Done!

Nehe, nu får det räcka med bloggande för idag! Undrar när Johan kommer hem? Han skulle till garaget en liten stund och fixa med sina fina födelsedagspresenter. Men när Dodgen är inblandad får jag helt enkelt känna mig brädad, life´s tuff!

En kopp te och ett ägg får göra mig sällskap istället!

Hihihi

Har lekt lite med mobilen :)


Mix som smalis


Orginalet?


Kasper tjockis




Todeluuuu!

Pluggandet är igång

med stormsteg! Första scenariot vi fick att jobba med var verkligen något att bita i. Jag känner att jag måste läsa mer så det kommer jag göra imorgon när jag har studiedag. Nu är fallen vi får mer komplicerade och patienterna är multisjuka så det gäller att kunna prioritera. Skitsvårt men jag känner att detta kommer verkligen lyfta mig framåt och när jag varit en tid på min praktik kommer jag förhoppningsvis känna mig lite tryggare och tro mer på mig själv.

I slutet av den här sista terminen på utbildningen kommer vi ha en examination som kan ta upp vad som helst från de tidigare terminerna... Behöver jag tala om att jag har skakiga knän?!?!

Som vanligt får jag hjälp sällskap när jag pluggar. Konstigt att min fina kissar som aldrig är på bordet annars tror att det är okej bara för att jag pluggar, sötnötar.






Mix läser på ;)

AKUT

Förra veckan hade vi "AKUT-dag" i skolan och vi fick träna på ABCDE, vilket står för Airway, Breathing, Circulation, Disability, Expose. Hur spännande, lärorikt och roligt som helst! Vi fick olika scenarion som vi skulle sätta oss in i och sedan turas om att vara sjuksköterska och patient.


Här hade jag varit med om en olycka och blivit fastspänd på en immobiliseringsbräda så jag inte riskerade att bli förlamad ;) Louice stabiliserade min nacke under hela momentet, fick höra att jag har ett tungt huvud och då kontrade jag med att det beror på att det rymmer så mycket fakta, fniss.

Förlåt mig!

Har inte blivit mycket bloggande nu, men jag skyller det på att jag inte kan blogga från mobilen så länge som buggen på appen inte fixas till ;) Men nu har jag fört över alla bilder till daton så det blir en drös med inlägg på en gång nu!

Häng på!

Släktingar på besök

Just nu ser jag ut som en fjortis i skallen! Finnarna har kommit och slagit läger i mitt ansikte :/ Fattar inte var de kom ifrån, jag brukar ju sällan ha sånna gäster och om de kommer så brukar de komma en och en. Jaja, nu har de party i alla fall och jag har skickat in en vräkningsorder!

Besviken!

Skit att blogg.se inte kan fixa till sin app så att det går att kommentera mina inlägg som skrivs från mobilen!!! Ni som vill får kommentera under det här inlägget istället.

Termin 6

Testar att blogga från mobilen för att se om det går att kommentera denna gång. Så tråkigt om det inte går eftersom det är så smidigt!

Igår började termin 6! Så nu börjar allvaret och det är inte långt kvar till jag slipper allt plugg - Hallelulja!!!

Gårdagen innehöll mycket information om terminen och vi fick klart för oss att planering är A och O för att ro denna termin i hamn. Vid lunch passade jag och Karro på att ta en lillvil och ligga sked - Najs ;)
Eftermiddagen avslutades med basgrupp och det var ett rätt mäktigt scenario men mycket är repetition.

Idag hoppade jag ur sängen vid sju och fixade en frukostbricka sedan gick jag in och sjöng med min ljuva stämma och gav Johan frukost på sängen eftersom han fyller år idag! Kanske inte det bästa sättet att vakna på, hihi.
Sedan bar det iväg mot skolan, vi hade en föreläsning om när kroppen går in i chock. Väääldigt intressant!
Tyvärr missar jag sista föreläsningen som handlar om cancer.

Ett kallt Norrköping idag

Heeelg!

