan sälja dem på loppis som är i Lambohovskyrkan på onsdag. Hon är så snäll och lånar ut kläder och grejer till Isabella så då känns det skönt att kunna ge lite tillbaka.

Nu sover snuttan och jag ska nog slappa lite framför tv:n och sticka lite på evighetsfilten.

Dag full av härligt sällskap

Idag kom Ullis med barn och hund och hälsade på, riktigt kul. Ullis myste en hel del med Isabella medan William spelade spel och Michelle och jag sydde en mössa till henne :)









På eftermiddagen kom fina Mia och Kaj. Vi lyxade till det med pizza och film. Mia myste såklart med Isabella. Idag somnade tösen redan vid sju och har bara vaknat till en gång för en slurk mjölk. Nu ligger hon och sover så gott i sin säng. Känns lite konstigt att inte ha hållt så mycket i henne idag :)



Sömnad

Idag blev jag äntligen klar med ett set som jag knåpat med sedan i tisdags. Det tar lite längre tid och ibland kliar det i fingrarna när jag inte kan sy när jag håller på med något, man vill ju så gärna bli klar.

Jag ritade ett eget mönster och tightsen blev verkligen perfekta! Klänningen fick jag däremot ändra lite på för att den skulle bli bra. Ett litet hårband tyckte jag blev sött till.



Torsdag

Igår startade vi dagen med ett träningspass. Den här gången var halva passet inriktat på coreträning och andra halvan cirkelträning med blandade styrkeövningar och kondition. Efter halva passet tröttnade Isabella så hon blev lite kinkig och mot slutet somnade hon.



Efter träningen åkte vi hem och tog emot Sandra som kom på besök. Vi har inte setts sedan i somras så det var ett kärt återseende <3 Det blev massor med prat så som det brukar bli när tjejer ses ;) Tiden flög iväg och vips så var det dags för henne att åka hem :/ Men men, vi får se till att ses lite oftare.

Lekkamrat

Idag kom Pernilla och söta Wilma förbi på en fika. Wilma är så himla söt och en väldigt glad bebis.

Medan barnen lekte, dreglade, bajsade, grät, skrattade och åt tog mammorna igen en massa prat om vad som hänt sedan sista, förlossningar, jobb och en massa annat. Har funderat lite på om jag ska byta jobb och efter lite prat med Pernilla blev nog den tanken lite mer lockande...

Så kul att äntligen ses igen! Varför är man så dålig på att ses när man har så trevligt när det väl händer? Jag försöker skärpa mig och har faktiskt tagit tag i sånt som lätt skjuts undan, som att träffa mina fina vänner lite oftare. Den här veckan är det rätt skönt för jag behöver inte åka någonstans utan de kommer hem till mig. Pernilla idag och imorgon kommer älskade barndomsvännen Sandra. Måste boka in ett besök med Heidi känner jag! Så himla kul att hon ska få en liten bebis i sommar så vi kommer vara mammalediga samtidigt.



Söt som socker


Tid

Vart tar dagarna vägen egentligen?! Jag kan ju inte påstå att det är långtråkigt att vara mammaledig. För det första njuter jag av varje stund med Isabella, eller nä där ljög jag men nästan varje stund ;) För det andra hinner jag inte ha tråkigt för jag tycker att dagen tar slut lika snabbt som den började.

Jag vet att tiden går snabbt när barnen är små för det är det många som har berättat men jag var nog inte beredd på att den skulle gå så här snabbt! Vart tog det lilla knytet vägen som bara sov och sov? Nu ligger det istället en utsträckt nöjd bebis bredvid mig som har magen full med mjölk och som tar en av sina många powernaps. Det är sällan hon sover längre stunder på dagen så när bebis väl somnar springer mamman runt och försöker hinna med så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt.

Den lilla lilla bebisen kan numera sitta nöjt i sin babysitter och leka, följa saker med blicken och nästan lägga till ett litet skratt till sitt stora fina leende, stå i knäet är också skoj.

