Babyboom

Mamma ringde i panik i förrgår. Hennes katt hade fått kattungar och fött på vinden i vedbon i en trasig kartong. Det hade resulterat i att kattungarna en efter en hade ramlat ner från vinden rakt ner i vedhögen! Katten hade kommit och skrikit efter mamma och bett om hjälp stackarn. Mamma fick gräva bort hur många vedträn som helst innan hon fick fatt i alla. En var redan död och en var påväg att dö när hon ringde. Kattmamman var i panik och lät inte bebisarna tutta så jag kastade mig i bilen och åkte och köpte ersättning till dem. Tyvärr hade den svaga dött när jag kom. Tack vare att vi fick i dem mjölk klarade sig de andra.
Imorse vaknade jag av att mobilen ringde och det var en hysterisk Isolde. En av de tre som klarat sig hade dött under natten och hon var förstås jätteledsen :( Troligtvis hade den någon skada sen fallet.
Nu finns det alltså bara två kvar utav fem. Den ena är jättepigg medan den andra är lite tröttare så vi får se hur det går.

Fick mess av Helena förut och nu har hennes raring fått sina bebisar. Fyra stycken och alla verkar må bra tror jag. Tur att det går bra för henne i alla fall!

Helgen

Helgen som var blev inte riktigt som vi hade tänkt oss... Fredagen var lyckad och vi hade riktigt kul. Min mage valde att säga upp sig på lördagen så jag låg däckad fram till klockan fem på eftermiddagen. Dock var det rätt mysigt att ligga i sängen med goa Karro och bara ta det lugnt. Vi läste lite tidningar, snackade en del och slumrade till mellan varven.
På kvällen blev det endast en cider för min del och vi missade "utgången" i Mönsterås eftersom vi inte visste att man var tvungen att köpa förköpsbiljettet... Det slutade med att vi drog till Oskarshamn och gick ut där men det var rätt dött. Egentligen skiter jag i vilket, är mest glad över att få ha en kul och mysig helg med Karro <3

Nötfärs och grönsaksfräs

Efter träningen idag blev det ett nytt hopkok.

Nötfärs
Sockerärtor
Vitkål
Paprika
Champinjoner
Vitlök
Purjolök
Salt
Chiliflakes
Kebabkrydda

Kvarg
Sweet chili

Ta så mycket av varje som du vill ha ;) Fräs färsen och ha sedan i grönsakerna i rätt ordning relaterat till tiden det tar för dem att bli klara. Salta och krydda och servera med kvarg smaksatt med sweet chili.

Jag åt det som det var men man kan ha tex bulgur till om man vill fylla ut det lite.

Pyttipanna

Igår blev det pyttipanna på lite annorlunda vis.

Smör att steka i
1 bunt selleri
1 rödbeta
5 potatisar
8 färska champinjoner
2-3 kycklingfiléer
2 korvar
1 gul lök
1 röd lök
1/2 paprika
Salt och peppar

Kvarg
Chilipulver

Skär potatisen i små fyrkanter och råstek den. När den börjar bli klar har du i den tärnade rödbetan. Tillsätt sedan resten av ingredienserna förutom rödlöken och paprikan. När allt är klart toppar du med tränad paprika och strimlad rödlök.

Rör ihop kvarg och chilipulver och servera till pytten.

Frukostgröt

Testade att göra frukostgröt med fun light idag. Kändes konstigt att köpa saft eftersom jag säkert inte har köpt det på sex år.

Jaja, gröten blev mumsig så jag tänkte dela med mig av receptet.

1 dl fiberhavregryn
1 msk linfrön
1 msk psylliumfrön
2 msk fun light jordgubb
2 dl vatten

Rör ihop havregrynen med fröna och rör i vattnet. När gröten börjar koka ihop har du i saften. Koka ihop och servera med mjölk. Toppa eventuellt med nötter.

Jag tycker om när gröten är lite stabbig, så ha i mer vatten om du inte tycker om det.

Smaklig spis :)

Taggad!!! (tre dagar försenat inlägg...)

Weeeeiiiiiiiiii!!! Sitter på tåget och är på väg till Karro för att gå på Bluesfestival i Mönsterås. Ska bli så himla skojsigt! Gick på den förra året och hade hur kul som helst. Vi har bestämt att det ska bli en ny tradition att gå på den. Känns även extra kul och viktigt nu eftersom jag inte kommer få träffa min böna så ofta efter examen :( Jag som är van att träffa henne flera gånger i veckan! Buhuu!

Har laddat med en banan än så länge så nu suger det lite i magen. Fick dock glädjande besked av Karro - det blir räkfrossa när jag kommer fram! Göttans värre.