Så då var denna vecka till ända! Fort går det men jag har hunnit med en del i alla fall. Jag har gjort en egen sänggavel till den nya sängen. Ska lägga ut en bild på den men jag håller även på att göra två nackkuddar så det kommer bilder när de är färdiga. Igår kom Christin hem till mig och tog en fika. Vi hade tänkt pyssla med något men det slutade med att vi gosade ner oss i soffan och bara pratade om allt och inget hela kvällen istället. Kasper var särskilt förtjust i Christin, han som brukar vara lite reserverad annars. Kanske kände han på sig att hon har en söt liten kattjej hemma ;)

Idag har jag kört ett ben- och bicepspass och nu ska jag sortera lite tvätt...

Vi skulle ätit tacopaj idag men Johan var sugen på pizza så det blir det istället!

Ja just det!!! Imorgon ska vi på "Halv åtta hos mig" hos mamma och pappa! Mamma har köpt ett spel så det kommer vara precis som de gör på tv, en trerätters middag som vi alla kommer betygsätta och så kommer vinnaren få en fint pris. Så nu snurrar det runt en massa maträtter i huvudet på mig, vi måste ju bjuda på något fint så man har en chans till vinsten ;)

Krångel

Tydligen har det inte gått att kommentera mina inlägg?! Tänkte att det kanske är den senaste uppdateringen blogg.se har gjort på mobil-appen som strulat till det. Jag kan verkligen säga att det finns mycket att förbättra på den appen! Men i alla fall, nu testar jag att göra ett inlägg från datorn istället så får vi se om det går bättre. Tog sovmorgon idag med! Det är så skönt att bara få vakna vända på sig och sen somna om en stund till. Sen när jag vaknat ligger jag och drar mig och surfar på mobilen så den här veckans förmiddagar har tillbringats i sängen :) Nu har jag laddat med en tallrik gröt och den ska bara få sjunka ner lite sen blir det ett triceps- och magpass. Vågen visade 0.5 kilo ner idag men det kan ju lika gärna vara att jag har mindre vätska i kroppen. Men men, som tjej är det en skada att kolla på vågen. Imorgon ska jag nog ta fram måttbandet istället, var nog någon gång i höstas som jag mätte mig sist så det börjar ju bli dags. Weiii, känner att jag är på gång nu! 4 styrketräningspass i veckan siktar jag på och ska även försöka få in lite gruppass. Det som avgör hur många pass det blir per vecka är kroppen och skolan. Tog vilodag igår och har bokat in zumba på lördag. Ska bli kul att testa det! Så vi får se om jag hinner med två gympass och zumban, det blir ett pass per dag till veckan är slut i så fall och då blev det fyra styrketräningspass och två gruppass totalt, inte illa pinkat!

Barnvakt

Det blev tv-tittande, kattgos, lite ritning och bakning. Smeten var god tyckte Michelle och hon trodde inte att jag märkte när hon smakade på den om hon vände sig bort från mig när hon doppade fingret och sedan slickade av det.
Ullis bjöds sedan på fika när hon kom.
Vad tycks förresten om Michelles fotpall :)

Dagens citat: "Fluta, jag kan fälv!"

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1207410/images/2012/pic_184957223.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1207410/images/2012/pic_184957230.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1207410/images/2012/pic_184957238.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1207410/images/2012/pic_184957252.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1207410/images/2012/pic_184957293.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1207410/images/2012/pic_184957294.jpg" class="image">

Prinsessa, vikter och uppsats

Det är vad min dag kommer innehålla. Michelle kommer alldeles strax så hon och jag ska leka medan Ullis är på gymmet och trimmar till sig :) Har inte riktigt kommit på vad vi ska göra, får väl se hur mycket energi tösen har när hon kommer.

Efter det ska jag fortsätta med uppsatsen. Det är lite pill som ska fixas och det tar längre tid än man tror.

Idag blir det ett ryggpass på gymmet. Och förresten satan vilken träningsvärk jag har efter gårdagens pass. Bara att dra upp spolknappen på toan känns!

Kvällstid

Nu har jag fixat med middag och ätit så nu är det lite fix med uppsatsen som väntar.

