Pyssel

Jag tänkte göra en egen mobil till spjälsängen, så för att få lite inspiration har jag surfat runt lite och kollat på bilder. Jag vill ha harmoniska och jordnära färger som passar spjälsängsskyddet. Det bli nog ett med söta elefanter och moln. När frågan om jag ska göra dem av filt eller vanligt bomullstyg, tror det blir det senaste alternativet.

Min lördag kommer bland annat bestå av att konstruera mönster, vad ska du göra?

Min inspobild jag hittat



Mellandagsrea

Idag blev det en sväng till Tornby och stan för att kolla in mellandagsrean. Tycker inte att det fanns så mycket, vi köpte nya eltandborstar eftersom de vi har börjat bli dåliga. En kostade typ 1350 kr och ett paket med två i fast med en laddare kostade 1300 kr, gissa vad vi tog ;) Köpte även en toppen som jag sneglat på länge men inte köpt eftersom jag tänkt vänta med att köpa kläder tills efter bebis har kommit. Men vad tusan, medium lär jag ju komma i och den är lite pösig så den kommer säkert vara perfekt i början när man vill dölja en slapp mage, fniss. Hittade en jätteskön amnings-bh också, skulle kanske behövt en storlek större med det fanns inte. Jag packar ner den i BB-väskan så får jag se om den passar boobsen efter förlossningen annars får jag väl lämna tillbaka den.

Nu har jag tagit kort på spjälsängsskyddet och babynestet, vad tycks?







Julafton nummer två

Igår var det julaftonsfirande hos mamma och pappa och det var minst sagt fullt hus - 13 vuxna och 5 barn. Lite kaotiskt men lika mysigt som vanligt. Helena fick vara tomte förra året eftersom hon hade en naturlig "tomtemage" så i år var det min tur, höll på att inte kunna säga ett endaste "ho ho" eftersom alla krafter gick åt till att försöka hålla mig för skratt. Michelle blev nog lurad och stackars Manfred höll nog på att göra i blöjan.

Vi lottar ju om vem vi ska köpa till så jag köpte till Isolde och mamma köpte till mig. Jag fick bland annat en mysig filt och en mönsterbok som jag önskat mig :) En riktigt härlig dag och kväll.
Idag har vi varit hos Johans föräldrar igen och blivit bjudna på kalkonmiddag, supergott!







Julafton

God jul på dig som fortfarande har orken till gå in på min blogg. Det är inte mycket uppdateringar nu för tiden, trodde skulle blogga mer nu när jag är hemma men så blev det inte. Så till en av de populäraste frågorna: "Vad gör du om dagarna? " Typ som att jag är den första människan på jorden som är hemma på graviditet ;) Så vad gör jag? Mestadels så syr jag, har verkligen fastnat i syträsket och jag skyller allt på Helena :) Nä vars, jag har alltid tyckt om att sy men har inte riktigt orkat eller hunnit med det när jag pluggade och sedan efter det jobbat 100 procent. Jag har sytt en del barnkläder, necessärer, mössor och lite annat. Till bebis har jag sytt lite kläder, ett babynest och så håller jag på med att sy ett spjälsängsskydd. t
Tänkte lägga ut bilder på det sen när det är klart.

Så tillbaka till det som jag skulle skriva om - julafton. Julafton firades idag hos Johans föräldrar, mycket trevligt. Fina klappar, god mat och härligt sällskap. Jag fick en filt med ärmar!? som jag kan gosa in mig i när jag sitter i soffan, prenumeration på "Vi föräldrar", lite till bebis, en jättefin surfplatta av Johan som jag skriver det här inlägget på :) Hur har du haft det?

Lägger upp en bild på magen, vecka 39 nu :S Bebis slipper i alla fall att fylla år på julafton, duktig!



Förberedelser

Igår var vi på specialmödravården och träffade min läkare. Vi planerade lite inför förlossningen och plötsligt kom jag på att det inte är så långt kvar... Det känns som man ska vara gravid hela livet, inte att det ska komma ut en alldeles underbar liten bebis inom cirka en månad.
 
Har skrivit en lista på vad man behöver och håller på att bocka av den. Mest för att det är roligt men även för att jag har en gravidhjärna som är helt snurrig just nu. Tvättar bebiskläder för första gången och det känns också lite skumt. Hur hänger man upp ett par strumpor i storlek 10/12 liksom?!
Funderar på att även packa BB-väskan, lika bra att ha det gjort.
 
Bebis säng och skötbord står och väntar hemma hos Johans mamma så det ska också fixas.
 
Själv mår jag ganska bra, måste ta det lugnt så inte rygg och höfter pajar ihop. Ska ringa till gymmet och frysa mitt kort eftersom det inte kommer bli någon träning på några månader.
 
Många frågar vad man gör hela dagarna när man är gravledig och jag kan säga att det är inte många dagar som jag inte haft något att göra och när man väl gör något så tar det inte så lång tid innan man blir trött.
 
Känner mig som en bomb som snart ska smälla... :)
RSS 2.0