Igår kväll blev det mys med mina grabbar. Kasper den token tryckte ut huvudet genom fönstret och studerade ett skrikande barn. "Tyst på dig!" tänkte han nog :)
Till sen middag blev det smarrig grekisk mat. Lite lyx på en torsdag eftersom vi inte kommer äta någon helgmat ihop.

När jag kliver av tåget är första anhalten Systemet :P

Hjärtat

Är på väg in till stan för att träffa Heidi :) Det var länge sen vi sågs nu så det ska bli mys. Tiden bara flyger iväg och ibland har vi svårt att få ihop det så vi kan ses. Det som är skönt är att det känns som det bara var typ en vecka sen vi sågs när vi väl ses, det tyder på riktig vänskap det <3

Tokigt

Sprang runt och jämförde priser på kattmat igår eftersom det kan skilja en del. Frångick Royal Canin den här gången och tog ProPlan istället. Köpte det en annan gång och Mix blev så himla glad då. Det verkar som han blir mättare på den maten. Positivt är att den innehåller mer köttmängd.

Vid en av affärerna hade den här donnan valt att lägga sina ägg. Inte så lämpligt kanske eftersom det har en förmåga att bli ilskna när äggen kläcks. Tyckte dock att det var lite sött.

Hoppla!

Denna dag blev inte alls som det var tänkt! Precis när frukosten var nere i magen ringde pappsen och undrade om jag kunde följa med till sjukan. Stackarn hade så ont så jag fick köra bilen åt honom. Han skulle röntgas för att se vad det var som gjorde ont. Han hade fått smärtstillande utskrivet men hade inte vågat ta någon tablett eftersom han inte visste om han var tvungen att köra. Då var det praktiskt att jag har haft praktik på akuten så jag kunde be en av sköterskorna om hjälp. Nu är han hemma och kurerar sig. Gullepappi!

Ikväll är det film som står på schemat som vanligt och god mat ;)

Svettigt värre

Huaaah! Vilken träningsvärk jag har sedan passet igår. Kunde knappt smörja in mig efter duschen, armarna bara skakade.

När Johan drog iväg till flickvän nummer två i garaget trotsade jag träningsvärken och hoppade på cykeln och drog till gymmet. Det blev en timme och sju kilometer på löpbandet. Riktigt duktigt tycker jag. Får se om det blir ett styrkepass imorgon.

Nu ska det lagas middag - massaman!

En bra onsdag

Förmiddagen började med att jag följde med Ullis till Elgiganten för hon skulle byta en kamera. Även sötnosen Michelle var med. Blev en snabb sväng på Ikano på typ 15 minuter sedan åkte vi hem till mig.

Ullis är ju lite kräsen så hon fick bli min försökskanin vad det gällde proteinmilkshaken, hihi. Lite knorrande men den fick tillslut godkänt vilket är ett toppenbetyg!!!
Michelle fick en med såklart men den gjorde jag på mjölk, yoghurt och jordgubbar. Fick en rynkande näsa till svar men när jag hade haft i en tesked socker slank den snabbt ner :)

När de åkt hem drog jag igång den sista maskinen med tvätt och åkte sedan till gymmet. Det blev ett bröst och bicepspass så nu är jag helt skakis i armarna, precis som det ska vara efter ett bra pass.

Nu tittar jag på Bygglov och sen ska jag och darlingen titta på en film.

Vi vill ut!

Sorry grabbar, klockan är för mycket!

Ledig!

När jag vaknade imorse, sträckte jag mig mot fönstret drog upp rullgardin och persiennen sedan la jag mig till rätta igen. Underbart! Gosade med katterna och surfade på mobilen.

Hela dagen har jag bara tagit det lugnt. Har dock gjort lite nytta, städat och tvättat.

Älsklingen stod för middagen idag, det blev hemmagjord pyttipanna. Smaskens!

Nya tag

Nu är det dags att ta tag i träningen igen efter ett litet uppehåll. Har känt att jag inte riktigt hunnit med att träna så här på sluttampen av utbildningen. Avverkade tre kilometer på löpbandet och mixade gång i uppförsbacke och joggning. Sedan körde jag slut på benen med ett benpass. Idag har jag en härlig träningsvärk som jag saknat, det känns ju att man har gjort något bra.
Kosten har väl inte heller varit den bästa, hrm. Har planerat veckans måltider och ska åka och handla imorgon. Nu blir det mindre kolhydrater för min del. Försöker även vänja mig av med mitt mjölkberoende eftersom det är en stor kaloritjuv i min vardag. Hädan efter blir det bara mjölk till frukostgröten och när jag dricker te.
För att lyckas är planering A och O, så nu blir det typ ett kostschema och träningsschema för att se hur det känns.