Hm, undrar om det är något bra på tv sen? Om inte så ska jag börja planera för sänggaveln som jag ska bygga, funderar även på att bygga nattduksbord med. Måste titta i lite inredningstidningar och få inspiration. Jag älskar att ha tid till att bygga och sy!!! :)

Passträning

Ja jävlar jag tror jag dog lite halvt idag! Jag testade nämligen underground för första gången idag och det var hur jobbigt som helst! Det kändes som hjärtat skulle hoppa ur kroppen på mig och att syret inte räckte till.

Campushallen beskriver underground som: Ett pass som kräver god kroppskontroll och stabilitet. Stationsbaserad träning med både redskap och egenkroppsövningar.

Idag började vi med fyra övningar. På den första skulle man krypa som soldater gör när de kryper under taggtråd om ni förstår vad jag menar. Medan man gjorde det skulle inte knäna nudda marken... På den andra skulle man gå ner i huksittande sedan resa sig och sparka med benet så högt upp man kunde. Den tredje är lite svår att förklara, man satt på huk med båda händerna framför sig i golvet, sedan tog man vänster ben och sträckte ut det åt höger framför höger ben samtidigt som man bara hade vänster hand och höger fot i golvet. Blev det förståeligt? Sen skulle man springa så fort som möjligt mellan två punkter.
Varje övning genomfördes i en minut direkt efter varandra så det blev fyra minuter intensivt sen fick man en minut vila och sedan på't igen. Totalt gjordes det fyra rundor.
Sedan skulle vi göra armhävningar och när man stod i ursprungsläget skulle man ta det ena benet och dra det under kroppen och sträcka ut det på motsatt sida samtidigt som man skulle slå till med handen på foten på den sidan som den sträcktes ut. Och när han visar hur vi ska göra säger han att vi ska göra 100 st!!! Jag klarade 50 med nöd och näppe.
Sedan skulle vi stå som när man går kräfta. Man skulle resa sig upp till brygga och sträcka ut den ena handen bakåt över huvudet så att bara en hand var i golvet. Detta skulle vi göra 60 gånger och jag klarade det men benen skakade i slutet ;)

Passet var på 45 minuter och det räckte gott och väl.

När jag kom hem var det verkligen gott med lunch.

Nytt recept

Testade ett recept som jag tog från "provköket" på Maxi. Enkelt och gott! Strimla 3 kycklingfiléer, 3 morötter och 1 gullök och fräs det sedan. Häll över det i en gryta och tillsätt 2 dl lätt crème fraîche och 1 dl BBQ-sås och salt. Låt sjuda 5 minuter och servera med klyftpotatis och en sallad.

Lördag

Efter frukost blev det en tur till gymmet för ett ben- och bicepspass. Det gick bra idag och det känns inte som jag tappat så mycket trots mitt uppehåll. Det som jag känner mig lite svagare i är bänkpress men jag är snart tillbaka :)

Till lunch blev det en grillad macka med sallad på HälsoFreak. Var även på bibblan och lånade en bok men måste dit imorgon igen eftersom en av böckerna inte fanns att låna hem.

Självklart blev det tacos idag eftersom det är helg ;) Och så en film på det. Nu blir det nog att gosa ner sig i sängen och ladda för söndag.

God natt!

Freeeeedag!!!!

Träffade Christin idag som sagt och det var hur mys som helst. Fika, katt, massa prat, inredning och mycket mer betades av. Som avslutning åkte vi till Maxi och handlade sedan gjorde vi som äkta storhandlare och tog en fika i Maxicaféet :)

Kvällen har tillbringats i soffan med älsklingen framför en film.

En Mysfredag helt enkelt!

Frukost/lunch

Tog en ordentlig sovmorgon idag, riktigt nice. Därför blev det kombinerad frukost och lunch bestående av havregrynsgröt med psylliumfrön, äppelmos och mjölk - mums!

Nu ska jag åka till Christin för en fika!

Avslut

Idag hade jag min redovisning och det gick bra. Nu är äntligen kursen slut så nu är jag ledig en vecka sen börjar termin 6! Spännande men samtidigt läskigt, det är nu det gäller liksom. Snart ska man stå på egna ben och ha ett stort ansvar över en annan människa.