Jag säger bara PAUS!!!





Stark mamma!

Japp, nu har jag äntligen varit på mitt första träningspass sedan förlossningen och det heter som sagt "Stark mamma". Det var riktigt kul och jag blev lite lagom svettig, tog det lite lugnt eftersom kroppen inte är riktigt hundra än. Det var fullt med mammor och söta bebisar. Isabella var helt fascinerad av alla människor och grejer, mycket att titta på. Mot slutet tröttnade hon dock och blev lite ledsen men det gick rätt bra ändå tycker jag.
Nästa pass är på torsdag men då ska Sandra komma till mig så jag får se om jag hinner annars får det bli nästa vecka istället.









Toppenhelg!

I torsdags kom min böna från Småland hem till mig! Så härligt att ses igen <3 Det har blivit mycket prat blandat med skratt och det var så roligt att bara sitta och mysa som vi gjorde när vi pluggade.

På fredagen åkte vi och hälsade på Kristina som vi pluggade med. Hon har också fått en liten tös, hon är fem veckor och heter..... Isabell! Vad är oddsen för det?! Vi fick barn med bara några veckors mellanrum och valde nästan samma namn :)

I lördags tog vi bussen in till stan. Jag köpte givetvis lite tyg, hittade ett som var fantastiskt fint men nu borde jag börja sy lite av det jag har innan jag köper mer... Köpte mig även en ny träningstopp eftersom de jag har inte rymmer boobsen länge ;) det blev ett linne också. Funderar på om jag ska testa mammapasset på gymmet imorgon.
På kvällen blev det räkor och vin - mums!

Igår åkte Karro hem igen men innan hon åkte så tog vi oss en liten promenad och tittade på alla nybyggda hus som har poppat upp här i området.

En sååå härlig helg som jag kommer leva på länge <3











Helgen

I fredags var vi på 2-månaderskontroll och tösen fick godkänt med bravur :) Läkaren kände igenom henne, kollade höfterna, lyssnade på hjärta och lungor, om hon söker ögonkontakt och även ger svarsleende. Hon har blivit väldigt stark, kan hålla upp huvudet ganska länge när hon ligger på mage och står ganska bra i knäet. Har även börjat försöka prata och kommit på att hon kan göra andra ljud.

Vikt: 6150 g
Längd: 61.1
Huvudomfång: 39.8

Efter BVC gick vi till Kristina och fikade. Johan skulle på after work så vi stannade kvar hos Kristina hela kvällen. Jag blev bjuden på jättegod mat som Gassan lagade: grillad kyckling med bulgur, hummus och sallad. Inte så pjåkigt att ha en man som är kock :)
Kvällen avslutades med att titta på Let's Dance och jag säger då det att rätt person åkte ut, Emma dansade som att hon har två ihopsydda högerfötter och en säck potatis bak i trosan ;) Patrik går inte av för hackor han heller så det borde väl vara hans tur nästa vecka om inte ett mirakel inträffar och han helt plötsligt lär sig dansa.

Tittar på Let's Dance


Testade Maximilians gunga...



Stor tjej


I går väcktes jag av att Isabella kaskadkräktes på mig och i sängen, hon som aldrig kräks. Under dagen kräktes hon flera gånger och var så trött så hon sov mest hela tiden :( På kvällen hade hon feber så jag ringde 1177 som tyckte att vi skulle åka till barnakuten med henne eftersom hon är så liten. De tog urinprov, blodprov och så läkarundersökning. De hittade inget som var knas så vi fick som tur var åka hem. Stackars lilla tjejen. Hon har inte kräkts sen igår och febern har gått ner så det känns ju skönt.