Igår testade jag att göra en milkshake utan mjölk ;) Hur god som helst och perfekt efter träningen. Blev en sån istället för lunch idag eftersom det blev en sen frukost.

Detta hade jag i:
150 g frysta bär
1,5 dl grekisk yoghurt (hade det hemma så därför fick det bli det, nästa gång blir det kesella istället)
2 dl proteinpulver
7 dl vatten

Mixa pulvret med 2 dl vatten. Ha sedan i bären och mixa ihop. Späd med resten av vattnet och tillsätt yoghurten. Mixa tills det blir fluffigt. Häll upp i ett stort glas med is och njut!

(Detta blir totalt cirka 13 dl och räcker till två stora shakes)

 

Kämpa!!!!

Sitter på bibblan och försöker få ihop det sista materialet till arbetet nu. Vore perfekt så jag kan ägna morgondagen till att skriva en bra sammanfattning och måndagen till att göra en powerpoint. Jupp, det får bli planen! Vi får väl se hur det går ;)

Bibblan stänger vid tre så då blir det en tur till gymmet för att svettas. Efter det ska vi till mamma och pappa för mys och middag. En perfekt lördag helt enkelt!

Klart!

I onsdags la vi fram vår uppsats och det gick bra :) Fick bara lite småpill att fixa. Karro kom till mig idag så vi kunde göra det sista på den. Nu ska jag bara göra om den till en pdf-fil sedan skickar vi in den, tjohoooo!

Igår opponerade vi på ett annat par och det gick bra. Vi fick fina ord från examinatorn om vår opponering.

Tänka sig, jag var inte ens på gränsen till att bli generad någon av gångerna fast det var en massa som tittade på oss när vi pratade, hihi. Jag hatar ju att redovisa och liknande saker! Hoppas det går lika bra när jag ska redovisa mitt omvårdnadsarbete.

I helgen ska jag göra klart omvårdnadsarbetet sen har jag INGENTING att göra på ett tag, helt fantastiskt!!!

Plugg

Sista dagen med uppsatsen firas med räkmackelunch.

Ord från djupet

Sitter här i soffan och bara är, det är då jag börjar tänka på min resa som jag gjort de senaste fem åren. För fem år sedan var jag i en svacka, jag hade fått reda på att jag har en livslång sjukdom och jag genomgick även en misslyckad ryggoperation. Detta sänkte mig och jag var nära botten. Nästan varje dag blir jag påmind av min sjukdom och min missbildade ryggrad. Människor ser mig som en tuff tjej med skinn på näsan men även jag tappar taget ibland. Ibland känns det som att folk i min närhet inte tänker på det utan kan vara lite väl hårda mot mig. Jag ska behandla andra väl men eftersom jag är så tuff behöver de inte behandla mig som de själva vill bli behandlade. Denna period som jag gick igenom slutade med att jag gick upp runt tre på eftermiddagen och skyndade mig med att fixa allt hemma för att det inte skulle märkas att jag sov bort dagarna. Det gick dagar utan att jag gick ut.

Tillslut kom jag på att jag ville bli sjuksköterska. Jag kollade upp hur jag skulle göra för att komma in på programmet och började sedan på folkhögskola för att läsa upp mina betyg. Jag kämpade på och fick högsta betyg i alla ämnen. Sökte in till sjuksköterskeprogrammet och kom in och mitt självförtroende fick ett litet lyft. Nu sitter jag här och tar examen om en månad och har fortfarande inte det där riktiga självförtroendet fast jag borde vara hur stolt som helst över mig själv. Men vem vet, det kanske söker upp mig.

Ta inte människor för givet

 

Måndag

Veckorna bara flyger iväg! Jag hänger inte riktigt med känner jag :big eyes: Idag for jag till Norrpan för att lyssna när två i klassen la fram sin uppsats. Man måste göra det fem gånger och vara med och diskutera sen ska jag och Karro lägga fram vår och så ska vi opponera på en annan. Nu har jag bara en kvar att gå på och det ska jag göra på torsdag.

Det blir att åka till Norrpan hela veckan förutom fredag. Det gör inte så mycket eftersom jag snart inte behöver åka dit längre :)

När jag kom hem idag åkte jag direkt till Ikano för att fixa presenter till Sandra och Leo som hade kalas idag. Johan blev impad över att jag kunde handla så fort ;) Från universitetet till Ikano, handla och till Mjärdevi tog det 35 minuter = superwoman!