Vad tror ni, skulle ni lägga benen på ryggen och springa om jag kom in i väntrummet och ropade upp ert namn? ;)

Mix och jag latar oss ikväll

Jullov

Idag hade jag sista basgruppen för den här kursen. På torsdag har jag exaninationsseminarium där jag ska redovisa mitt arbete som jag gjort, det handlar ett problem som jag sett när jag observerade en kvinna med Alzheimers sjukdom. Hon kunde bli mycket aggressiv och jag har skrivit en handlingsplan om hur man skulle kunna tackla det problemet.

Kasper har är just nu sådär tokig som han kan bli ibland, överkelig kan man kalla det!

Hoppsan!

Upp och hoppa!

Nu är det slut på latandet, idag var jag på gymmet och körde ett bröst och axelpass. Har inte varit där på två veckor och det känns, både i kropp och knopp. Tog det lugnt så jag inte ådrar mig någon skada plus att energin inte var på topp, men det känns skönt nu när jag varit där. Har införskaffat mig en träningsdagbok så jag håller lite mer koll över träningen och för att jag tycker att det är roligt.

Fint som snus och bokstäver

Johan väckte mig ur min skönhetssömn och sa att det var dags att gå upp. Efter frukosten for vi till Maxi och handlade lite till helgens middagar. Köpte även blomjord eftersom de nedrans blomflugorna inte dör ut utan fortsätter att nuppa på kanten av glaset med giftet som deras kompisar ligger och flyter i. De är inte lite fräcka! Så nu blir det att ta i med hårdhandskarna och skrota deras barnkammare. Aldrig att jag har ogillat dessa as så mycket tidigare, nu är det krig!

Dagens middag blev kycklingrullader med parmesanmos och det var smaskigt.

Jag har även skrivit på min examinationsuppgift och är snart klar. Imorgon ska jag till bibblan för att fylla på med det sista och sedan skicka in den. Det kommer vara en härlig känsla när den är klar!

Prinsessan på ärten

Jippi, vi har äntligen köpt en ny säng! Den duxmadrassen jag hade kom typ från medeltiden och har under de sista åren fått extra skruvar och spik för att hålla ihop, sååå det var verkligen dags för en ny. Men jag tackar för en trogen tjänst!

När jag nu går in i sovrummet hör jag nästan ett änglaspel och den nya stora muffsiga sängen ger mig känslan av att jag vill bo i sängen, typ ja för all framtid. Det är du och jag nu sängen.

Vätska!!!

Tror jag vet, nej jag VET varför jag inte tar mig för någonting! Jag pallade helt enkelt inte den dunderfylla som jag utsatte min kropp för på nyår. Igår såg mina fingrar fortfarande ut så här....

Mat

Igår blev det vegetariskt till middag - falafel med hel bulgur. Dock blev det ingen hit hos Johan ;) Själv tyckte jag inte heller att de var lika goda som de Karro bjöd på en gång.

...

Kasper och jag jobbade flitigt!

Halvdöd

Vill bara att den här kursen ska ta slut så jag kan få ta ett par dagars ledighet och inte behöva tänka på plugg. Fast jag kommer säkert tänka på uppsatsen...
Borde sitta och skriva på en examinationsuppgift nu men ligger under en skön filt i soffan och lyssnar på radion! Kan någon sparka mig i röven!?!?

Lille Kasper

Kasper åkte på däng idag av en annan katt. Stackarn har fått halva trampdynan uppriven :'( Tur att han har en matte som kan plåstra om honom.

Nyårsafton

Firades hemma hos Helena och Fredrik i Askedal. Jättetrevligt och skojigt, dock tittade jag lite väl djupt i vissa flaskor så jag tror jag dog en smula igår. Jag var så uttorkad så mina fingertoppar var skrynkliga! Men nu börjar jag bli återställd igen.
Maten blev fantastiskt god! Förrätt: tarteletter med champinjoner, räkor och purjo. Varmrätt: helstekt kalkon med pressad potatis, kantarellsås, gelé, brysselkol och harico vert. Efterrätt: alla var för mätta ;)

Prinsessan

Bilder från julafton

RSS 2.0