Stora tjejen

Igår sov Isabella i sin säng för första gången, stort för mig. Hon har inte velat sova i den tidigare, blivit väldigt ledsen och så. Mig har det inte gjort något eftersom det är så mysigt att ha henne bredvid mig.
Jag testade att lägga henne i spjälsängen igårkväll när hon hade somnat efter att jag ammat henne och det gick jättebra! Hon sov från åtta till tolv! Passade bra eftersom jag hade sykväll så jag kunde börja på en kofta. När hon vaknade ammade jag henne och la sedan ner henne igen och det lika bra denna gång. Vid fyra sa hon till att hon var hungrig igen och då fick hon sova hos mig <3 Usch, jag saknade henne och drömde massor med hemska mardrömmar om att hon försvann från mig... Jag visste att jag skulle älska min lilla tös och det gör jag verkligen - oändligt mycket.
Nu sover hon gott i sin säng igen, hon sover mycket bättre nu på kvällen så det verkar ju positivt det här. Förut på kvällarna har hon sovit i vardagsrummet hos oss och då har hon vaknat ganska ofta. Hon kommer väl till ro på ett annat sätt när hon sover i sovrummet, för på nätterna har hon nästan alltid sovit bra.

Inatt kanske jag kommer sova bättre för nu har jag ställt hennes säng preciiiis intill min :P

Skön stil


Mys

Fina mammor <3

Idag gjorde vi oss iordning och tog bussen in till stan för att möta upp Heidi på en dejt. Först blev det lunch på stammisstället Chioccolata, en god pasta med kyckling, kantareller och parmesan. Det märks att jag varit där ett par gånger för idag frågade personalen mig hur gammal Isabella är eftersom de kände igen mig från att jag var där när jag var gravid ;) Meeen de gör ju så god mat och stället i sig är väldigt trevligt.

Efter lunchen fixade vi naglarna och vi båda körde på fransk manikyr, tjusigt ska det vara.
Heidi är så fin i sin söta mage som det ligger en liten bebis i <3 Isabella kommer få en kompis i sommar, så härligt!

På väg in till stan


Goda lunchen


Heidi och Isabella myser


Medan Heidi fixade naglarna gick jag och Isabella och gluttade lite i affärerna och tog en liten promenad


Utslagen tjej


Heidis naglar


Mina naglar

Bra start på veckan!

Igår kom Kristina och Maximilian över på en kopp te, kul att någon mer än jag är mammaledig så man får lite sällskap när alla andra arbetar som tokar.

På eftermiddagen packade jag in dottern i bilen för att åka till Ullis och hälsa på. Med oss följde en stoooor säck med kläder och tre papperskassar med bla. gardiner. Varför? Jo för att jag har varit duktig och gjort en storrensning i mina garderober och även linneskåpet och bland alla vinterkläder. Så himla skönt att rensa ut och få ordning på allt. Det som ändå var fint fick ett nytt hem hos Ullis, Mamma, Issa och Gunilla :)
Nästa skåp att få sig en omgång är städskåpet!

När jag var och kastade soporna igår upptäckte jag att en påse innehållande ett överkast var borta och även ryamattan som jag kastade dagen innan....! Fy vad äckligt kan jag tycka. Mattan hade råkat ut för en del olyckor så som kattkräks och även en kattkiss när någon av katterna vid ett förvirrat tillstånd gått på mattan istället för lådan... Men varsågod, hoppas ni tycker om mattan och trivs med den, uäck!

Aja, dagen hos Ullis var i alla fall toppen och det var mysigt att bara sitta och prata. Det gjorde ju inte saken värre att hon bjöd mig på en semla från Lasses livs!!!
Michelle kan inte få nog av att hålla Isabella, sötnosen.

Imorgon ska jag in till stan och träffa Heidi <3 Vi ska fixa naglarna! En försenad födelsedagspresent till mitt hjärta.







Helg!

En del säger att de inte uppskattar helgen så mycket när de inte jobbar men det gör verkligen jag! Det är ju då alla är hemma så man kan hitta på något. Idag ska jag till Ikano med Mia, får se om man hittar något fint.

Ikväll blir det mat från Grekiskt och gott, så mumsigt! Har du inte ätit där så rekommenderar jag att du provar, men ta bulgur till ;) Sen avslutas väl kvällen med en film och lite godis.











RSS 2.0