Nu ska jag glo på hockeyn.

Visar lite bilder från helgen när vi promenerade i skärgården.

Vika

Nu är vi i Valdemarsvik igen :) Helena och jag har spelat in roliga videos på mirrors och skrattat så tårarna sprutar. Även hundarna har blivit utsatta av oss, hihi. För att lägga upp en video från mobilen antar jag att man måste lägga upp den på youtube först. Någon som vet?!?! Vill ju dela med mig av det roliga.

Nu blir det grill och en kall, skål!

Fredagsmys

Det blev ett par timmar framför datorn med de kära artiklarna sen i alla fall. Den sista jag gick igenom var verkligen kanonbra och passar mitt arbete hur bra som helst. Blir glad när jag märker att jag blivit duktigare på att hitta bra artiklar. Har flera artiklar kvar men frågan är om jag inte snart har fått ihop tillräckligt. Det är så svårt att avgöra hur mycket som behövs när man bara ska ha en muntlig redovisning. Jag får väl rada upp katterna och lite nallar för att öva och se hur lång tid det tar ;)

Till middag blev det plankstek utan planka, riktigt gott!

Imorgon åker vi till Helena och Fredrik. Bilen strulade efter kortegen förra helgen så den fick bli kvar, så Johan ska fixa den imorgon. För mig gör det inte ett dugg eftersom jag får träffa Helena igen :D

Plugg? Näää...

Igår blev det inget plugg eftersom jag var tvungen att fixa en grej på stan och efter det gick jag ju en sväng med Christin. Sedan åkte jag till Maxi för att handla och när jag väl var hemma och allt var klart hade det hunnit bli kväll...

Idag har jag varit hos frissan och sedan åkte jag ut till stugan för att klippa gräset. Nu är jag äntligen hemma men är så trött så jag funderar på att ta en PN. Har ingen lust alls att sätta mig och läsa vetenskapliga artiklar, fast jag inte ens behöver söka några eftersom jag redan har gjort det. Sluttampen är verkligen jobbig!

Hundfrisör

Jag berättade ju att jag tog hand om Julius för ett tag sedan för att snygga till honom lite. Han såg riktigt tilltuffsad ut och blev sååå fin när jag var klar med honom. Det var nästan så det såg ut som om han kände sig finare efteråt :) Svassade och trippade runt lite extra, hihi. Lägger upp lite före och efter bilder. Vad tycks?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shopping

Idag blev det en sväng på stan med Christin. Det senaste halvåret tycker jag att det har varit så svårt att hitta fina kläder som passar mig. När jag väl hittat något som sett fint ut har det sett förskräckligt ut när jag fått det på mig... Men idag hittade jag en del :D Ett par läckra jeans från Gina Tricot, en cool t-shirt från MQ och en söt blus från HM. Äääälskar att shoppa!!! En smaskig fika hann vi med också.

Innan jag åkte hem sprang jag förbi frissan och bokade en tid för klippning och slingor för att få bort utväxten.

Ps. Jag ser att ni läser men var är kommentarerna?!?! ;)

38 dagar kvar

Dagen började med att åka till skolan för att hämta tentan. Sedan gick Karro och jag hem till henne för lite te och smörgås och en massa prat. Meningen var att vi skulle gå igenom en uppsats som vi ska opponera på men det blev inte överdrivet mycket gjort med den ;) Aja, vi fixar lite på var sitt håll sen fixar vi det sista tillsammans nästa vecka.

Väl hemma blev det en tupplur på soffan, himla skönt! Skrev lite inköpslista också eftersom jag ska åka till Maxi imorgon och handla.

Till middag blev det tonfisksallad. Den blev riktigt god! Testade en ny dressing som det var honung i som var toppen. Ska försöka vara duktig och lägga upp receptet imorgon.

Nu blir det sängen!

Valborg och 1:a maj

Valborg firades hemma hos Helena och Fredrik. Först blev det lite grillat och sedan drog killarna iväg till Motorgårn och Helena och jag stannade hemma och drack lite vin och öl. Vi hade riktigt kul och mysigt, massa med tjejsnack och fniss. Jag lärde bland annat Helena finsk discodans och det är lika fult som det låter ;) Blev riktigt stolt över min elev!

Killarna ramlade in vid halv fyra på natten och var inte så pigga när det var dags att gå upp vid tio för att göra sig redo för cruisingen i Norrköping! Jag fick vara chaufför och det gick bra :) Kul att få köra finbilen. Brände upp vänsterarmen när jag körde kromat, hihihi.

RSS 2.0